על הליך הבחירה והמינוי של מנהלים וסגני מנהלים במוסדות חינוך רישמיים, כדוגמת בית הספר, חלות הוראות נוהל משרד החינוך 0264 כפי שפורסם ביום 2.3.21 (להלן – הנוהל; נספח ב' לתצהיר התשובה של הנתבעת 1 לבקשה לסעדים זמניים).
הליך הבחירה, על-פי הנוהל, נעשה על-ידי ועדת יועצים, שההחלטה היא בגדר המלצה שתובא למנהל הכללי של המשרד, שבידיו הסמכות להחליט על המועמד הנבחר לתפקיד.
בנספח 3 לנוהל קבועות הנחיות למסירת פרוטוקול ועדת היועצים, הקובעות את חובת הוועדה לנהל פרויקט המתעד את תוכן הריאיון עם כל מועמד, חילופי הדיעות של חברי הועדה ונימוקי הועדה להמלצה על בחירה במועמד אחד (או יותר) או לאי בחירה באף מועמד.
נספח 3 לנוהל קובע מפורשות כיצד לנהוג מקום בו מועמד מבקש לקבל לידיו את פרוטוקול הוועדה [הדגשות לא במקור]:
"אפשר לתת לו את החלק בפרוטוקול המתעד את הריאיון אתו וכן את החלק העוסק בנימוקים לבחירה במועמד שהומלץ, בתוך ציון שמו. כמו כן, אם מולאו ציונים על ידי חברי הועדה ביחס לכל מועמד, אפשר למסור לפונה את מיקומו בין המועמדים בתוך השחרת שמות המועמדים האחרים.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, נתתי דעתי לטענות הצדדים ועיינתי במסמכים שבמחלוקת, אני קובעת שדין הבקשה להתקבל, אולם בהיקף מצומצם, כפי שיפורט להלן.
יש לאפשר לפונה לראות את שמות חברי הוועדה, אך אין לאפשר לו לראות מה הציון שנתן כל חבר ועדה לפונה או לכל מועמד.
"
על יסוד הוראות הדין והפסיקה כמפורט לעיל, כמו גם בהתבסס על הוראות הנוהל, אני קובעת כי על הנתבעת 1 להמציא לתובע, תוך 14 ימים מהיום, העתק מדיוני הוועדות המייעצת והוועדה העליונה בשני הליכי הבחירה ככל שהם עוסקים בתובע ובנתבע 2, תוך השחרת שמות חברי הוועדה ושמות יתר המועמדים הנזכרים בדיוני הוועדות, ותוך השחרת אותו חלק בדיוני הוועדות העוסק במועמדת השלישית שלא נבחרה.