מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם אי תחרות בין רימקס לבין מתווך עצמאי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

חובות נאמנות, סודיות ואי תחרות סעיף 12 להסכם ההיתקשרות, על תת סעיפיו, עוסק בחובות הנאמנות של הסוכן כלפי הזכיין, ובכלל זה נקבע כי הסוכן מתחייב "להשמע להנחיות הזכיין, ולבצע הפעילות במיומנות, במסירות וביעילות ובתאימות להנחיות רילטי אקזקיוטיב" (סעיף 12.2.1), לדיווח דיווחי אמת מלאים ובמועד על הפעילות שביצע, לדיווח מידית על כל בעיה ו/או תקלה העלולה לשבש את פעילות התיווך ר/או את קבלת העמלה, ועל כל תלונה ו/או דרישה ו/או תביעה של לקוח, וכן לשמור בסודיות מוחלטת את מלוא הידע שיגיע לידיעתו במסגרת פעילותו עבור הזכיין ושאיננו נחלת הכלל, לרבות מלוא האינפורמציה על נכסי נדל"ן ועל לקוחות הזכיין (סעיף 12.2.4), ולא לקבל לידיו במישרין כל תמורה ו/או טובת הנאה מלקוח.
לעניין אופי ההיתקשרות והאופן בו ראו אותה הצדדים – נטען כי גיל חתם על הסכם מול שלומי, בו אישר כי היחסים בין הצדדים אינם יחסי עובד ומעביד ולכן הצדדים ראו את היחסים ביניהם כקבלן נותן שירותים למשרד ותו לא; התמורה הכספית ששולמה לגיל משקפת תמורה המשולמת לעצמאי ולא לעובד; גיל חתם על הסכם לאחר שנשלחה אליו טיוטה לעיון באמצעות דוא"ל כשלשה שבועות בטרם חתימתו ובחתימתו אישר כי העסקתו כקבלן עצמאי נעשית על פי דרישתו ולתועלתו וכי התמורה ששולמה לו על ידי שלומי היתה גבוהה באופן ניכר מהתמורה שהיתה משולמת לו אילו הועסק כעובד שכיר; בנגוד למקרים אחרים המגיעים לפתחו של בית הדין, אין ספק שגיל הכיר היטב את ההבדלים בין היתקשרות כשכיר לבין היתקשרות כעצמאי הנותן חשבונית, ולו בשל העובדה שהוא פעל להוצאת רישיון תיווך שנה לפני שהחל את התקשרותו עם שלומי ובמקביל הועסק כשכיר בחנות "טרקלין חשמל" בשכר מינימום כאיש מכירות ואף הדגיש בפני שלומי כי המשיך לעבוד בטרקלין חשמל כדי לחסוך כסף לצורך כניסתו לענף תיווך הנדל"ן; גיל אף העיד כי עוד לפני שהתקשר עם שלומי הוא בירר כיצד ישולם שכרו ומה יהיה מעמדו וידע היטב מה ההבדל בין שכיר לעצמאי; למרות זאת, גיל מעולם לא פנה ובקש להפוך אותו לעובד שכיר שכן ידע שכך מקובל בכל ענף התיווך; הפעם הראשונה בה העלה גיל את טענתו להיותו "עובד" היתה בבקשה למחיקת תביעתו של שלומי בבית משפט השלום כך שברור כי מדובר בטענה שנולדה לצורך הגנה נגד התביעה שהוגשה כנגדו בבית משפט השלום בלבד, ולצורך סירבול ההליכים וגרירת התביעה לבית הדין לעבודה כפי שהצליח עד כה; מכל מקום, גם אם היה עולה בידי גיל להוכיח כי הוא ראה עצמו שכיר (ולא כך הם פני הדברים), הרי שיש בשתיקתו משך שנתיים והמשך התקשרותו בחברה המתחרה משום חוסר תום לב קצוני, שכן אם היה מעלה טענה זו בזמן אמת, סביר להניח ששלומי היה בוחן את המשך ההיתקשרות במתכונת זו. עוד טוען שלומי כי תביעה שהוגשה על ידי הסוכן לוגסי כנגדו לבית משפט השלום, נדחתה, ומר לוגסי (שהועסק באותם תנאים כמו גיל) הצהיר במסגרתה מפורשות כי מעולם לא היתקיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים.
לעניין סיום ההיתקשרות – נטען כי גיל הוא זה שבחר לעזוב את הסוכנות ואכן עזב ללא שום התראה מוקדמת את הסוכנות, תוך שהחל לפעול כבר קודם לכן כסוכן במשרד רימאקס המתחרה אצל אופיר לוגסי; כי בידי שלומי מעולם לא היתה זכות "לפטר" את גיל או כל סוכן אחר וכפי שהוכח ולא הוכחש, שלומי מעולם לא "פיטר" אף סוכן אחר; הסכם ההיתקשרות בין שלומי לגיל ולכל סוכן אחר הגדיר בדיוק את אפשרויות סיום ההיתקשרות באופן הדדי, כך שכל צד היה רשאי בכל רגע נתון להודיע לצד השני על סיום ההיתקשרות.
...
משאלו הם פני הדברים, אין זאת אלא שלצורך ההכרעה המונחת לפתחנו בשלב זה של הדיון, אין כל רלוונטיות לטענותיו של שלומי בדבר חוסר תום לבו של גיל, ועל כן טענות אלו נדחות בזאת.
אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל אנו קובעים בכל הנוגע לשאלה שהונחה לפנינו במסגרת החלטה זו, כי לעניין ההתקשרות נשוא המחלוקת שבנדון – גיל עמד בנטל להראות שבינו לבין שלומי התקיימו יחסי עובד ומעביד.
סוף דבר – לאור כל אשר הוכח לפנינו, אנו קובעים כי לעניין ההתקשרות נשוא המחלוקת שבנדון – התקיימו בין גיל לבין שלומי יחסי עובד ומעביד, ועל כן שתי התובענות המאוחדות שבכותרת, תתבררנה לגופן בפני בית דין זה, ובהתאם לדין החל על יחסי עובד ומעביד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובע הוא זכיין של רשת התיווך רימאקס, וביום 5.9.2010 (בכתב התביעה נכתב בטעות 5.9.2011) נחתם "הסכם שירות סוכן מכירות (מתווך) במקרקעין (קבלן עצמאי)" בין התובע לבין הנתבע (להלן – "ההסכם"), בו נכללו התחייבויות שונות, לרבות קורס שהנתבע היה אמור להישתתף בו, תניות אי-תחרות שונות, והוראות באשר לאופן חלוקת דמי התיווך בין הצדדים.
השאלה הראשונה – הפרת ההסכם 6.1 כבר בפתח הדברים יש לסלק מן השולחן את טענות הנתבע אודות אי-חוקיות תניות הגבלת התחרות ואודות הפרת התובע את ההסכם באי-שליחתו לקורס, וזאת מטעמי התובע.
...
בהעדר טענה אחרת, אין מנוס אלא להסיק, כי המספר הנייד שלו היה ברשותה עקב טיפולו בה כסוכן של התובע.
אשר על כן, אין מנוס מהמסקנה, שהתובע אינו זכאי למלוא דמי התיווך הרעיוניים בגין עסקה תיאורטית זו. 7.5 ברם, אין זה אומר שהתובע אינו זכאי לדבר; כבר בכתב התביעה, השכיל התובע לבסס את תביעתו על עילה חלופית של עשיית עושר ולא במשפט, ובעילה זו דומה שהדין עמו.
תוצאה אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 9,500 ש"ח (כולל מע"מ), בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום 11.2.2011 – וזאת כנגד חשבונית מס שיפיק לו התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 1.7.13 פתח הנתבע סוכנות תיווך מתחרה בסמוך לסוכנות של התובע, המחזיקה בזיכיון רשת רימאקס.
כך, התחייב להמנע מלעשות שימוש במידע שהגיע אליו מטעם הסוכנות או התובע, התחייב להמנע מתחרות או מתן שירותי תיווך באיזור בו פעל כסוכן עבור התובע במשך 9 חודשים ממועד סיום ההיתקשרות וכן התחייב להמנע מלפנות ללקוחות העסק או לטפל בנכסים בהם טיפל במסגרת ההיתקשרות על פי ההסכם, כל זאת למשך שנתיים ממועד סיום ההיתקשרות (ראו היתייחסות לדברים במסגרת סעיף 4 לפסק הדין).
בהערכה זו נתתי דעתי למכלול שיקולים וביניהם - התגמול הכספי שסוכם בין הצדדים במהלך תקופת ההסכם; העובדה שלגבי חלק מהדירות נשוא המחלוקת כלל לא הוכחה מכירה באמצעות הנתבע או בכלל; העובדה שהוכח כי שני הצדדים הנם תושבי נשר, בעלי מכרים רבים בעיר וכפועל יוצא מכך, גם בעלי פוטנציאל עצמאי ואישי לקשרים עיסקיים של מעגלי הכרות אלה וכן נתתי דעתי להתנהלות הצדדים עצמם לאחר תקופת ההסכם.
לעניות דעתי, רכישות פרטיות שביצע הנתבע באופן אישי במהלך תקופה ההסכם אינן נכללות בגדר עסוקו המוגדר על פי ההסכם בין הצדדים ולכן אין להוראות ההסכם תחולה בעיניינן ומשכך לא ניתן לייחס לפעולות אלה הפרה של חובות הנתבע כלפי התובע.
...
לאור מכלול נסיבות אלה, אני סבורה כי יש להעמיד את הפיצוי הכספי לתובע בגין הפרת החובות מצד הנתבע על פי ההסכם ביחס לעסקאות הנדונות בשיעור 20,000 ₪.
הנתבע חוזר על עמדתו לפיה דין הדרישה להידחות ונתלה על הנימוקים שהוזכרו בפסק הדין.
בנסיבות אלה, אף בהינתן הפרה, אין מקום לפסיקת פיצוי בגין כך. סוף דבר, הנתבע יפצה את התובע בסכום של 20,000 ₪ בגין המקרים בהם אותרו הפרות של ההסכם מצדו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בשנת 2008 התובע היתקשר עם "רימאקס ישראל" בהסכם זכיינות, שבהתאם לו ניתנה לו זכות להקים סוכנות נדל"ן של רימאקס תוך שימוש בשיטה, בשם, בסמלים מסחריים ובסיסמאות של רימאקס.
"היועץ" הצהיר שהנו קבלן עצמאי ואינו מישתלב בכל דרך שהיא במסגרת יחסי עובד ומעביד עם החברה ואין לו ולא תהיה בכוונתו לעשות כן ואין בהסכם או בתנאי מתנאיו משום יחסי עובד ומעביד ו/או סוכנות בין החברה ליועץ.
נקבע כי פרט לשירות הייעוץ כמפורט בהסכם, מתחייב המשווק כי לא יעסוק בין במישרין ובין בעקיפין, בעצמו ואשו באמצעות אחרים, לרבות על ידי שותפות או אחזקה בעצמו או באמצעות אחרים במניות או בזכויות ניהולים בתאגידים, במכירה, ו/או בשיווק נדל"ן עבור גורמים אחרים, וכן התחייב לא לעסוק בכל עיסוק ולא לתת כל שירות העלול להעמידו ביחסי תחרות עם החברה.
בעע 414/05 שלמה בן חיים – כדורי פיתוח ערוני בע"מ (מיום 8.1.07) (להלן: "עניין בן חיים"), נדונה תביעה של מתווך ששמש כסוכן שיווק דירות בלעדי של המעסיקה בפרוייקטים מסויימים, ונפסק כי: "ההבחנה בין עובד לנותן שירותים עצמאי אינה תמיד קלה ולא אחת קו דק מפריד בין השניים. גם במקרה הנוכחי ישנם נתונים היכולים להצביע על סיווג של המערער כ"עובד" ויש נתונים המצבעים על היותו "נותן שירותים" עצמאי.
...
הנתבעת טוענת כי דין התביעה להידחות מחוסר סמכות, שכן לשיטת הנתבעת, התובע נתן לנתבעת שירותי ייעוץ בתחום השיווק כקבלן עצמאי, במסגרת עסק שהוא מנהל, וכאשר נדחתה דרישתו לשיפור תנאי ההתקשרות המסחרית עמו, החליט התובע לסיים בתיאום עם הנתבעת את ההתקשרות עמה.
לחילופין טוענת הנתבעת כי יש לדחות את התביעה בשל הגשתה בחוסר תום לב קיצוני, הואיל וצורת ההתקשרות הקבלנית בין הצדדים התקיימה לפי בקשת התובע, משיקוליו, שעיקרם – שיקולי מיסוי, קרי: האפשרות לקזז הפסדים של חברה שבאמצעותה פעל התובע בתחום הנדל"ן כעצמאי לפני ההתקשרות בין הצדדים.
התוצאה התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע סך 27,799 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.6.19 עד לתשלום בפועל.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נתבעת מס' 1 גב' אמירה שוורץ (להלן "גב' אמירה") הינה מתווכת מורשית במקרקעין אשר עבדה ברימקס מיום 1.8.98, בתור סוכנת עצמאית, והיתה זכאית לעמלה בת 50% בגין שירותי תיווך בכל עסקה בה תתווך, על פי הסכם בכתב שנחתם בין הצדדים.
תוקפו החוקי של הסכם התיווך שבין התובעים לבין מישפחת סלע על אף שהקביעה שבסעיף 41 הנ"ל, סותמת את הגולל על תביעת התובעים כנגד מישפחת סלע, אלא שמצאתי לציין כי תביעה זו דינה היה להידחות גם מטעם אחר.
התובעים טוענים כי גב' אמירה פעלה בחוסר תום לב ותוך הפרת ההתחייבויות שנטלה על עצמה בהסכם סיום ההיתקשרות, בכך, שעשתה שימוש בחומר שהגיע לידיה במהלך עבודתה ברימקס בכדי להתחרות בהם, וגרמה להם נזק.
נגיד שהיית מתחייבת לא להתחרות בהם שבועיים לאחר שעזבת, מה זה תחרות במובן הזה? ת.אין להם אפשרות לאסור עליי משהו, בזמן שעזבתי את רימאקס.
...
התובעים ישלמו לנתבעים 3 ו-4, בגין שני ההליכים-התביעה העיקרית וההודעה לצד רביעי-שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף ישלמו התובעים לנתבעים 2-4 אגרת משפט בגין ההודעות שהוגשו על ידי האחרונים, בשיערוך ליום תשלומם בפועל.
באשר לנתבעת מס' 1 – לאור ההתנהלות הלא ראוייה שהפגינו באי כח התובעים ונתבעת מס' 1 בניהול תביעה זו, חשבתי לא לפסוק שכ"ט עו"ד למי מהם בכל תוצאה שתהיה, אולם, לאור העובדה כי התובעים ייצאו נשכרים מהחלטה זו לאור התוצאה אליה הגעתי לעיל, הנני מחייבת אותם לשלם לנתבעת מס' 1 שכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ בתוספת מע"מ, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו