בא-כוח המערערת חוזר וטוען בפנינו, כי התקנות שהותקנו על-ידי שר האוצר במטרה להסדיר את מתן הטיפול הרפואי לנכים, לפי סעיף 21 לחוק נכי רדיפות הנאצים, הן בטלות, משום היותן בלתי-סבירות הרקע לטענה זו מוסבר היטב בדבריו של השופט בבית-משפט קמא:
"ביום 10.9.52 נחתם בלוכסמבורג הסכם שילומים בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה הפדראלית של גרמניה (להלן-'גרמניה'), כתבי אמנה י"ג, 62.
התוצאה של מסמכים אלה היא, שגרמניה פטורה מלפצות אזרחי ישראל, אשר היו בני אדם נרדפים ונפגעו כאמור, פרט לחובה של תשלום פיצויים בשל שלילת חופש, ושל תשלום קיצבאות שנתיות לשאירים נרדפים.
בבוא מחוקק-המשנה לקבוע הסדר לטפול רפואי אשר יוענק לנכים, לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, עמדו בפניו שתי אפשרויות שונות מבחינת המדיניות: אפשרות אחת היתה להעניק טפול רואי בעין על חשבון המדינה, כאשר הטיפול כולו נמצא בפיקוח המדינה ונעשה על-ידי מוסדות שהוסמכו לכך מטעמה; אפשרות שניה היתה להעניק לנכים החזר הוצאות עבור הטיפולים שיקבלו, תמורת הצגת האישורים המתאימים.
...
ואולם נוכח העובדה שבא-כוח המשיבה כלל לא עורר טענה זו, ונוכח העובדה כי ענין לנו כאן בשאלה משפטית גרידא שהצדדים כבר התייחסו אליה בטענותיהם, החלטתי להכנס לגופו של ענין ולדון בטענותיה של המערערת בערעור זה לגופן.
אם ימצא בית-המשפט כי חקיקת-המשנה היא כה בלתי הגיונית ובלתי נסבלת עד שאדם בר-דעת לא יעלה על דעתו ששר סביר היה מסוגל לעשותה, כי אז יצטרך לאמור שמעולם לא נתכוון המחוקק לתת כוח כזה בידי השר.
" וכן ראה עוד ב-בג"צ 108/70, בע' 445:
"אמרנו לא פעם שרק במקרה נדיר יפסול בית-משפט חקיקת-משנה שנעשתה על-ידי שר כחורגת מסמכותו מטעמי אי-סבירות." הינה-כי-כן נידרשת מידה קיצונית של אי-סבירות על-מנת שבית-המשפט יפסול תקנות שהותקנו על-ידי שר. אך נראה לי כי במקרה בו עסקינן, אין כל צורך להיזקק לכלל מנחה זה. החוק לעניננו הוא ברור בתכלית ואין בו כל מקום לפרשנות מרחיקת לכת כפי שמציע זאת בא-כוח המערערת.
כאמור, אנו דוחים את הערעור וכן את הערעור שכנגד.