עניינו של פסק דין זה הנו בהכרעת מחלוקות שונות במסגרת שני הליכים;
עתירת התובעת, רווה-רביד ושות' – רואי חשבון (המאוגדת כשותפות רשומה) בה"פ 9021-09-18 (להלן: רווה-רביד) שהוגשה במסלול של המרצת פתיחה במסגרתה עתרה האחרונה לסעד הצהרתי לפיו המשיבה, רוטמנס תכשיטים (2009) בע"מ (להלן: רוטמנס), חבה כלפיה בתשלום סך של 175,510 ₪ ושמקורו בשכר טירחה המגיע לה בגין מינויו כמומחה של רו"ח מטעמה, רו"ח אלי גולדשטיין (להלן: המומחה או רו"ח גולדשטיין בהתאמה) בהליך בוררות לצורך עריכת תחשיב רווחיות (להלן: התחשיב).
במסגרת תביעת רווה-רביד שהוגשה ביום 5/9/18 כאמור במסלול של "המרצת פתיחה", טענה האחרונה, בין היתר, כי חרף משלוח דרישה לתשלום שכר הטירחה של רו"ח גולדשטיין לרוטמנס ביום 10/2/16 לה צורף מלוא פירוט השעות אשר הושקעו בבצוע התחשיב, היתעלמה האחרונה מפניה זו וכך גם לגבי דרישות נוספות לפרעון שכר הטירחה שנשלחו אל רוטמנס ביום 30/3/16, ביום 2/5/16 וביום 16/8/16.
לחילופין, לכל היותר (אם בכלל והטענה נדחית כאמור) ניתן היה להגיש תביעה בגין מחצית הסכום הנתבע בלבד, שכן רו"ח גולדשטיין עצמו דרש בפנייתו מיום 10/2/16 סך של 87,755 ₪, תוך הכרה שזה הסכום היחיד הנידרש על ידו ולא ראה בכך "חיוב ביחד ולחוד" כפי שנטען עתה.
לא זו אף זו, התברר כי למעשה ברשלנות רבתי ובזלזול של ממש בחובת הזהירות והנאמנות של רו"ח גולדשטיין כלפי רוטמנס, כל הזמן שבוזבז על-ידי רווה-רביד ורו"ח גולדשטיין על הכנת התחשיב, לא נוצל וכלל לא נידרש, שכן טיוטת התחשיב מאמצת הלכה למעשה את מרבית טענות כפריס.
להשקפתי, השיקול המרכזי שמכוחו יש מקום לשקול בכובד ראש הגבלת אפשרות הגשת תביעה בנזיקין נגד מומחה מטעם בית המשפט נעוץ בחשש שאפשרות התביעה, אם זו לא תצומצם למקרים חריגים שיש להם סממני חומרה מיוחדים, תרתיע את המומחה מלפעול באופן חופשי ונטול פניות במילוי תפקידו כמומחה מטעם בית המשפט ותחשוף אותו ללחצים".
...
הנני מורה למזכירות להפיק חיוב אגרה אשר שיעורו יעמוד על תביעה כספית רגילה על סך 175,510 ₪ ויכלול את שתי המחציות (ומובן כי סכום האגרה ששולם בפועל במועד הגשת התביעה יקוזז מחיוב זה).
תביעת רוטמנס (ת"א 5985-01-20) כנגד רו"ח גולדשטיין ורווה-רביד, נדחית.
כן, נדחית ההודעה לצד שלישי שהגישו רו"ח גולדשטיין ורווה-רביד כנגד רו"ח עופר מנירב.