לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת אירית הרמל ונציגי הציבור מר אברהם בן קרת ומר מאיר שריקי; סע"ש 35315-10-17 ותיקים נוספים) בו נדחתה תביעת המערערת (להלן – החברה) כנגד המשיבים והתקבלו בחלקן תביעות המשיבים נגד החברה.
הקזוז שביצעה החברה לצורך גביית הפצוי המוסכם בוטל והחברה חויבה לשלם לכל אחד מהמשיבים את השכר שקוזז וכן פצויי הלנת שכר בסך 1,000 ש"ח.
כן נדחתה התביעה לתשלום קנסות ודוחות תנועה בהיעדר הוכחה כי העבירות בוצעו על ידי מי מהמשיבים.
עוד חויבה החברה לשלם למשיבים, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, גמול בגין עבודה בשעות נוספות (למשיבים 1 ו- 2), חלף הודעה מוקדמת, והוצאות משפט.
בעיניין גלוטן (בג"ץ 1678/07 יולנדה גלוטן נ' בית הדין הארצי לעבודה (29.11.2009)) נקבע כי "בדומה לחריג האמון האישי גם חריג הפיקוח צריך להתפרש תוך שמירה על קשר ישיר לתכלית של זהוי סוגי עבודות מסוימות שבהן לא ניתן או לא ראוי לקיים את חובת התשלום של שעות נוספות. העדר אפשרות לפיקוח על העבודה קיים ברגיל במקום שבו גמישותו של התפקיד ואי היכולת של המעביד לעקוב אחר השעות שבהן מבוצעת עבודה יוצרים מצב שבו החלת החוק אינה אפשרית. מצב דברים כזה עשוי להווצר כאשר מדובר בעבודה הנעשית ברובה מחוץ למקום העבודה ואין אמצעים להבטחת הבקורת על מעשיו של העובד בזמן זה". עוד נקבע כי "עניינו של סעיף 30(א)(6) הוא במאפיינים תעסוקתיים היוצרים אילוץ שאינו מאפשר התוית מסגרת שעות העבודה, ולא מקום בו התוית מסגרת שעות העבודה אפשרית אך הצדדים העדיפו שלא לדקדק בהגדרתה ושלא לפקח על יישומה" (ע"ע (ארצי) 43343-02-19 מרדכי חן - מרכז תורני אלוני הבשן (16.12.19)).
...
עוד נקבע על ידי בית הדין האזורי:
"אנו מתרשמים כי עבודת הנתבעים 1 ו-2 בגיוס עובדים לתובעת היתה כרוכה בשעות עבודה לא קבועות. הנתבעים 1 ו-2 העידו כי עבודתם הצריכה נסיעה לרשויות הגירה, לבתי מלון ולמקומות בהם שוהים עובדים זרים וניתן לגייס אותם. לאחר מכן הם תיאמו עבורם ראיונות עבודה עם לקוחות התובעת, ליוו אותם לראיונות אלו, סייעו להם למלא טפסים, הסיעו אותם לדירות בהן השתכנו. הנתבעים 1 ו-2 גם העידו כי גייסו בממוצע בין 60 ל-80 עובדים בחודש (ראו עדות הנתבע 1 בעמ' 50 ש' 8 – 15 לפרוטוקול). בנסיבות אלו שוכנענו כי הם עבדו בשעות נוספות."
בית הדין חייב את החברה לשלם למשיב 1 גמול שעות נוספות בסך 95,207 ש"ח ולמשיב 2 גמול שעות נוספות בסך 34,044 ש"ח.
במוקד ערעור החברה עומדים הסכומים שנפסקו בגין שעות נוספות למשיבים 1 ו- 2 וכן רכיבי תביעה שנפסקו או נדחו בשל המעשים שהחברה ייחסה למשיבים ובכלל זה קיזוז פיצוי מוסכם, פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין ופגיעה בפרטיות.
סוף דבר – ערעור החברה בנושא גמול השעות הנוספות שנפסק לזכות המשיבים 1 ו- 2 מתקבל, וחיוב החברה בנושא זה - מבוטל.
באשר ליתר הרכיבים שנפסקו לזכות המשיבים - הערעור נדחה.
לאור התוצאה אליה הגענו, לא יעשה צו להוצאות ביחסים שבין החברה לבין המשיבים 1 ו- 2, וביחסים שבין החברה לבין המשיבים 3 ו- 4, אנו מחייבים את החברה לשלם לכל אחד מהם הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום של 2,500 ש"ח. בפסיקה זו לקחנו בחשבון את טענות החברה ביחס לסיבות להיעדרות המשיבים 2 ו- 4 מהדיון שהתקיים לפנינו.