המוכר לא הצהיר שהוא הבעלים של החנות, אלא שהוא מחזיק בה, ואך ברי שהמוכר לא יכול היה להעביר לקונה יותר זכויות מאלו שהיו לו. ממילא לא הוצגה כל ראיה אחרת המעידה על בעלות של מר כהן בקרקע או זכות להרשם כבעלים, והליך ההסדר מבטל כל זכות שקדמה לו. יתר על כן, הוצג נסח רישום הסטורי שקדם להליכי ההסדר, ולפיו רשומה רשות הפיתוח כבעלת הקרקע (לפני הליכי ההסדר הייתה זו חלק מחלקה 64 בגוש שומה 7034 מיום 25.6.1973).
הנתבעים לא טענו ולא הוכיחו שקבלו רשות להשתמש בקרקע מאת רשות הפיתוח או מי מטעמה, או שקיימת להם זכות להחזיק הגוברת על זכות זו. על כן מעמדם יכול להיות לכל היותר מעמד של בני רשות מכללא המתבטאת באי עמידת הבעלים הרשום ומי שזכאי להרשם (ככל שיעלה בידי הערייה להוכיח את זכאותה) על כך שהנתבעים יפנו את קרקע או ישלמו דמי שימוש ראויים בגינה.
משום כך, אינני סבור כפי שסבר בית משפט קמא כי המילים "המינהל אינו מיתנגד לרישום הזכויות במקרקעין ... על שמה של הערייה" שקולות להסכמה ממשית, ופירושן הוא אי-נקיטת כל עמדה בדבר הרישום, ולא לחינם נבחרו המילים "אינו מיתנגד" במקום המילה "מסכים".
בית המשפט מצא חזוק למסקנתו בכך שהעירייה ביקשה מבית המשפט המחוזי (במסגרת המרצת הפתיחה) לחתום על פסיקתה שתורה לפקיד ההסדר לתקן את המירשם ולרשום את המקרקעין על שמה.
...
המחלוקת שנותרה להכרעה, בסופו של דבר, נסבה על השאלה אם עלה בידי התובעת ("העירייה") להוכיח שהיא זכאית להחזיק במקרקעין מושא התביעה, ולכן בעלת מעמד לדרוש מהנתבעים לסלק את ידם מהם ולשלם בגינם דמי שימוש ראויים.
אני קובע אפוא שהחל ממועד זה ידעו הנתבעים או היו צריכים לדעת על ביטול הרשות, ומאז עמד לרשותם פרק זמן של 12 חודשים להתארגנות ולפינוי שבמהלכו אין מקום לחייבם בדמי שימוש.
על כן אין מנוס מלקבל את התביעה.
סוף דבר
מכל המקובץ לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.