מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר פשרה בגין גניבת חשמל וחבלה במונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

באותה תובענה הגיעו הצדדים להסדר פשרה, שלפיו יינתן צו מניעה קבוע, תוך שמירת זכות התובעת להגיש תביעה כספית - היא התביעה דנא.
לרשות החשמל לא הוקנתה הסמכות לשנות את נטלי ההוכחה בהליך משפטי בפני בית משפט או ליצור חזקות משפטיות לרעת הצרכן, ומשכך אף אין בכוחן של אמות המידה שהתקינה לעשות כן. כמובן, בנסיבות מסוימות של חבלה במונה עשויה לקום חזקה עובדתית (שאינה מעבירה את נטל השיכנוע) הנלמדת מניסיון החיים ומהשכל הישר, שמי שהמונה היה בתחום חזקתו, או הצרכן הרשום, הם הגורמים לחבלה.
אין מדובר במעשה חד פעמי, אלא בבצוע עבירות חוזרות ונישנות של גניבת חשמל, בכ- 30 מועדים שונים במהלך התקופה, במקום שאינו פרטי אלא יש אליו גישה לדיירים נוספים של הבית המשותף, ובפעולה פיזית המחייבת פריצת "פילר", חיתוך חותמים, סיבוב ספרות מונה לאחור וסגירה נוספת של המונה בחותמים חדשים.
...
בסופו של דבר, סוגיית הנטל, הינה פרי של מכלול נסיבות העניין, ובכלל זאת אופי החבלה (חד-פעמית, מתמשכת, מתוחכמת, פשוטה וכיו"ב) עצמת הראיות בדבר שינוי משמעותי בצריכה והיקף השינוי, וכיו"ב. מבלי לגרוע מהאמור לעיל יוער, כי טענות התובעת בדבר היפוך נטל הראיה כביכול במקרה שבו הוכחה חבלה במונה, אין להן יסוד בענייננו.
למען הסר ספק אציין כי במסקנה זו הבאתי בחשבון גם את סוגיית אי הבאת עדים נוספים מטעם הנתבעים.
לכל האמור לעיל יש להוסיף את התרשמותי הבלתי אמצעית, החיובית, מעדות הנתבע.
סוף דבר איזון בין מכלול הראיות ושיקולים מוביל למסקנה כי התובעת לא עמדה בנטל השכנוע המוטל על כתפיה להוכחת צריכת חשמל שלא כדין על ידי הנתבעים, ומשכך התביעה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע, על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב אישום מתוקן, בבצוע העבירות הבאות: ייצור, הכנה והפקה של סמים מסוכנים - עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: "פקודת הסמים המסוכנים"); החזקת כלים - עבירה לפי סעיף 10 רישא לפקודת הסמים המסוכנים, וכן נטילת חשמל - עבירה לפי סעיף 400 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק").
ת"פ (מחוזי חיפה) 27735-02-21 מדינת ישראל נ' אבו שחאדה (6.1.2022) - הנאשם הורשע בבצוע עבירות של ייצור, הכנה והפקה; החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית; כלים, וכן גניבת חשמל.
...
עם זאת, לא בלי לבטים, החלטתי לאמץ את המלצת שירות המבחן, על מנת ליתן לנאשם את האפשרות למצות ולהשלים את ההליך השיקומי בו הוא מצוי.
על פי דבר המחוקק בסעיף 40ד(א) לחוק, היה ומצא בית המשפט כי "הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם", רשאי בית המשפט לחרוג ממתחם העונש ההולם שקבע.
סוף דבר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: · תשעה (9) חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

דיון בבקשה היתקיים ביום 6.12.2022, ובסיומו הגיעו הצדדים להסכמה, לפיה יעמוד הצוו בתקפו במשך 60 יום, במהלכם יבואו הצדדים בדברים במטרה להגיע להסדר פשרה כולל בתיק; ככל שלא יגיעו להסדר כאמור, תנתן החלטה בבקשה לצוו המניעה.
