מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר דיוני מוביל להשתק שיפוטי

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2012 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

המינהל טוען גם לקיומו של השתק שפוטי, שכן בהליך אחר (בעיניין עין זיוון, הנידון בבית משפט השלום בעפולה), נוסחה ע"י ב"כ המערער תגובה מטעם היישוב, ממנה עולה לכאורה כי לדידו עיכוב הליכים או איחוד הדיון לא היה מייתר את ההכרעה בבקשת רשות להיתגונן.
כך או כך, ככל שניתנת לנתבע רשות להיתגונן, בין אם ע"י הערכאה דלמטה, ובין אם ע"י ערכאת העירעור, הרי שעל פי השיקולים שפורטו לעיל, יש מקום להתליית ההליכים בתיק העקרי, עד לקבלת הכרעה שיפוטית מחייבת וחלוטה בתיק המוביל, כלשון ההסדר הדיוני.
...
במובן זה, אני סבור כי היה ראוי לאפשר למערער רשות מלאה לפרוש את הגנתו, מבלי להגבילה לטענות מסוימות.
סוף דבר הערעור מתקבל במובן זה שניתנת למערער רשות להתגונן, בכל הטענות שהועלו על ידו בבקשת הרשות להתגונן.
כן הערעור מתקבל במובן זה שהדיון בתביעה העיקרית יותלה, עד למתן הכרעה שיפוטית חלוטה בתיק ת"א 19396/07 מינהל מקרקעי ישראל נ' מושב עין יעקב, הנדון בבית משפט השלום בחיפה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 01.02.17 החלטתי לתת תוקף של פסק דין להסדר הדיוני בדבר הויתור על חקירת המצהיר וניהול הוכחות ומשכך הוגשו סיכומים.
הסכם זה מוביל גם לדוקטרינת ההשתק השפוטי, כך שעצם ההסכם וההצהרות שבו מוכיחים את הקשר הסיבתי שבין תשלומי המלל בנכות כללית לבין התאונה ולכן מונעות מהנתבעות לטעון שאין קשר סיבתי בין תשלומי המלל בענף נכות כללית לבין התאונה.
...
לטענת התובע על פי ההסכם שקיים בין הצדדים, על הנתבעות לשלם 55% מכלל הגמלאות ששילם וישלם התובע לנפגעת עקב הנכויות שנגרמו לה כתוצאה מהתאונה.
לא שוכנעתי מהמסמכים שהגיש התובע כי אמנם קיים קשר סיבתי ממשי בין התאונה לבין התופעות הרפואיות שגילתה הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי כדי לשנות את אחוזי הנכות של הנפגעת מ – 0% ל 100%.
משלא נמצא קשר סיבתי בין הנכות לתאונה אני מגיע למסקנה כי יש לדחות את התביעה.
לאור כל האמור לעיל, הנני דוחה את התביעה וקובע כי התובע יישא בהוצאות המשפט וכן בשכ"ט עו"ד בסכום כולל של 18,000 ש"ח. 5129371 54313המזכירות תשלח פסק דין זה לצדדים בדואר רשום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בנוסף, לגישת הנאמן הנדל גם שקולי יעילות דיונית מובילים למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון לבית המשפט של פש"ר, שכן ההכרעה בשאלת זכויותיו של קול בדירה ישפיעו על שאלת ביטול ההפטר, וכיוון שזו האחרונה נימצאת בסמכותו הבלעדית של בית המשפט של פש"ר, ראוי לרכז את בירור המחלוקת תחת אחסניה אחת – היא בית המשפט של פש"ר. עוד ציין הנאמן הנדל כי קול אינו מיתנגד להעברת הדיון.
כן מוסיף הנאמן הנדל כי ניהול ההליך לפני בית המשפט לעינייני מישפחה עלול להביא לפגיעה בזכויות הנושים, וזאת בין בתרחיש בו הסיכסוך יוכרע לבסוף באמצעות טענות פרוצדוראליות, כדוגמת טענת השתק שפוטי, אשר אינן רלוואנטיות לנושים, ובין בתרחיש בו קול ובני הזוג לוטפי יגיעו ביניהם להסדר אשר יקפח את זכויות הנושים בדירה.
...
בנוסף, לגישת הנאמן הנדל גם שיקולי יעילות דיונית מובילים למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון לבית המשפט של פש"ר, שכן ההכרעה בשאלת זכויותיו של קול בדירה ישפיעו על שאלת ביטול ההפטר, וכיוון שזו האחרונה נמצאת בסמכותו הבלעדית של בית המשפט של פש"ר, ראוי לרכז את בירור המחלוקת תחת אחסניה אחת – היא בית המשפט של פש"ר. עוד ציין הנאמן הנדל כי קול אינו מתנגד להעברת הדיון.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ללא צורך בתגובות.
בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטתה, הדבר יוביל לפגיעה בעקרונות-יסוד של יעילות, הוגנות ונגישות בניהול הליכים משפטיים.
המשיבות מצידן טוענות כי אין מקום ליתן רשות ערעור, שכן מדובר במקרה פרטני של הסכמה דיונית בין הצדדים שאינו מעורר כל שאלה בעלת חשיבות עקרונית או עוות דין; ובהחלטה מנומקת היטב של בית המשפט המחוזי.
לפיכך, נטען כי נוצר השתק שפוטי שלא מאפשר למבקשת להיתנער מהסכמה זו כעת.
...
עם זאת, בית המשפט מצא כי אין בפגם זה כדי למנוע מהמשיבות להגיש תביעה נוספת, בייחוד נוכח ההודעה מיום 26.2.2019, שלפיה המבקשת הסכימה להגשת תביעה חדשה בהתאם לנטען בבקשה לפיצול סעדים.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בתשובה לה ובנספחים, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
למעלה מן הצורך, אוסיף כי דין הבקשה להידחות אף לגופו של עניין.
סוף דבר - הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כל קביעה אחרת תוביל למצב אבסורדי לפיו צד להליך שאינו מרוצה מהחלטה שיפוטית או חוות דעת, יפעל למחיקת התביעה ולהגשת תביעה חדשה.
בכלל זה יהיה עליו להיתמודד עם טענת המשיבה לפיה ההסדר הדיוני, כמו גם היתנהלותו בהליך הקודם ובתוך כך הבקשות שהגיש לאחר ההסדר דיוני, חוות דעת המומחה, והנסיבות בהן נמחק ההליך – מקימה כנגדו השתק שפוטי.
...
בית המשפט עמד על כך כי טענות המבקש בהליך הנוכחי זהות לטענות שהעלה בפני בית המשפט המחוזי בהליך הקודם, וכי אין די בעובדה שהסעד המבוקש בהליכים שונה, כדי להיעתר לבקשה.
כמו כן, אם טענות המבקש יידחו, החוב ימשיך לצבור ריבית שבסופו של דבר יהיה על המבקש לשאת בהן.
המבקש הפנה בהקשר זה לכתב התביעה – בו אכן קיים פירוט ביחס להליך הקודם ובפרט ביחס לחוות הדעת שהוגשו בו. המבקש לא ציין אמנם את ההסכמה לפיה המשיבה לא תפעל למימוש המשכנתא במשך 12 חודשים אם המבקש ישלם ריבית חודשית, וכי הוא לא עשה כן. אלה פרטים שהמבקש צריך היה לציינם (הן בכתב התביעה והן בבקשה.
סוף דבר; לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו