מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המשך תשלום עמלות לאחר תום הסכם שיווק

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

..סוכם כי מר זמוש ימשיך לזכות בתשלום עמלות בגין לקוחות שהביא לחברה, וזאת לאורך תקופה של 18 חודשים לאחר סיום עבודתו בחברה" (ר' סעיף 10 לכתב התביעה) (בציטוט זה "החברה" משמע הנתבעת – י.ז.ג).
התובע סירב להצעה ומספר ימים לאחר שיחה זו קיבל הודעת פיטורים לפיה פיטוריו יכנסו לתוקף בתום 60 ימים כמתחייב מחוזה העבודה, וזאת בלא שנערך לו שימוע וללא שנמסרה לו עילת הפיטורים (ר' סעיפים 17-18 לכתב התביעה).
התובע הוא זה שהוסיף הערה בכתב ידו בנוגע ל"החזר הוצאות מיוחדות כגון לפגישות וכו'", לכך ש"כל צד אחראי למס החל (עפ"י החוק וכל דין) עליו" והעלה שאלה בהתייחס לסעיף ההוצאות: "הוצאות ישירות?". הערותיו הנוספות כעולה מן הטיוטה נוגעות בעיקר ל Success Fee אותו מכנה התובע "עמלות" – כאשר הוא מבקש לדעת מדוע לא ישולם התשלום משך 18 חודשים כפי שסוכם, מציין כי הגביה היא באחריות הנתבעת והקריטריון לתשלום הוא הסכם חתום.
בנגוד לטענת התובע בסיכומיו (ר' סעיף 17.3 לסיכומי התובע) הוא כלל לא הוכיח כי ניתן לו כרטיס "תן-ביס" (ר' גם עדותו של מר פרקש, פרוטוקול עמ' 16 שורות 32-26) או שי לחג "כמו כולם". אף טענתו כי קיבל על עצמו, עם עזיבת סמנכ"ל השיווק חלק מתפקידיו ותחומי אחריותו (ר' סעיף 30.3 לתצהירו), לא הוכחה.
...
(תעא (ארצי) 3829/09 עע (ארצי) 56745-02-13 חברת החדשות הישראלית בע"מ - שחר צרפתי (2016)) סיכומו של דבר - התובע לא הוכיח קיומם של יחסי עובד ומעסיק בינו לבין הנתבעת.
בהקשר זה נפנה לקביעתו של בית הדין הארצי לעבודה בענין גוטמן: "בנסיבות שבהן הגדרת מערכת היחסים אינה נקיה מספקות, העלאת טענה שכזו לראשונה שנים רבות לאחר סיום ההתקשרות/יחסי העבודה בין הצדדים כאשר בבסיס הטענה קיימת מחלוקת לעניין אופי ההתקשרות, אינה טענה אמיתית מהותית לעניין היעדר קיומו של שימוע אלא רק ניסיון להעצים את האפשרויות הכלכליות להשגת יתרונות כספיים. לא לכך נועד הפיצוי בגין אי קיום חובת השימוע". מאחר והגענו לכלל מסקנה, כי התובע לא היה "עובד" הנתבעת, נדחות תביעותיו לקבל זכויות מכח דיני העבודה.
נוסיף, כי עניננו הוא מן המקרים הנדירים בהם יש לדחות את התביעה גם בשל חוסר תום ליבו של התובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונחות להכרעתנו תביעות הדדיות – תביעתו של מימרן, בעל סוכנות לשיווק נדל"ן, לאכיפת חוזה מול רביד, סוכנת נדל"ן לשעבר בסוכנותו, ותביעת רביד, לקבוע כי היתקיימו בינה לבין מימרן יחסי עבודה ולחייבו בתשלום רכיבי תביעה הקשורים לזכויותיה כעובדת.