ראשית, המשיבה הציגה דו"ח בדיקה של מונה החשמל המותקן בבית המבקשת, קרי, אשר רק לה ו/או למי מטעמה יש גישה אליו; מהדו"ח עולה כי בחלקו העליון של מכסה המונה ישנו חור וכן ישנם שריטות מעגליות על דיסק המונה ולכלוך בחלקו התחתון - כל אלו, על פי הדו"ח, מעשי ידי אדם - מה שמצביע, לטענתה, על חבלה במונה לשם שבוש פעולתו.
...
כידוע, השיקולים העיקריים שעל בית המשפט לשקול, בבואו להכריע האם להיעתר לבקשה למתן סעד זמני, הם סיכויי התביעה ומאזן הנוחות.
לאחר ששקלתי את הטענות והראיות שהוצגו, לא שוכנעתי כי עילת התביעה מושתתת על אדנים יציבים במיוחד.
לאור כל האמור לעיל, דבריי לעיל לעניין חוזקה של עילת התביעה, ומנגד, העובדה כי ביטול צו המניעה, וכפועל יוצא - ניתוק דירת המבקשת מהחשמל - יגרום לה לנזק חמור יותר מאשר ייגרם למשיבה אם יוותר צו המניעה על כנו, ובאיזון הראוי של טענות הצדדים, אני קובעת כי צו המניעה ימשיך ויעמוד בתוקפו, אך זאת בכפוף לכך שהמבקשת תפקיד בקופת בית המשפט מידי חודש בחודשו סך של 1,000 ₪, וזאת החל מיום 10.3.2023 ובכל 10 בחודש בחדשים הבאים, עד להחלטה אחרת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד עתרה המאשימה, "להכריז על הנאשם כסוחר סמים כפי שצוין בכתב האישום". בתחילת טיעוניו, הלין הסניגור על כך, כי נציגת המאשימה טענה לעונש, בתיק שנידחה לא פעם אחת מטעמים מוצדקים, "טוענת לעונש מבלי להכיר את התיק על בוריו, זה בלשון עדינה. ראשית, טוענים למשקל שכלל לא מופיע בכתב האישום המתוקן, וטוענים בלהיטות יתר על מיתחם ענישה גם בכתוב וגם בעל פה, כאשר הכמות בכתב האישום המתוקן היא בדיוק חצי ממה שנטען בכתב האישום המקורי. כאילו לא די בכך, טוענת המאשימה על נזק רב בין היתר לחברת החשמל בכך שנטלו חשמל, בעוד כתב האישום המתוקן העבירה הזו נמחקה". הסניגור תהה, "מה הנאשם הזה צריך לשמוע פה בדיוק היום? הדבר היחידי שהוא יכול לשמוע זה שהמדינה מבקשת מאסר בפועל בכל תיק. עם כל הכבוד, לא יעלה על הדעת שהמדינה תגיש טיעונים כתובים שאין להם קשר לתיק עצמו והיה להם די והותר זמן מאז הדיון האחרון ועד היום לבדוק את הדברים, במיוחד כאשר כמה פרקליטים בדקו את התיק". זאת ועוד, לפי הסניגור, "ראוי הוא שאומרים שיש לאדם עבר פלילי על עבירת סמים שלא יזרקו את זה כמשפט לחלל האויר, בית המשפט, מותב נכבד זה נחשף בדיון האחרון לאותו כתב אישום שהיה תלוי כנגדו, ונרשם בפרוטוקול שמדובר בהרשעה בשלושה תיקים שונים שעניינם החזקת סמים לשימוש עצמי. לשיטתנו ראוי לדייק ולא סתם להגיד יש לו הרשעות בסמים, כי הפער בין שימוש לצרכים עצמיים לבין החזקה שלא לשימוש עצמי ידוע היטב לבית המשפט. גם האמירה 'כמובן במצטבר', כמובן עדיין נתון בנסיבות לשיקול דעת בית המשפט והאמירה הזו היא נקשרת לכמות, היא נקשרת לנסיבות ולטיעון שקדם קודם הבנת הטעויות שנעשו על ידי הפרקליטות". לגופו של עניין, הפנה הסניגור להסדר הטיעון ופרטיו ולתיקונים שבוצעו בכתב האישום, כשלדידו, מדובר בתיקונים שהם "מהותיים, הם נוגעים הן לעובדות, הן לכמות והן לסעיפי האישום". הסניגור טען, "כפי שקבע כב' השופט סילמן (מי שדן בעיניין מעצרו של הנאשם - א.ס) הכמות המיוחסת הנה על פסע סמכות בית משפט שלום, תיקים מהסוג הזה מהכמות הזו מוגשים גם לבית משפט שלום ולא בכדי. 59 קילו מוגש לשלום". הסניגור הדגיש את העובדה כי "הנאשם הוא היחידי שנותן את הדין למקרה. לא בכדי בכתב האישום המתוקן צוין כי בעיניין הזה מעורבים אחרים. אף אחד מהם לא נתן את הדין על כך. לא זאת אף זו, הנאשם כשהוא ידע שהגיעה המישטרה לדירה, על פי דוחות הפעולה, הגיע לדירה ופתח את הדלת לשוטרים. הנאשם הודה מיד בחקירתו במישטרה על חלקו ולקח אחריות. לא בכדי בית המשפט היתחשב בנסיבות והתחשב בתנאי שיחרורו במעצר". עוד הפנה תשומת הלב "לסוג הסם, נקבע כי מדובר בסם קל, הכמות אינה מופלגת בחומרתה, אין טענה לסחר, יש כאן הבעת חרטה מלאה. כתב האישום טומן בתוכו 50 עדי תביעה. מדובר בחיסכון אדיר בזמן שפוטי יקר". הסניגור שב והפנה לטעויות בטיעון הכתוב של המאשימה, בין היתר, בכך שנטען כי הנאשם נטל חשמל וכי הוא ביצע את העבירה בעצמו, ולא היא.
סקירה זו תיכלול גם חלק מהפסיקה אליה הפנו הצדדים בטיעוניהם; ע"פ 3398/22 גמליאל נ' מדינת ישראל (17.7.2022) - המערער הורשע בבצוע עבירות של ייצור הכנה והפקה; החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית; החזקת כלים, וכן גניבת חשמל.
...
בצד זאת, ובהתאם לסעיף 36א(א)(1) לפקודה, אני מורה על חילוט הכלים אשר שימשו כאמצעי לביצוע העבירות בהן הורשע הנאשם.
סוף דבר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: תשעה (9) חודשי מאסר בפועל.
אני מורה על חילוט הכלים המנויים בכתב האישום המתוקן ובסעיף 2 לגזר דין זה. אני מטיל על הנאשם צו מבחן למשך שנה בפיקוח שירות המבחן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המערער הקים והפעיל מעבדה לגידול סם מסוכן מסוג קאנבוס, בה נתפסו מאות שתילים אשר הגיעו למשקל 80 ק"ג. יוער כי בהסדר הטיעון הוסכם שהמאשימה תעתור לעונש ראוי של 27 חודשי מאסר, וכי ההגנה תטען באופן חופשי.
ת"פ (מחוזי חיפה) 27735-02-21 מדינת ישראל נ' אבו שחאדה (6.1.2022) - הנאשם הורשע בבצוע עבירות של ייצור, הכנה והפקה; החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית; כלים, וכן גניבת חשמל.
...
על מנת לשמר מגמות אלו, סבורני כי יש לאמץ את המלצת שירות המבחן ולאפשר בידי הנאשם להמשיך את הטיפול בו הוא מצוי כיום.
סוף דבר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: · תשעה (9) חודשי מאסר בפועל.
· אני מורה על חילוט הרכוש שחילוטו התבקש בכתב האישום, לטובת קרן החילוט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו