מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר טיעון ותיקון כתב אישום בנהיגה בחוסר זהירות

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירה, הסדר הטיעון והעבר הנאשם הורשע, בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון, בכתב אישום מתוקן המייחס לו עבירות של הפקרה אחרי פגיעה בנגוד לסעיף 64א(ב) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה") ונהיגה ללא פוליסת ביטוח בנגוד לסעיף 2(ב) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.
בשנת 2016 הורשע הנאשם בגרימת תאונת דרכים בעבירות של היתנהגות הגורמת נזק, נהיגה בחוסר זהירות ואי שמירת רווח והושתו עליו פסילה, פסילה על תנאי וקנס.
...
העונש צריך להיות כזה שיוביל למסקנה כי הימלטות ממקום התאונה אינה משתלמת.
זאת תורת הגישה האינדיווידואלית בתורת הענישה, המקובלת עלינו כקו מנחה בסוגיה קשה וסבוכה זו של הענישה ומטרותיה, ואין אנו רשאים ל"הקל" על עצמנו ולהחמיר עם הנאשם, מתוך הסתמכות על הנימוק והחשש שמא הקלה במקרה מסוים הראוי לכך תשמש תקדים למקרים אחרים שאינם ראויים לכך".
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 10 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כתב האישום וההליכים הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן בעבירות של נהיגה פוחזת, לפי סעיף 338(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן – חוק העונשין); היזק לרכוש במזיד, לפי סעיף 452 לחוק העונשין; הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 275א' לחוק העונשין; איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין; וכן נהיגה כשברמזור אור אדום, לפי תקנה 22(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א- 1961.
להשלמת התמונה יצוין שהודאת הנאשם באה אגב הסדר טיעון במסגרתו תוקן כתב האישום וכן הוצגה הסכמה עונשית, לפיה המאשימה תעתור לעונש מרבי של 20 חודשי מאסר בצרוף ענישה נלווית, לרבות פסילת רישיון, ואילו ההגנה מצידה תוכל לטעון באופן חופשי.
ראו: "נהיגה שלא בהתאם לכללי התעבורה, שלא במיומנות; נהיגה חסרת זהירות, בקלות ראש; תוך הפרה בוטה של הכללים; נהיגה בעת פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף - אלה עבירות שתוצאתן עלולה להיות תאונת דרכים, פגיעה באזרחים תמימים, השארתם כנכים ליתרת ימי חייהם, או חס וחלילה קטילת חיים והרס מישפחות... לא די בעונש פסילה בפועל מלהחזיק ברישיון נהיגה לנוהג בפסילה, שכן עצם הנהיגה בפסילה מהוות הוכחה ניצחת – כי העונש אינו עונש ממשי; ועל כן, חייב בית המשפט לנקוט בענישה אחרת, הולמת, ראויה, אשר תבטיח הפסקת הנהיגה מיידית וחוסר אפשרות לנהיגה לפרק זמן שנקבע על ידי בית המשפט, כך שהרחקת הנאשם מהכביש תהא מובטחת" (ע"פ 71890/06 יעקב רצבי נ' מדינת ישראל (4.2.07)).
...
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 11 חודשי מאסר, החל מיום מעצרו – 25.8.21.
אני מחייב את הנאשם בתשלום פיצוי למתלונן, ע"ת מס' 4 בסך 3,000 ₪, וכן פיצוי לע"ת מס' 6 בסך 2,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בין הצדדים נקשר הסדר טיעון, במסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשם הודה והורשע בעבירה שבכתב האישום המתוקן.
לאחר קבלת התסקיר, טענו הצדדים לעונש, ומכאן – גזר דין זה. ראיות לעונש התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן: · גיליון רישום פלילי של הנאשם (ת/2) – לחובת הנאשם, הרשעה בעבירה של החזקת כלי פריצה לרכב; · גיליון רישום תעבורתי של הנאשם (ת/3) – לחובת הנאשם הרשעות בעבירות, אשר חלקן חוזרות ונישנות, ובין היתר - נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השמוש בו; חציית קו הפרדה רצוף; נהיגה בחוסר זהירות; ועוד.
...
יצוין, כי כתב האישום המתוקן ייחס לנאשם, בסופו של דבר, עבירה של החזקת כלי פריצה.
על כך, ראו דברי בית המשפט העליון במסגרת ע"פ 1345/08 איסטחרוב נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים): אין מנוס מהכבדת היד על המחזיקים סמים שלא לצריכה עצמית, שכל בר דעת מבין כי נועדו לצריכת הזולת, קרי, להוספת שמן על מדורת הסמים אשר להבותיה אופפות רבים וטובים, או רבים שהיו טובים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הערת בית המשפט: במערכת נט המשפט סרוקה הודעת הצדדים על הסדר טיעון הכולל תיקון כתב האישום באופן ש: בעובדה מס' 6 תמחקנה המילים "הנאשמת... עד הסיפא למשפט זה.
כמו כן, הוראת חיקוק 2 תימחק במקומה יכתב: · נהיגה בחוסר זהירות תקנה 21 (ג) לתקנות התעבורה סמל סעיף 2429.
...

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בין הצדדים נערך הסדר טיעון, במסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשם הודה והורשע בעובדות ובעבירות שבכתב האישום המתוקן.
לאחר קבלת התסקיר, טענו הצדדים לעונש, ומכאן – גזר דין זה. ראיות לעונש התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן: · גליון הרשעות תעבורתי (ת/2) – לחובת הנאשם, הרשעות בעבירות של נהיגה בחוסר זהירות; ציפוי שמשת רכב; רישיון רכב פקע מעל שנה; מהירות בלתי סבירה; נהג חדש ללא תוית או שאינה נראית לנהג מאחור; נוסע לא חגור.
...
מותב זה נעתר לעתירת התביעה לעניין מתחם הענישה, כך שבענינו של הנאשם 1, נקבע מתחם הנע בין 14 ועד 24 חודשי מאסר ואילו בענינו של נאשם 3, נקבע מתחם ענישה הנע בין 12 ועד 24 חודשי מאסר.
דעה זו מקובלת עלינו.
סיכום לאחר שבית המשפט שמע טיעוני הצדדים על פה; עיין בטיעוני התביעה בכתב; עיין בתסקיר שירות המבחן; עיין בראיות לעונש; עיין בפסיקה ; שמע דברו האחרון של הנאשם – דן את הנאשם לעונשים כדלקמן: 10 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו בתיק זה בלבד, על פי רישומי שב"ס; 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם והתנאי - שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לחוק העונשין, תשל"ז - 1977, פרק י"א, שהיא מסוג פשע; 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם והתנאי - שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לחוק העונשין, תשל"ז - 1977, פרק י"א, שהיא מסוג עוון; קנס בסך 8,000 ₪ או 75 ימי מאסר תמורתו; פיצוי למתלונן באישום הראשון בסך 4,000 ₪; פיצוי למתלונן באישום השני בסך 4,000 ₪; פיצוי למתלונן באישום השלישי בסך 2,000 ₪; הקנס והפיצוי ישולמו ב-18 שיעורים רצופים ושווים, החל מיום 15.06.24 ובכל 15 לחודש העוקב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו