במסגרת המרצת הפתיחה (המתוקנת) עתרו למתן סעד הצהרתי על פיו הנתבעים-המשיבים, הפרו את התחייבויותיהם על פי הסכמי המכר, בכך שלא העבירו את זכות הבעלות ב-8.26% מתוך-22,613 מ"ר של המקרקעין אשר בבעלותם, וכן לסעד של צוי עשה המופנים כלפי הנתבעים למילוי התחייבויותיהם בהתאם להסכמי המכר וזאת ביחס למגרש אשר הוקצה כמגרש התמורה - הוא מיגרש 116 ( ה"פ 58178-11-17)
במסגרת כתב התשובה טענו הנתבעים כי בין הצדדים קיימות מחלוקות שונות אשר בגינן התנהלו מגעים, לא היה מקום לפתיחתו של הליך זה עת כי התובעים טרם סיימו את מתן מלוא השרות לו התחייבו במסגרת הסכמי המכר, וכי דרישתם לחתימה על ייפוי כוח בלתי חוזר בנוסח הנידרש על ידם במסגרת המרצת הפתיחה, מציבה את הנתבעים בפני דרישה לתשלום תמורה הגבוהה מזו עליה הוסכם במסגרת הסכמי המכר, ומזו שדיווחיה לרשויות המס (כנגזרת של 8.26% מ-20 דונם, ולא 22.6 דונם).
לאחר קבלת תשובת המשיבים לבקשה לסעד זמני, ניתנה ביום 27.7.2021 ההחלטה במסגרתה מצאתי לדחות את הבקשה לסעד זמני (מהנימוקים הנקובים בהחלטה), אך לצד זאת נקבע דיון במסגרתו הובהר לצדדים כי תבחן, בין היתר, שאלת ההצדקה בהפעלת סמכותו של בית המשפט בהתאם להוראת תקנה 99 לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט 2018.
בין היתר נכתב במסגרת אותה התכתבות על ידי מר נריה ארז כדלהלן:
"היות ולא הוצג לי ייפוי כוח תקין. האישור לטפול בבקשה להעברה בטבו שניתן ביום 24.3.2021, מבוטל".
אקדים ואבהיר כי אף ככל ויימצא כי לא היה מקום לשלוח את אותו מיסמך אשר נחזה להיות ייפוי כוח לעריית נס ציונה, מהותית, הוכח בפני כי אין בין הצגתו של אותו ייפויי כוח לבין אפשרות קבלת מכתב ההבהרה מהרשות, וזאת בהתאם לנוסח סעיף 1ג(1) להסדר הגישור, דבר וחצי דבר.
בבחינת למעלה מהנדרש אבהיר כי אף מקום בו היה נלמד כי הנתבעים לא העלו את הטענות באשר להקף התמורה במסגרת המרצת הפתיחה (ואין אלו פני הדברים), ואף אם לא היה נקבע במסגרת הסדר הגישור כי ישולם לנתבעים פיצוי בשיעור זה או אחר, ספק בעיני באם היה מקום לאמץ את טענות הנתבעים בסוגיה זו, בהנתן העובדה כי הם מצאו לנכון לקבוע במסגרת הסדר הגישור, הוראה כה פשוטה וברורה כמפורט לעיל לעניין הגדרת המיגרש לו יהיו התובעים זכאים.
...
סוף דבר
הצדדים להליך שבפני התקשרו עוד בשנת 2002 בהסכמי מכר במסגרתם התחייבו התובעים ליתן לנתבעים ובעלי זכויות נוספים, שירותים שונים אשר בבסיסם שינוי ייעוד המקרקעין מייעוד חקלאי לייעוד של אזור תעסוקה ותעשייה.
סוף דבר, התביעה מתקבלת במובן זה שייראו את התובעים כמי שעמדו בתנאי הוראות סעיף 1ג(1) להסדר הגישור, ועל הנתבעים לפעול בהתאם לנקוב בהסדר הגישור, לרבות המצאת כלל המסמכים הנקובים בו. לצורך כך, ניתן בזאת צו עשה כמפורט בסעיפים 5.2 ו-5.3 לכתב התביעה.
טענות הנתבעים, לרבות הטענה בדבר הפרת הסדר הגישור, נדחות.