מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המרצת פתיחה לפסק דין הצהרתי על בעלות במיטלטלין מעוקלים

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן פסק דין הצהרתי לפיו המבקש הנו הבעלים של רכב שמספרו 55-759-16 מסוג B.M.W, שנת יצור 2003 (להלן: "הרכב").
בעוד שסעיף 28(א) לחוק קובע חזקה עובדתית, לפיה, מטלטלין שעוקלו כשהיו על גופו של החייב, בכליו או בחצריו, הם בבעלותו ("רואים אותם כנכסי החייב"), מותיר סעיף 28(ג) לחוק פתח לסתירת חזקה זו בדרך של פנייה לביהמ"ש לקבלת פסק דין המצהיר על הבעלות במטלטלין.
ודוק, שכן להבדיל מהמקרה שנידון שם, בעניינינו אין מדובר רק ברכב שנתפס חונה בקירבת ביתו של החייב, אלא ברכב אשר, כאמור, החייב תועד עושה בו שימוש כמנהג בעלים במספר הזדמנויות, ואף אין כל חולק כי הוא עושה בו שימוש באופן תדיר (ראו, למשל, סעיפים 19-23 להמרצת הפתיחה)).
...
המשיבה הצביעה על מספר רב של אותות מרמה המוכרים בפסיקה – לרבות חדלות הפרעון של מעביר הבעלות, הקשרים בין המעביר לנעבר, שמירת החזקה בנכס וכיוצ"ב – ואילו המבקש מצידו לא הביא כל בדל של ראייה אובייקטיבית לסתור אותות אלו ולהפריך את המסקנה המתבקשת מהם, לפיה הרכב הרשום על שמו של המבקש שייך הלכה למעשה לאביו, והוא אשר מימן את רכישתו.
עדויות המבקש, אביו ואחיו, היו בלתי מהימנות בעיניי, והתאפיינו בניסיון ברור להתאים את גרסתם ותשובותיהם לראיות הקיימות בידי המשיבה, ואולם, בהינתן חוסר מהימנותם, חוסר יכולתם ליתן מענה לתהיות בסיסיות כפי שפורטו לעיל, ומחדלם מהבאת ראיות או עדים אובייקטיביים כלשהם שיוכלו לבסס את גרסתם ועל פני הדברים מצויים בשליטתם – כל אלו מובילים למסקנה כי המשיבה עמדה בנטל השכנוע, ככל שזה מוטל עליה.
במאזן ההסתברויות, אפוא, נראה כי מסתברת הרבה יותר המסקנה כי הרכב – אשר החייב נוהג בו מנהג בעלים, נושא בתשלומים השוטפים עבורו וכיוצ"ב – הוא רכבו של החייב, מאשר המסקנה כי הוא נרכש ע"י בנו החייל, בהיותו נער, כאשר לא הוצגה כל ראייה שתתמוך את הטענה כי היו בידיו מקורות מימון לרכישה זו. סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש אוקטובר 2016, לאחר פתיחת ההליך דנן, הגיש המשיב בקשה לביטול פסק הדין האמור.
פסק הדין אליו היתייחס רשם ההוצאה לפועל, ניתן בתיק 32617-03-14 בבית משפט השלום בתל אביב, ובו התקבלה בהסכמת המשיבה באותו הליך, החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, עתירתה של המשיבה 2 בהליך דנן, למתן הצהרה כי המיטלטלין שצוינו בבקשה הם בבעלותה, אך זאת כנגד תשלום של 1500 ₪ עבור פדיון המיטלטלין.
יצוין כי ביום 19.9.16 נתן רשם ההוצאה לפועל החלטה נוספת, בה ציין כי לא קיימת חפיפה מלאה בין המעוקלים שהוצאו מהדירה ביום 8.9.16 לבין המיטלטלין אשר בהתייחס אליהם ניתן פסק הדין ההצהרתי בתיק 32617-03-14, ואף לא חפיפה בזהות הזוכים בשני התיקים.
בתגובתה להמרצת הפתיחה התייחסה המשיבה גם לעתירה השנייה שהועלתה בבקשה לסעד הצהרתי, שעניינה שתוף בחובות.
(ב) מיטלטלין שעוקלו כשלא היו על גופו של החייב, בכליו או בחצרים שבהחזקתו, לא יימכרו כל עוד לא הוכח להנחת דעתו של רשם ההוצאה לפועל שהם רכושו של החייב; לא הוכח שהם רכושו של החייב, יבוטל העיקול (ג) הרואה עצמו נפגע על ידי החלטה של רשם ההוצאה לפועל על פי סעיף זה רשאי לבקש ממנו לעכב את ביצוע החלטתו כדי לאפשר למבקש לפנות לבית המשפט לענין הבעלות על המיטלטלין המעוקלים; רשם ההוצאה לפועל רשאי להתנות את העיכוב במתן ערובה להנחת דעתו.
...
דין טענה זו להידחות.
סוף דבר: אני סבורה כי המשיבה לא עמדה בנטל להוכיח כי המיטלטלין הם בבעלותה הבלעדית, אולם הוכח כי המיטלטלין לרבות הציורים, הם בבעלות משותפת של המשיבים.
לפיכך, אני קובעת כדלקמן: המשיבה רשאית לפדות את חלקו של המשיב (מחצית) במיטלטלין שצוינו בחוות דעתו של השמאי שלמה טרבולסקי, מיום 23.10.16, כנגד תשלום סך של 8225 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

1) מונחת לפניי תביעה למתן פסק דין הצהרתי, שהגיש המבקש, בנוגע למיטלטלין שעוקלו ונתפסו במסגרת הליך הוצאה לפועל [514468-09-16] (להלן: "הליך ההוצל"פ").
10) ובכן - צודקת המשיבה בכך כי המקום לבירור המידע המבוקש על-ידי המבקש, אינו באמצעות ההליך דנן שהוא כאמור המרצת פתיחה להצהיר על בעלות במיטלטלין.
...
12) לאור האמור, סבורני כי הדין עם המשיבה בנדון.
בכל מקרה, משלא הונחה לפניי על-ידי המבקש תשתית משפטית משכנעת שמצדיקה לחייב את המשיבה להשיב על האמור במסגרת הליך זה, לא מצאתי כי יש מקום להיעתר לבקשת המבקש.
13) על כן, מצד אחד - משנראה כי התובענה במתכונתה הנוכחית מיצתה את עצמה לכאורה, זאת לצד הקושי דלעיל לעניין אי-צירוף החייבת; אך, מצד שני - משלא ניתן לקבוע באופן ודאי כי המיטלטלין אכן נמכרו וכי הדבר מצריך בדיקת מידע זה במסגרות שהדין מאפשר; לטעמי, בנסיבות אלו אין מקום להמשך בירור התובענה במתכונת הקיימת, אך גם לא ניתן לדחות את התובענה לגופה משלא התקיים דיון הוכחות זאת לצד הקושי בנעילת שערי בית המשפט לפני המבקש אם יתברר כי המיטלטלין טרם נמכרו - לפיכך, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להימחק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מבוא התובענה שבכותרת הוגשה כהמרצת פתיחה ביום 7/9/15 ועניינה מתן סעד הצהרתי, לפיו ייקבע כי המיטלטלין (להלן: "המיטלטלין"), הנמצאים בתחום אולמות האירועים רויאל גרדן וביאנקה (להלן: "רויאל גרדן" ו – "ביאנקה"), הממוקמים בנכס בקריית יהודית שמספרו 452/453 בעיר באר שבע (להלן: "הנכס"), הנם בבעלותה המלאה של "א.ד. געש חברה לבניה ויזמות בע"מ" (להלן: "המבקשת").
ביום 22/11/15 הגישה המשיבה 1 כתב תשובה ובמסגרתו ביקשה לדחות את בקשת המבקשת למתן פסק דין הצהרתי על הסף תוך חיובה של המבקשת בהוצאות.
משיבה 1 הוסיפה וטענה כי הנכס שבו בוצעה פעולת העיקולים הוא אולם אירועים הממוקם בקריית יהודית ומוחזק באופן רישמי, נכון למועד הגשת התגובה, ע"י ביאנקה אירועים בע"מ וכי מר משה אביטן הוא המחזיק ב – 100% מהמניות של ביאנקה אירועים בע"מ, שגם היא כלולה ברשימת החברות החייבות כלפי המשיבה 1, כמו כן, טענה המשיבה 1, על שמו של מר משה אביטן רשומות כשמונה חברות נוספות והוא משמש כבעל תפקיד ו/או בעל מניות בחברות אלו.
...

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן פסק דין הצהרתי על פיו המבקש הנו הבעלים היחידים של המיטלטלין המצויים בדירתו ברח' ירושלים 111 בצפת (להלן: "הדירה"), וכן של המיטלטלין שכבר הוצאו מביתו בתאריך 6.1.16 ואוחסנו במחסני נעמן מטעם ההוצל"פ. לטענת המבקש, הוא ואישתו-המשיבה 1 (להלן: "המשיבה"),הנם הבעלים הרשומים של הדירה וחייבים יחדיו בתיק הוצל"פ המפורט, אשר המשיבים 2-4 (להלן: "המשיבים"),הנם הזוכים במסגרתו.
לאור האמור טען המבקש כי יש להורות על ביטול העיקול ומתן פסק דין הצהרתי על פיו כל המיטלטלין בבית, שייכים לו בלבד.
לעניין הטענה כי המיטלטלין פטורים מעיקול-הרי בהתאם להחלטתי מיום 28.3.16 כבר נקבע כי הטענה הנה טענה שבסמכות רשם ההוצאה לפועל בפניו מיתנהל התיק במסגרתו בוצע העיקול וכי אכן בהתאם להחלטת רשם ההוצל"פ מתאריך 11.1.16,אשר צורפה להמרצת פתיחה זו, הטענה להוצאת מיטלטלין האסורים ע"פ החוק, כבר הועלתה והועברה לתגובת הזוכה.
...
יחד עם זאת ולעניין 3 מן המעוקלים בלבד, מצאתי כי יש להיעתר לבקשה.
משהמבקש טען מפורשות בבקשתו כי המדובר במיטלטלין המשמשים אותו לפרנסתו (ראה סעיף 7 לבקשה), ולאור אופי החפצים ואופי עבודתו של המבקש כמפעיל משאבת בטון שהינה עבודה פיסית, שוכנעתי כי לא נסתרה טענת המבקש כי המדובר בחפצים המשמשים את עסקו ואינם בגדר נכסיהם המשותפים של בני הזוג.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה, למעט ביחס ל-3 מיטלטלין המופיעים ברשימת המעוקלים כדלקמן: קונגו, מסור ג'קסון ודיסק חיתוך, לגביהם בלבד אני קובעת כי הינם בבעלות המבקש בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו