תמצית המחלוקת בין הצדדים
הליך זה החל בתביעה של 4 (מתוך 6) בעלי זכויות בדירות בבית משותף, שהלינו נגד עבודות בניה שביצעו הנתבעים (או למעשה הנתבעת 2), בעלי זכויות באחת משתי הדירות הנותרות, בשטח הרכוש המשותף.
עוד טוענת הנתבעת, כי התביעה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים, שלא בתום לב ותוך שהוי ושימוש לרעה בהליכי משפט, שכן התובעים לא הגישו כל היתנגדות לבקשת הנתבעת לקבל היתר והמתינו רק לאחר שהחלה בבניה וזאת תוך שהם עצמם עושים שימוש ייחודי בחלקים אחרים מהחצר או מהגג, הציבו מחסנים בחצר, ביצעו בניה בלתי חוקית בדירותיהם ועל גבי הגג תוך כדי הישתלטות על שטחים משותפים נרחבים, והם פועלים כיום בצרות עין ובחוסר תום לב. משכך, לטענת הנתבעת, התובעים "טובלים כששרץ בידם".
לטענת הנתבעת בכתב הגנתה (טענה ממנה חזרה בסיכומיה), בהתאם לחוק המקרקעין (סעיף 71ב(ג)) בעל דירה שהורחבה ייראה כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת בבנין.
חדר ההסקה המרכזית (שאינה פועלת ואינה בשימוש) הממוקם מתחת לדירה הוסב למחסן פרטי ונימצא בשימוש התובעים.
בחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט נזכר גם שימוש שעושים התובעים 1 ו-2 ברכוש המשותף: שימוש בחדר ההסקה וחלל נוסף (חלל נמוך מאד, אליו קיימת גישה ממבואת חדר המדריגות של הבנין) כמחסנים פרטיים (עמ' 21-22 וכן בסיכום בעמ' 23 לחוות הדעת).
יחד עם זאת, מאחר שכל העובדות הדרושות להכרעה בענין זה הועלו על ידי הצדדים בטיעוניהם, מצאתי לנכון לידון ולהכריע בה.
לגופם של דברים, אין מחלוקת בין הצדדים כי החצר הנה רכוש משותף.
...
לחלופין, טוענת הנתבעת, ככל שיקבע כי אין לאפשר את הפיתוח המבוקש מסביב לדירתה, היא עותרת להורות לתובעים לחדול משימוש ייחודי ברכוש המשותף ולהסיר את הבניה שבנו ברכוש זה, בהתאם למפורט על ידה בתמצית עוד בכתב ההגנה שהגישה מטעמה.
לאחר עיון בראיות שהוגשו, בסיכומיה הצדים וביתר המסמכים שבתיק בית המשפט, הגעתי למסקנה כי השימוש שמבקשת הנתבעת לעשות בחצר המשותפת, אינו בנסיבות ענייננו בבחינת שימוש רגיל וסביר והוא אף קרוב למעשה לשימוש ייחודי של הנתבעת באותו שטח מוגבה ומרוצף, שיש לה פתח יציאה חדש אליו.
בנסיבות אלה אין בידי לקבל את טענת הנתבעת כי עניננו נופל להגדרת ניצול לרעה של זכות הבעלות מצידם של התובעים ולמסגרת הוראות סעיף 14 לחוק.