מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המרצת פתיחה להצהרת תוקף משכנתא וביטול שטר פדיון

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המבקש, מר שאול חבה, הגיש תובענה בדרך של המרצת פתיחה להצהיר ולקבוע כדלקמן: "המשכנתא שרשומה לטובת המבקש על נכסי אחיו המנוח, יוסף חבה ז"ל עפ"י שטר מס' 14272/2001 מיום 13/12/01 בגו"ח 8265/122/2+5 המצ"ב ומסומן "א" (להלן "שטר המשכנתא") תקפה לכל דבר ועניין.
שטר "פדיון משכנתא" המצוי והמוחזק בידי המשיבים 1 ו-2 כמצ"ב ומסומן "ב" (להלן – "שטר הביטול") הנו חסר כל תוקף חוקי – ואין לפעול על פיו.
...
די בממצאים שנקבעו בפסק דין זה לעיל כדי לקבוע כי דין התובענה להידחות.
על כן ולאור כל האמור לעיל, התובענה נדחית.
בנסיבות העניין, לאור דחיית התובענה ועל רקע הקביעות דלעיל, אני מחייב את המבקש לשלם לקרול, משיבה 1, סך של 7,500 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחילופין עותרת המבקשת להצהיר על סכום החוב שעליה לשלם למשיבה לטובת פדיון המשכנתה.
ראוי היה שהמבקשת תבהיר מבעוד מועד כי אין ביכולתה להציג את ראיותיה על פי כלל הראייה הטובה ביותר באמצעות אפרים, אלא אך באמצעות מלכה, שחלק לא מבוטל מתשובותיה נשען על חוסר ידיעה.
המבקשת בחרה בהגשת הליך של המרצת פתיחה – הליך שמטבעו צריך שיתברר במהירות וביעילות ועל פי הראיות שהוגשו כבר בפתיחתו (ראו: ע"א 99/82 רומנו נ' גואטה פ"ד לט(1) 281 (1985)).
אפנה גם להוראות המבוא לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אשר טרם ניכנסו לתוקפן, המגדירות את עקרונות היסוד להליך המשפטי וקובעות, בין היתר, כי על בית המשפט לאזן בין האנטרס של בעלי הדין לאנטרס הצבורי, המוגדר בהוראת תקנה 5 – כך: "...נגישות הציבור למערכת בתי המשפט לרבות קיומו של דיון משפטי צודק, מהיר ויעיל, חסכון במשאבי זמן ועלויות, מניעת הכרעות סותרות ומניעת שימוש לרעה בהליך השפוטי". מן הצד האחד - אין ביטחון שעדות אפרים נידרשת לצורך הכרעה מושכלת בהליך.
עוד נחזה כי המחלוקת צריך שתתמקד בתכלית המוסכם בין המשיבה לבין יחזקאל ובאומד דעתם, כצדדים הרלוונטים – על חובותיו של יחזקאל למשיבה והדירה שניתנה כבטוחה לצד שטר המשכנתה ומסמך התנאים המיוחדים.
...
מכל המקובץ עד כה נלמד פגם דיוני חמור בהתנהלות המבקשת בבואה לשטוח את ראיותיה טיפין טיפין.
מן הצד השני ובשים לב לסוג הסעדים המבוקשים, אני מתקשה לסתום את הגולל כבר כעת על האפשרות הקלושה כי גרסתו של אפרים – דמות מפתח בגרסת המבקשת - תהווה "ראיה משמעותית הנושאת משקל של ממש לגילוי האמת וחשיפתה". מבלי לקבע מסמרות ותוך שנשמרות טענות הצדדים במלואן, אני סבור כי מי מהנוגעים בדבר לא ימצא חסר אם יובהרו מעט קט נוסף הטעם שבהסכם המייסדים בהיעדר הלוואה לאפרים, החסר לדידה של מלכה; מקומו של אפרים וחברה שבבעלותו כצד ישיר להסכם שנחתם בחלקו – נספח ה' לתצהירה המשלים של מלכה; אזכורו של אפרים מספר פעמים בנגזרות אחרות בדמות הסכם ומכתבים, והסיבה לכך - בגדרי "טעות", "חלקי מו"מ" ו"אי דיוקים", כגרסת המשיבה.
לאור המקובץ, הבקשה מתקבלת, אף אם בדוחק רב, במובן זה שאני מתיר את הצגת עדותו של אפרים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי תובענה אשר הוגשה על דרך של המרצת פתיחה, בה עותרת המבקשת להצהיר כי המשכנתא שנרשמה לטובת המשיב מס' 1 (להלן: "המשיב") ביום 24.1.2002, לפי שטר 003278/0002, על המקרקעין הידועים כגוש 10053 חלקה 7 בחדרה (להלן: "המקרקעין") מחוסרת תוקף, ולהורות על מחיקתה מספר רישום המקרקעין.
מר בן יאיר ערך היכרות בין מר קליינר וישראל סגל לבין המשיב שעיסוקו בפדיון שיקים ושעבודים ומתן הלוואות.
בעניין טענתה החלופית של המבקשת מדיני המישכון, טוען המשיב כי אפילו נניח כי טענה זו הוכחה, אין בה כדי ליתן את הסעד המבוקש של ביטול שטר המשכנתא ועל-כן אין להיזקק לה. דיון והכרעה: 11.
...
המבקשת עתרה ליתן פס"ד הצהרתי בעניין המשכנתא ותביעתה נדחית.
סוף דבר, המבקשת לא הוכיחה את התובענה ודינה להידחות.
המבקשת תשלם למשיב 1 הוצאות בסך 10,000 ₪ + מע"מ נושאי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הקדמה: לפני תובענה לסעד הצהרתי, במסגרתה עותרת התובעת להצהיר כי שטר המשכנתא שנחתם ביום 18/5/90 על ידי הנתבע מס' 1, בעלה, לטובת הנתבע מס' 2, בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ (להלן: "הבנק"), אינו בר ביצוע ו/או אינו בר מימוש בכל הנוגע לדירת המגורים של בני הזוג, וכן להצהיר על בטלות כל ההליכים שננקטו ו/או יינקטו על ידי הבנק בכל הנוגע למימוש שטר המשכנתא על דירת המגורים, בייחוד הליכים אשר ננקטו או יינקטו מכוח פסק הדין אשר ניתן בה"פ 133/06 בבית משפט השלום בנצרת, שלטענת התובעת הינו מוטעה ואין ליתן לו יד ותוקף.
בנסיבות שנוצרו כמפורט לעיל, הגיש הבנק, באמצעות כונס הנכסים, הוא הנתבע מס' 3 בתביעה שלפני (להלן: "כונס הנכסים"), המרצת פתיחה במסגרתה עתר למתן צו אשר יורה על פירוק השתוף במקרקעין הרשומים על שם הנתבע מס' 1, על מכירתם כפנויים ועל חלוקת הפדיון בין קופת כונס הנכסים והתובעת באופן שווה (ה"פ 133/06).
בשולי הדברים אציין כי על פני הדברים נראה שממילא התיישנה תביעת התובעת, שכן דבר מימוש הנכס בהתאם לשטר המשכנתא היה ידוע לתובעת לכל המאוחר כבר בשנת 1998, עם הגשת התביעה לבית המשפט לעינייני מישפחה (שם ציינה בסעיף 3 להמרצת הפתיחה כי בעלה משכן ללא ידיעתה והסכמתה את זכויותיה בדירת המגורים), ומשכך, הגשת התביעה דנא למתן פסק דין הצהרתי לפיו שטר המשכנתא אינו תקף-תביעה שהוגשה רק ביום 22/9/08-היתיישנה זה מכבר.
...
למעלה מן הצורך ולפני סיום אציין עוד כי לטעמי, טענתה של התובעת ביחס לתוקף שטר המשכנתא, דינה להידחות גם לגופה.
אי לכך ומהטעמים המפורטים לעיל, סבורני כי דין טענותיה של התובעת להידחות גם לגופו של עניין.
קבלת עמדת התובעת בנדון תקעקע את זכויות השותפים, תיפגע בזכויות הקניין שלהם, ותמנע מהם לקבל משכנתות בעתיד, דבר המהוה גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה. סוף דבר: אשר על כן, אני דוחה את התובענה ומחייב את התובעת לשלם לנתבעים מס' 2 ו-3 ביחד הוצאות משפט, כולל שכ"ט עו"ד, בסך-.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 08.07.02, בטרם נמכר הבית על-ידי כונסת-הנכסים, עוה"ד יעל דאובר (להלן:,,כונסת-הנכסים"), אך לאחר שנקטה זו פעולות למכירתו וקיבלה עשרות הצעות לרכישתו, הגישה הנתבעת בקשה בדרך של המרצת פתיחה, בה עתרה להצהרה כי חתמה על מסמכי ההלוואה והמשכנתה מבלי שהוסבר לה על מה היא חותמת.
מהעדויות שהובאו בפניי עולה כי עת פתיחת תיק ההוצאה-לפועל למימוש המשכנתה, ולמשך תקופה קצרה, שיתפה הנתבעת פעולה עם כונסת-הנכסים תוך שברור לה לחלוטין כי ההליך הננקט הוא למכירת הבית, תשלום יתרת החוב לבנק וחלוקת יתרת כספי פדיון המכירה בינה לבין התובע.
לפיכך, נקיטת הליך המרצת הפתיחה להכרזה על בטלות מסמכים אלה הואיל ולא הוסברו לנתבעת טיבם, טבעם, תכנם או השלכותיהם לא הייתה יותר מאשר נקיטת הליך-סרק, קל וחומר נקיטת ההליך של עתירה למתן צו-המניעה הזמני שנפתח בעקבות המרצת הפתיחה.
היא נשאלה: ,,ש.בתקופה שבה היה צו המניעה בתוקף אמרת כבר שעשית מעשים לקידום מכירת הבית.
ולסיום פרק האחריות, ראוי לצטט מפסק-דינו של בית-המשפט המחוזי (כבוד השופטת ע' ברון), אשר דחה את המרצת הפתיחה: ,,נוכח גישתה והתנהלותה של המבקשת, ברי כי נִסיונה לפטור עצמה מחבותה על פי שטר המשכנתא בטענה שלא הוסבר לה ולא הבינה על מה חתמה, לא רק שאין בה ממש, אלא גם נגועה בחוסר תום לב מובהק.
...
התובע טוען לנזק הנובע מהפרשי הסכומים בין מחירו הריאלי של הבית לבין ההצעה שבסופו של דבר זיכתה את המציע בבית.
אין בידי לקבל את טענות התובע.
ג) לסיכום: אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע הסכומים המופיעים בפרק הנזק, סעיפים 1 ו-3 לפסק-דין זה. כן תשא הנתבעת בהוצאות התובע ושכר-טרחת פרקליטיו, בסך השווה ל-10% מהסכום הפסוק, בצרוף מס-ערך-מוסף, כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו