מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המרחק המינימלי מתשלום דמי נסיעה במקום העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לא ירדנו לסוף דעתה של התובעת בעיניין זה שכן, מתלושי המשכורת של התובעת עולה כי הנתבעת שילמה לה דמי נסיעות למרות שהמרחק מביתה לעבודה היה 0.25 ק"מ (והנתבעת אף העלתה טענת קזוז בעיניין זה).
בהתאם לפסיקה, עובד המתגורר במרחק של 500 מטרים לפחות ממקום עבודתו ייחשב כמי שזקוק לתחבורה, ולכן יהיה זכאי להחזר הוצאות נסיעה (עע 100/06 עריית טירה נ' עבד אלרחמאן קשוע, ניתן ביום 22.5.06 ופורסם בנבו).
...
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: הפרשי שכר עבודה בסך 140 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 12.10.15 ועד למועד התשלום בפועל.
בשים לב לתוצאה, התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה ובתצהירה של בן סדון נטען כי שכרו היומי של התובע חושב לפי שכר המינימום הענפי (5,000 ₪) בחלוקה ל-25 ימי עבודה בחודש ועל כן עמד על 200 ₪ ליום עבודה (ר' ס' 7 לתצהירה), וכי כאשר עבד שעות נוספות, קיבל תמורה בגינן בנפרד (ר' ס' 7-8 לתצהירה).
וכך נאמר בו: (ג)בתובענה של עובד שעילותיה השנויות במחלוקת הן אי-תשלום גמול שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה השבועית, דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה, דמי הבראה או דמי נסיעות, והמעסיק שחייב במסירת תלוש שכר לפי הוראות סעיף 24, לא מסר לעובד תלוש שכר, או מסר לעובד תלוש שכר שלא נכללו בו הרכיבים האמורים, חזקה היא כי נקבע לעובד שכר כולל בנגוד להוראות סעיף 5, ככל שהוא חל עליו, ויראו בשכר ששולם לו כשכר רגיל, שהרכיבים האמורים אינם כלולים בו, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחרת".
נציין כי לעניין זה דומה הזכות ל"יתרת דמי כלכלה", שעניינה החזר הוצאות כלכלה שהיו לעובד במקום עבודה שאינו מספק כלכלה בעין, לזכות העובד לדמי נסיעות, שאף היא מתייחסת במהותה להחזר הוצאות, וככזו, אין היא פוקעת עם סיומם של יחסי עובד מעביד (ראו דב"ע נא/3-134 יעקב סלוצקי- י.מ. טוקטלי ובניו בע"מ פד"ע כג 293)".
על פי הפסיקה, עובד הזקוק לתחבורה ציבורית כדי להגיע למקום עבודתו זכאי להישתתפות מעסיקו בהוצאות הנסיעות, כשאמת המידה המרכזית לצורך הקביעה אם העובד "זקוק לתחבורה" היא המרחק שבין מעונו של העובד למקום עבודתו.
...
מנגד, מצאנו תימוכין לאמור בדו"חות הנוכחות ב"רשימת המשכורות עובדי שטחים" (סומנו כת/1 ות/2 וביום 20.12.18 הגישה המשיבה את כלל הרשימות – יקראו להלן "רשימת המשכורות").
גם בענין זה סבורנו שהתנהלות הנתבעת שלא דאגה ליצור התאמה בין נתוני התלושים לבין התשלום בפועל- עמדה דווקא לה לרועץ.
קיזוז הודעה מוקדמת כאמור לעיל, הגענו למסקנה כי התובע התפטר בלא מתן הודעה מוקדמת.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, כמפורט בגוף פסק הדין: שעות נוספות - 1241 ש"ח פדיון חופשה - 279 ₪; דמי הבראה - 2,805 ₪; תשלום עבור אש"ל - 319 ₪; החזרי נסיעות - 7,840 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסיקת בתי הדין לעבודה נקבע, כי הזכאות לדמי נסיעה איננה מותנית בשימוש בתחבורה ציבורית בפועל, אלא שדי בכך שהמרחק היה מצדיק, על פי מבחן אובייקטיבי, שימוש ברכב (דב"ע (ארצי) נו/46-3 רונית עילם נ' אטלס שירותי כ"א בע"מ (1996).
עוד נקבע כי ככל שלא הוכח אחרת, חזקה כי עובד המתגורר במרחק שאינו עולה על 500 מטר ממקום עבודתו, כי אינו זקוק לתחבורה ציבורית (ע"ע (ארצי) 100/06 עריית טירה נ' עבד אלרחמאן קשוע, מיום 22.5.06).
זאת שכן צוין שם כי (סע' 5 ג' לחוזה העבודה) : "במידה והעובד יהיה זכאי להחזר דמי נסיעה הנ"ל ישולם לו בדמי נסיעה או בכרטיס חופשי חודשי הנ"ל לפי שיקול המעסיק". התרשמנו כאמור כי התובעת לא הנהיגה הסעה בפועל, וכי היה מדובר באפשרות ערטילאית שברור שלא הוצעה מדי יום לתובעת או לשאר העובדות.
להשלמת התמונה נציין כי אנו דוחים גם טענת הנתבעת המופיעה בסעיף 42 לכתב הגנה בדבר קזוז בסך 100,000 ₪ בגין "ניזקי הגן ולאור מחדליה ו/או מעשיה של התובעת במהלך העסקתה ו/או סיומה". טענה זו נטענה בעלמא ללא כל פירוט מינימאלי בצידה, ונראה כי בכל מקרה נזנחה עם הגשת התצהיר מטעם הנתבעת.
...
לפיכך, דין טענת הקיזוז בגין אי מתן הודעה מוקדמת של חודש נוסף, להידחות.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים כדלקמן: פיצויי פיטורים בסך 14,368 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.2.14 ועד לפירעון.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 5000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות התובע לטענת התובע, הוא עבד במתכונת של 7 ימים בשבוע, החל מהשעה 16:00 ועד 21:00; לעיתים קרובות עבד בנוסף לכך כ- 5 עד 7 שעות מידי יום; השכר שקבל היה גלובלי והועמד על שכר מינימום, ללא היתחשבות במספר השעות שעבד מידי חודש בפועל, ולמעשה לא שולמה לו תמורה בגין שעות נוספות ועבודה בימי המנוחה.
יובהר כי הוכחת מרחק מדויק העולה על 500 מטרים אינו רלוואנטי לענייננו, וזאת לאור תחולת חוקת העבודה, במסגרתה הזכאות לתשלום החזר נסיעות אינו מותנה במרחק, וכי הזכאות קמה לכל עובד "הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, בין אם הוא משתמש בתחבורה ציבורית ובין אם הוא משתמש ברכב פרטי" (ראו סעיף 26.91 לחוקה העוסק בהחזר דמי נסיעות).
...
סוף דבר ניתן בזאת סעד הצהרתי לפיו במועד ניתוק יחסי העבודה, נצברו לטובת התובע 65 ימים חופשה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים – חלף הפרשות לפנסיה - 630 ₪.
בשים לב לתוצאה אליה הגענו ביחס לסכום התביעה, הנתבעת תשלם לתובע השתתפות בשכר טרחת עו"ד בסך 2,500 ₪.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא אף הוסיף שבשל סכנות הקיימות ברחובות העיר כפר סבא, הוא אינו יכול להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית ועל כן נידרש לעשות שימוש ברכבו הפרטי, עניין שיגרום לו הוצאות מרובות, לא מידתיות לשכר הנמוך שהוצע לו (שכר מינימום).
בנוסף, המשיב הציג מפה, נ/1, שנתוניה אושרו על ידי המערער, ולפיה המרחק בין ביתו ובין מקום העבודה המוצע לא עלה על 7 ק"מ (6.8 ק"מ ליתר דיוק) וזמן הנסיעה בתחבורה ציבורית עמד על 23 דקות.
לפיכך, אין פסול בכך שהוצע למערער תשלום דמי נסיעה בהתאם לדין ואם סרב לכך, הרי שרישום הסרוב נעשה כדין.
...
" לאור ההלכה הפסוקה שתוארה לעיל, דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
לא מצאנו כל יסוד לחששות שהעלה המערער לגבי הליכה ברחובות העיר כפר סבא דווקא (בשונה מכל עיר אחרת בישראל) ולא מצאנו להרחיב בעניין זה. בנוסף, על פי הדין, המעסיק חייב בתשלום הוצאות נסיעה לפי תעריף התחבורה הציבורית, רשאי לשלם עלות "חופשי חודשי" ואינו חייב להשתתף בהוצאות רכבו הפרטי של העובד.
בעניין זה נפסק (ע"ע (ארצי) 166/05 קוסייב – שירות התעסוקה, 29.5.09): "כאשר לעובד יש מגבלה רפואית מסויימת, עליו להודיע על כך לשירות התעסוקה על מנת שיבוא בפני ועדה רפואית אשר תקבע אם אמנם קיימות לו מגבלות רפואיות ואם כן מה הן". סוף דבר – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו