בחודש נובמבר 2017 הגיש המשיב תביעה בבית הדין האיזורי נגד החברה, שבה טען כי בתום תקופת השקום לאחר התאונה סירבה החברה להשיבו לעבודה וכי במהלך תקופת העבודה נימנעה מלשלם לו את זכויותיו תוך הפרה בוטה של חוקי העבודה.
לאחר דברים אלה נפנה בית הדין האיזורי לקביעת תקופת ההעסקה וחישוב הסעדים הנתבעים ופסק לזכות המשיב סכומים כדלקמן: פצויי פיטורים בסך 26,339 ₪; חלף הודעה מוקדמת בסך 9,292 ₪; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 25,000 ₪; דמי הבראה בסך 1,890 ₪; פדיון חופשה בסך 4,620 ₪; סך של 2,940 ₪ בגין דמי חגים; תשלום דמי מחלה בגין 44 ימים לפי תעריף יומי אחרון של 420 ₪ ליום, ובסך הכול 18,480 ₪.
עוד טען כי החברה נוהגת בחוסר תום לב, שכן הגישה "בקשה דחופה" רק כחודש לאחר שקבלה את פסק הדין ורק בתום המועד הקבוע לקיומו.
לגבי רכיב דמי המחלה הובהר בתגובה שבית הדין קמא קבע שעל החברה לשלם למשיב דמי מחלה לתקופה שלאחר תום תקופת דמי הפגיעה, ועד לניצול מלא של ימי המחלה הצבורים לזכותו בהתבסס על אישורי המחלה שהוגשו לתיק.
...
בהקשר זה ציין בית הדין כי "אף אם במהלך עדותו של התובע בפנינו התגלו סתירות, ולא נתנו אמון בכל חלקי עדותו, הרי שלעניין נסיבות סיום יחסי העבודה השתכנענו מכנותו של התובע ושוכנענו כי הוא דובר אמת. עוד נציין כי לגרסת הנתבעת לא היה תימוכין כלשהו מלבד עדותו של מר אמין, אשר לא מצאנו מהימנה בנוגע למחלוקת זו. לאור האמור לעיל, שוכנענו כי התובע פוטר מעבודתו".
אשר לשאלה אם פיטורי העובד הם פיטורים שלא כדין המזכים בפיצוי - בית הדין לא שוכנע בדבר קשר בין החלטת הפיטורים לבין הנכות או המחלה.
לאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי יש לעכב את ביצועו של פסק הדין באופן חלקי, מהנימוקים המפורטים להלן.
בשקלול סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, שוכנעתי שיש לקבל את הבקשה בחלקה כך שמהסכום שעל החברה לשלם למשיב יעוכב סך של 86,204 ₪ (שחושב לפי דמי המחלה, סכום הפיצוי בגין פיטורים שאינם כדין, סכום הפיצוי בגין פגמים בתלושים ומחצית מגמול השעות הנוספות), וזאת בכפוף להפקדתו בקופת בית הדין (בצירוף ריבית כדין והפרשי הצמדה בהתאם לקביעת בית הדין האזורי) תוך 21 יום.
סוף דבר - הבקשה לעיכוב ביצוע מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.