במסגרת ת"פ (נת') 1997-09-19 מדינת ישראל נ' שושתרי (18.1.2022) הנאשם הורשע בכך שאיים על רעייתו כשהרים פמוט כסף ואמר לה כי יפגע בה. "בהמשך ולאחר שנכנסו לחדר אחר בבית, שב ואיים עליה הנאשם באומרו כי יחתוך אותה בווריד הצואר ויתאבד. חודשים אחדים קודם לכן, בהיותם בביתם במהלך הכנות לקראת שבת, אחז הנאשם בסכין ואיים על המתלוננת כי ידקור אותה". בית המשפט קבע כי מיתחם העונש ההולם במקרה שם נע בין מאסר קצר שניתן לרצותו בעבודות שירות, לבין 10 חודשי מאסר בפועל, וקבע את עונשו של הנאשם על פי נסיבותיו האישיות.
...
ראו לעניין זה את קביעת בית המשפט העליון בעניין פלוני, שם נקבע כך:" פצעים נפשיים נוטים להגליד באיטיות, בניגוד לעיתים – לפצעים גופניים, ויש שאינם מגלידים לעולם. הנזק הנפשי, אם כן, עשוי להיות חמור ועוצמתי ואין כל מקום להקל בעונשו של מי שבמעשיו גרם אך (או בעיקר) לנזק כזה".
על כן, אני קובע כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה דנא היא לפחות ברמה הבינונית.
במסגרת רע"פ 3077/16 פלוני נ' מדינת ישראל (2.5.2016) דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור נגד פסק דינו של בית המשפט המחוזי, במסגרתו נדחה ערעורו של המבקש נגד גזר הדין שניתן בעניינו.
לאור האמור לעיל, ובהיקש ממנו, ולנוכח ריבוי העבירות היחסי בפרשה זו ובשים לב למשך התקופה בה אימלל הנאשם, באורח פלילי, את שאדיה, אני קובע כי מתחם העונש ההולם במקרה כאן, ביחס לכלל העבירות המתוארות בכתב האישום, נע בין 15 חודשי מאסר בפועל, ועד 30 חודשי מאסר.