בעפ"ג 1636-06-13 אבו מגציב נ' מדינת ישראל, מיום 16.9.13, נדון ערעור של תושב רצועת עזה, יליד 89', שהורשע עם אחר, תושב עזה אף הוא, בכך שב– 25.1.13, סמוך לשעה 23:00, קפצו מעל גדר המערכת מרצועת עזה סמוך לכיסופים, ניכנסו לישראל שלא כדין ונעצרו במקום על ידי כוחות צה"ל. הם הורשעו על פי הודאותיהם בעבירה של הסתננות, ובית משפט שלום גזר דינו של האחד ל- 10 חודשי מאסר והשני ל- 12 חודשי מאסר.
כך למשל בת.פ. 31065-08-13 מדינת ישראל נ' עואודה ואח' , יחסו לנאשם עבירה של כניסה לישראל שלא כדין, כשלחובתו הרשעה קודמת מבית משפט צבאי יהודה, בגינה נדון ל-20 חודשי מאסר שקוצר במסגרת עסקת גלעד שליט, וזאת בגין עבירות של החזקת נשק, מסחר בכלי יריה, יידוי אבנים, השלכת בקבוק תבערה, ועבירות כנגד הסדר הצבורי .
כמו כן הפנה להחלטת בימש"ע בבש"פ 2874-01 איאד דעיס נגד מ'י מיום 17.4.01,מפי כב' השו' אנגלרד, שקבל הערר והורה על שיחרור עצור שנעצר עד תום ההליכים בגין עבירה של סיוע לכניסה לישראל בנגוד לחוק הכניסה, תוך שציין כי העבירה "אינה יוצרת חזקת מסוכנות סטאטוטורית וכשלעצמה אין בה היבט ביטחוני. יתרה מזו, לגבי תושבי האיזור קיימות עבירות מיוחדות...שעונשן חמור יותר, אלא שהעורר לא הואשם בהן..." (הכוונה לסעיף 12א דאז ר.ל.).
טענתו העיקרית הייתה כי כניסתו מרצועת עזה לישראל ביולי 2005, בטרם ההיתנתקות, הייתה עת רצועת עזה עדיין הייתה בשליטה אפקטיבית של ישראל ולכן לא שטח המצוי מחוץ לישראל כנדרש בהגדרת מסתנן ולחילופין נטען, כי אם ההרשעה בעבירת ההסתננות תיוותר על כנה, יש לזכותו מעבירת השהייה הבלתי חוקית לפי סעיף 12 לחוק הכניסה, הנבלעת בעבירה זו, ובמהלך הדיון, בעל פה, הודיעה המשיבה כי תסכים לכך.
בעקבות האמור, הוחלט על דעת פרקליט המדינה כי נוכח עלית החמאס לשלטון ברצועת עזה והמצב הבטחוני הנובע מכך, יש לפעול לצימצום התופעה של הסתננות גורמים בעלי פוטנציאל לבצוע פעילות חבלנית עוינת מרצועת עזה לישראל ולכן, יש להסדיר מדיניות אכיפה מחייבת ודווקנית למיגור התופעה: כל מסתנן תושב עזה שנתפס סמוך לגבול ייעצר וייחקר ואם יש ראיות, יועמד לדין בעבירת הסתננות.
בהתייחסותי לזיקה הקיימת בין החוקים לא אוכל להיתעלם מכך שב-28.10.13 יצאה הנחיה של המשנה ליועהמ"ש לממשלה, עו"ד נזרי, בעקבות בג"צ 7146/12 נאג'ט סרג' אדם נגד הכנסת, (להלן:"בג"צ נג'ט סרג'") ,ששלל חוקיות תיקון 13 משנת 2012 לחוק ההסתננות, שאפשר להחזיק מסתננים שהוצא נגדם צו גירוש על ידי שר הבטחון במשמורת עד 3 שנים .
...
לכן, כונס דיון בו נכחו נציג פמ"ד, נציג שב"כ, נציג התביעה המשטרתית והמשנה לפרקליט המשנה, עקב תקלה לא השתתפו גורמי הצבא בדיון, אך בהמשך דיווחו כי עמדת השב"כ מקובלת עליהם.
לסיכום:
מהאמור עולה, כי על פי הגדרת מסתנן, כל מי שאינו תושב ישראל , הנכנס לישראל שלא דרך תחנת גבול חוקית - קיימת חזקה כי הוא מסתנן .
לאור כל האמור, תוך התחשבות בעברו הנקי וגילו הצעיר, אני דנה הנאשם לעונשים כדלקמן:
9 חודשי מאסר בניכוי התקופה שנעצר.