ביום 25.6.2017, שלח מימרן הודעת מייל לרביד בזו הלשון – "מכתב הפסקת עבודה בתיווך יוקרה אסטייט מיום 22.6.2017 בעקבות התנהגותך וסדר העבודה המסורבל שלך בהחתמת קונים מיום זה את מפסיקה לייצג את עצמך כעובדת בתיווך יוקרה אסטייט. יוקרה אסטייט ממשיך לטפל בעצמו בנכסים שחתמו בלעדיות למשרד. אינך יכולה עוד לפנות או לשוחח עם המוכרים. בנוגע לקונים שקבלת את הפרטים שלהם. באם פגשת אותם ולאו, אינך רשאית ליצור עמם קשר יותר. לדוגמא למשל, קונה שקבל פרטיו מיוקרה אסטייט: שמו XXXX, יוקרה אסטייט ימשיך לטפל בו. אם ירכוש בית, המופיע ברשימת הבתים שהחתמת אותו, תוכלי לקבל עמלתך לפי החוזה שחתמת. בהצלחה יוסי מימרן".[footnoteRef:3] (פרטי הקונה הוסתרו מטעמי פרטיות ס.א.) [3: נספח 4 לכתב הגנה מימרן] מהודעת מימרן עולה, כי המיגבלות שחלות על רביד, לאחר תום ההיתקשרות – איסור טפול בלקוחות מוכרים לנכסים בבלעדיות ואיסור פניה ללקוחות קונים שקבלה את פרטיהם מסוכנות יוקרה אסטייט.
תביעת מימרן השאלה שבמחלוקת –האם מגיע למימרן תשלום בשיעור 50% מעמלות תיווך, בעיסקאות שעשתה רביד משך 18 חודשים ממועד סיום עבודתה אצלו, כמוסכם בסעיף 3.9 להסכם ההיתקשרות? רביד משתיתה את רוב טענותיה על כך שהסכם ההיתקשרות נוגד את תקנת הציבור, מאחר ולא ניתן להגביל את חופש העיסוק, על כן התנאים בו בטלים מעיקרם.
...
סוף דבר אנו קובעים כי התקיימו בין הצדדים יחסי עובד מעסיק.
אנו מקבלים את טענת הקיזוז של הסכום בו חויב מימרן כנגד סך 26,910 ₪ אשר שולם לרביד.
נוכח התוצאה הסופית, ובשים לב לקבלת תביעת רביד להכיר בה כעובדת והפער בין הסכום שנפסק לזכות מימרן לבין הסכום שתבע, החלטנו שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 5 להסכם מסדיר את זכויות התובעת בתום תקופת ההסכם, כאשר מוסכם, כי ככל שהיא פעלה כסוכנת היא תהיה זכאית להמשך תשלומי עמלות מהנתבעת בגין עיסקאות שייחתמו לתקופה שתימשך 60 חודשים לאחר סיום ההסכם.
לטענת התובעת, מתוה זה סיפק לה רשת בטחון לעמלה והשקעותיה בשיווק ופירסום במהלך תקופת ההסכם, בצורה של תשלום עמלה על עיסקאות שנעשות אל מול לקוחות שהיא הביאה, לתקופה של 5 שנים מיום פקיעת ההסכם.
...
התביעה העיקרית שהגישה התובעת כנגד נתבעים 2 ו-3 - מתקבלת באופן חלקי, ביחס לעסקאות שהם ביצעו עם טופ קאר, כמפורט לעיל.
התביעה שכנגד שהגישה הנתבעת מתקבלת באופן חלקי, במובן זה שעל התובעת לשלם לנתבעת את חובה כמפורט בסעיף 110 לעיל, דהיינו סך של 8,710 $ קרן, השווים לסך של 33,255 ₪ לפי שער דולר של 3.818 נכון ליום 11.12.16.
בהינתן סכום התביעה המופרז, למעלה מ- 3 מיליון ₪, שאינו עומד ביחס ישיר למציאות העסקית שבין הצדדים ועל אף שבסופו של יום זכתה התובעת לקיזוז חוב שנטען כלפיה והותיר לזכותה יתרה לתשלום בה חויבה הנתבעת, אני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בהסכם נקבע, כי הנתבע יהיה רשאי להפסיק את ההיתקשרות בהתראה של 90 יום; אולם נקבע, כי ככל שהדבר ייעשה בתוך שנת ההסכם הראשונה, יהיה על הנתבע לפצות את התובע בפצוי מוסכם של 3,000 דולר בצרוף מע"מ. כן נקבע, כי הפרת ההסכם מצד הנתבע בחוסר תום לב ואי קיום התחייבויותיו על פי ההסכם ייראו אף הם כהפסקת ההיתקשרות ביוזמתו של הנתבע, המחוייבת בתשלום הפצוי המוסכם כאמור.
הסכם הזכיינות מוגדר בכללים אלו כחוזה לפיו בעל זיכיון מעניק לזכיין את הזכות לעשות שימוש בסימני מסחר ובשיטות עסקיו של בעל הזכיון למטרות שיווק או מכירה, וזאת על ידי העברת ידע ומתן סיוע מסחרי או טכני מבעל הזכיון לזכיין במשך תקופת ההסכם; בתמורה מעביר הזכיין לבעל הזכיון תשלומים, על פי רוב - אחוז מסויים ממחזור המכירות או הרווח של הזכיין.
עולה, אפוא, כי הנתבע ביקש לסיים את ההיתקשרות עם התובע לאחר שנוכח לדעת כי הוא נעדר כישורי שיווק ומכירה, ההכרחיים לסוג הפעילות במסגרת הסכם הזכיינות, וכי פעילות זו כפי הנראה אינה מתאימה לו. האם הוכיח הנתבע את טענותיו כי התובע הוא זה שחייב לו כסף? טענתו של הנתבע, לפיה התובע חייב לו כסף עבור עיסקאות שהביא לידי גמר לא הוכחה.
כפועל יוצא, אין בידי לקבל את טענתו הנוספת של הנתבע - שכלל לא נטענה בכתבי הטענות, אלא עלתה על ידי בא כוחו רק בישיבה המקדמית - כי אי תשלום עמלות מתוך עיסקאות הנדל"ן שניסגרו על ידי הנתבע פגעו במוטיבציה שלו להמשיך ולגייס נכסים ולקוחות.
לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל - חומרתן הקלה של הפרות ההסכם על ידי הנתבע, הקף ההכנסות הקטן שהצמיח הנתבע לתובע בתקופת ההיתקשרות, המשך ההיתקשרות עם הנתבע חרף זאת ואי עמידתו של התובע בתנאי סעיף 15.5 להסכם, אני מוצאת לנכון להעמיד את הנזק שניגרם לתובע בגין סיום ההסכם שנה וחצי מוקדם ממועד סיומו על סך של 3,500 ₪.
...
אני סבורה כי סכום זה משקף את הנזק האמיתי שנגרם לתובע כתוצאה ממהלך ההתקשרות עם הנתבע ומסיומה במועד בו הסתיימה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 3,500 ₪.
כיוון שהנתבע הפקיד בקופת בית המשפט סך של 12,892 ₪, אני קובעת כי סך של 5,500 ₪ מתוך סכום זה יועבר על ידי המזכירות לידי התובע באמצעות בא כוחו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אם DPE תיזום את סיום ההיתקשרות, DPE תמשיך לשלם עמלות על המכירות של המפיצים שאותרו על ידי מגנה, למשך 6 חודשים מתום ההיתקשרות" בינואר 2008 שלח התובע טיוטת הסכם המעלה על הכתב את מה שהוסכם (העמלות החדשות) ומציעה שינוי אחר לסעיף 4.1 בהסכם מ-2003.
אני דוחה הטענה כי **** אולץ לשלם עמלות במהלך ההסכם, לא רק משום שלא הביע היתנגדות מ-2008 ואילך, אלא גם משום שהסכים לכך במודע ובחר שלא להפסיק את ההיתקשרות, על אף שההסכם מאפשר זאת בכל עת, והמסקנה היא שהיה זה משיקולים כלכליים ששקל ובהיעדר תחליף יעיל וזול יותר, לפעולות השיווק שביצע התובע ואנשיו עבור הנתבעת.
אילאיל מצהירה בסעיף 3.3 כי "**** היה בתחושה (לאחר חתימת החוזה מ-2015) שאין מקום להמשיך ולשלם עמלות לאחר חלוף חמש השנים", ורק בעקבות ייעוץ משפטי שקבלו טרם הגשת התביעה "הודיע לנו חד משמעית (עורך הדין-מ.ק.) כי לפי החוזים אין מקום לשלם עמלה מעבר לחמש השנים מתמורה ראשונה." (ס' 3.4 לתצהיר, ההדגשה במקור), וכך גילינו שהדרישה הראשונה להשבת סך של 1,482,110 ₪!!! נולדה לראשונה עם הגשת התביעה שכנגד.
...
בנוגע לתביעה שכנגד אני מורה על מחיקת "מגנה" מכתב התביעה שכנגד.
אני מורה על דחיית התביעה שכנגד נגד רונן גרוסמן, הלה לא חתום על ההסכם, הוא עבד עם אביו ומעמדו כשלוח של התובע, התביעה שכנגד היא חוזית ולא נזיקית, שותפות לא הוכחה, לפיכך אינו חב כלפי הנתבעת.
אני דוחה את כל יתר דרישות הנתבעת בתביעה שכנד, לרבות הדרישה לפסיקת פיצויים עונשיים בסך 600,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו