מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר טיעון בעבירות נהיגה של נהג חדש

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 19.12.2021 בפסק דין שניתן בתיק פ"ל (י-ם) 12202-06-21 הורשע העותר על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, בשתי העבירות שלהלן: עבירה של נהיגה בהשפעת סמים ומשקאות משכרים לפי תקנה 26(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, שאותה עבר העותר ביום 12.3.2021 ובגינה הוגש כנגדו כתב האישום ביום 9.6.2021.
טענת העותר היא כי הרשעתו ביום 19.12.2021 בעבירה של נהיגה בשיכרות לפי תקנה 26(2) לתקנות התעבורה הנכללת בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, ניתנה בחלוף למעלה משנתיים ממועד הנפקת רישיון הנהיגה כשהעותר כבר לא היה במעמד של "נהג חדש", ומשכך לא מיתקיים בו התנאי הקבוע בסעיף 12א(ד) לפקודת התעבורה, שלפיו הוראת חוק זו תחול רק על מי שבעת הרשעתו בדין היה במעמד של "נהג חדש". לטענתו החוק קובע "באופן מפורש כי 'הורשע נהג חדש' וכי 'נהג חדש אשר הורשע'. המחוקק לא קבע 'הורשע אדם בעבירה שנעברה בהיותו נהג חדש' או בדומה לכך, אלא אך 'הורשע נהג חדש'. מכאן אתה למד כי 'המועד הקובע' לבחינת הוראות חיקוק אלו הוא המועד בו הורשע הנהג, ולא המועד בו נעברה העבירה. כלומר, מי שהורשע לאחר תום תקופת 'נהג חדש' ונפסל לפרק זמן העולה על שלושה חודשי – אינו נידרש לערוך בחינה עיונית ובחינה מעשית כתנאי לקבלת רישיון הנהיגה, גם אם ביצע את העבירה בהיותו נהג חדש.... הכרעת הדין וגזר הדין בעיניינו של העותר ניתנו ביום 19.12.2021, שלושה חודשים לאחר שחדל מלהיות נהג חדש. בנסיבות אלה, הרי שאין כל מקום לחייב את העותר לבצע מבחן עיוני ומעשי כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה". דין טענת העותר להדחות.
...
טענת העותר היא כי הרשעתו ביום 19.12.2021 בעבירה של נהיגה בשכרות לפי תקנה 26(2) לתקנות התעבורה הנכללת בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, ניתנה בחלוף למעלה משנתיים ממועד הנפקת רישיון הנהיגה כשהעותר כבר לא היה במעמד של "נהג חדש", ומשכך לא מתקיים בו התנאי הקבוע בסעיף 12א(ד) לפקודת התעבורה, שלפיו הוראת חוק זו תחול רק על מי שבעת הרשעתו בדין היה במעמד של "נהג חדש". לטענתו החוק קובע "באופן מפורש כי 'הורשע נהג חדש' וכי 'נהג חדש אשר הורשע'. המחוקק לא קבע 'הורשע אדם בעבירה שנעברה בהיותו נהג חדש' או בדומה לכך, אלא אך 'הורשע נהג חדש'. מכאן אתה למד כי 'המועד הקובע' לבחינת הוראות חיקוק אלו הוא המועד בו הורשע הנהג, ולא המועד בו נעברה העבירה. כלומר, מי שהורשע לאחר תום תקופת 'נהג חדש' ונפסל לפרק זמן העולה על שלושה חודשי – אינו נדרש לערוך בחינה עיונית ובחינה מעשית כתנאי לקבלת רישיון הנהיגה, גם אם ביצע את העבירה בהיותו נהג חדש.... הכרעת הדין וגזר הדין בעניינו של העותר ניתנו ביום 19.12.2021, שלושה חודשים לאחר שחדל מלהיות נהג חדש. בנסיבות אלה, הרי שאין כל מקום לחייב את העותר לבצע מבחן עיוני ומעשי כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה". דין טענת העותר להידחות.
טענתו החלופית של העותר, ולפיה עם תיקון כתב האישום ומחיקת העבירה לפי תקנה 54 לתקנות, חדל העותר להיות "נהג חדש", דינה להידחות.
מהמקובץ עולה כי בדין הוארכה תקופת מעמדו של העותר כ"נהג חדש", ומשכך בדין נקבע כי עליו לעמוד מחדש בדרישות שנקבעו בעניינו לשם קבלת רישיון נהיגה חדש.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2018 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

קנס תוך 90 ימים, מבקש עיכוב ביצוע של 45 ימים גזר דין הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של נהיגה כנהג חדש צעיר שטרם מלאו לו 21 שנים שהסיע 3 נוסעים ללא מלווה.
. לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, מצאתי כי הסדר הטיעון סביר והולם את מיתחם הענישה, ולפיכך אאמצו.
...
הכרעת דין על סמך הודאת הנאשם אני מרשיעה אותו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
אני מחליטה לגזור על הנאשם העונשים הבאים: אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1000 ₪.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

<#4#> גזר דין הנאשם הורשע על פי הודאתו לאחר שחזר בו מכפירתו במסגרת הסדר טיעון בבצוע עבירה של נהיגה בהיותו נהג חדש בשלושת החודשים הראשונים מיום קבלת ההיתר ללא מלווה, עבירה מחודש אוגוסט 2015.
...
הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
לאור כל האמור ולפנים משורת הדין סוכם על סטייה בפסילה.
בהתחשב בנתונים הנ"ל ובטיעוני הצדדים הנני גוזרת על הנאשם קנס בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הנאשם שלפניי הורשע, על פי הודאתו בעובדות כתב האישום, בבצוע העבירות הבאות: המתה בקלות דעת - עבירה לפי סעיף 301ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק"); נהיגה בשיכרות - עבירה לפי סעיפים 62(3) ו- 64ד(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה"), וכן תקנות 169ב(א) ו- 169ו(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה"); נהיגה ללא רישיון נהיגה - עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה; גרימת נזק לאדם ולרכוש - עבירה לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה וסעיפים 68 ו- 62 לפקודת התעבורה; חובת פוליסה - עבירה לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
עוד, ובנוגע לעבירת המתה בקלות דעת בנהיגה, נכתבו הדברים הבאים על ידי בית המשפט העליון, בע"פ 8/20 בובי נ' מדינת ישראל, פסקה 4 (12.5.2022) (להלן: "עניין בובי"): "בעבירה של המתה בקלות דעת בנהיגה שלושה כללים. האחד, יש להחמיר בשל עקרון קדושת החיים. השני, הנתון הקובע הוא טיב קלות הדעת בנהיגה. והשלישי, הנסיבות האישיות של הנהג נסוגות בפני חומרת התוצאה. ...
ע"פ 8164/19 אבו שנדי נ' מדינת ישראל (2.4.2020) - המערער הורשע במסגרת הסדר טיעון, בעבירת הריגה ונהיגה בשיכרות.
...
הערעור נדחה.
על רקע נסיבות ביצוע העבירה, הערכים החברתיים אשר נפגעו כתוצאה מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בהם - שהיא פגיעה עוצמתית, עזה ומוחלטת, נוכח אובדן חייו של המנוח בטרם עת (זאת, בכל הנוגע לערך המוגן של קדושת החיים) - כמו גם מדיניות הענישה הנהוגה, סבורני כי מתחם העונש ההולם את מעשי הנאשם נע בין 40 חודשי מאסר בפועל לבין 84 חודשי מאסר בפועל.
סוף דבר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: · ארבעים וחמישה (45) חודשי מאסר בפועל.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ברע"פ 5355/22 נתנאל עמוס נ' מדינת ישראל (מיום 28/08/22) – המבקש (נהג חדש), הורשע לאחר שמיעת ראיות, בעבירה של נהיגה בשיכרות – 455 מק"ג. בית משפט קמא השית על המבקש 27 חודשי פסילה בפועל, מאסר מותנה ועונשים נלווים.
ברע"פ 7363/16 סטניסלב נ' מדינת ישראל [25.10.16] - המבקש הורשע במסגרת הסדר טיעון "טווח" בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
...
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם בתיק זה מתחיל ממאסר בפועל בן 2 חודשים ומגיע עד 14 חודשי מאסר בפועל, ופסילה בפועל לתקופה המתחילה מ-30 חודשים ועד ל-60 חודשים, ולצדם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
לאור כל האמור, אמקם את עונשו של הנאשם באמצע מתחם הענישה.
לאור כל האמור, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות במרכז הסחר מודיעין, שדרות הרכס 31, מודיעין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו