נתקבל אישור מסירה לפיו בוצעו שלושה ביקורים בכתובת המבקש , ומאחר והמבקש לא היה בביתו אישור המסירה הודבק על הדלת (ת/2), ובהתאם לסעיף 44 א לתקנות סד"פ יש לראות את המבקש כמי שזומן כדין , ואי הופעתו לדיון מהוה הודאה בעובדות כתב האישום – בהתאם לסעיף 240 (א) לחסד"פ, ניתן כנגדו פסק דין מרשיע בהעדרו.
עוד אפשרות הקבועה בחוק הנה בהדבקת עותק מהמסמך אותו יש להמציא במקום הנראה לעין בבית הנמען - סעיף קטן (ד) קובע כאשר נוכח בית המשפט שאי אפשר להמציא את המסמך במסירה כאמור בסעיפים קטנים – במסירה לידי הנמען או במכתב רשום עם אישור מסירה - "רשאי הוא להורות על המצאתו . . בהדבקת עותק שלו במקום הנראה לעין בבניין בית המשפט, וכן בבית שבו, כידוע, גר או עסק הנמען לאחרונה".
מהמסמך שנימצא בתיק בית המשפט עולה כי הודבקה הזמנה על דלתו של הנאשם בכתובת בה הוא מתגורר, ברח' הזית 9 בירושלים .
סעיף 130(ח) לחסד"פ קובע כדלקמן:
"נגזר דינו של הנאשם בחטא או בעוון שלא בפניו, רשאי בית המשפט, על פי בקשת הנדון, לבטל את הדיון לרבות את הכרעת הדין וגזר הדין אם ניתנו בהיעדרו, אם נוכח שהייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו או אם ראה שהדבר דרוש כדי למנוע עוות דין; בקשה לפי סעיף קטן זה תוגש תוך 30 ימים מהיום שהומצא לנאשם פסק הדין אולם רשאי בית המשפט לידון בבקשה שהוגשה לאחר מועד זה אם הבקשה הוגשה בהסכמת התובע."
סעיף 130(ח) לחסד"פ כולל בתוכו שלושה תנאים חלופיים על מנת להענות לבקשה:
באשר למגבלת הזמן, ניתן להגיש את הבקשה 30 ימים מהיום שהומצא לנאשם פסק הדין ובית המשפט יהיה רשאי לידון בבקשה לאחר חלוף אותם 30 ימים, וזאת רק אם היא הוגשה בהסכמת התובע.
ר' בעיניין זה גם רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם (פורסם במאגר משפטי ביום 25.3.18) נאמרו הדברים הבאים :
"מדוגמאות אלה ועוד רבות אחרות, נלמדים הכללים הבאים: כאשר דוח העבירה, ההזמנה לדיון או כתב האישום נשלחים בדואר רשום לכתובתו של המבקש במשרד הפנים, לא תעמוד לו, ככלל, טענה לקיומה של סיבה מוצדקת לאי התייצבות. זאת, גם אם עבר המבקש למקום מגורים אחר מבלי ששינה את כתובתו במשרד הפנים; מסירת הזימון לאדם בוגר בכתובתו הרשומה של המבקש, מהוה מסירה כדין; טענות לשיבושים בהגעת דברי הדואר, יש לתמוך בחומר ממשי, ואין להעלות טענות מסוג זה בעלמא וללא כל תימוכין; ככלל, טענות בדבר בלבול או שכחה של מועד הדיון לא תתקבלנה כסיבה מוצדקת לאי התייצבות, הגם שבמקרים המתאימים ניתן לטעון לחשש לעיוות דין; גם טענות בדבר חוסר האפשרות לקבל את דבר הדואר בשל שהייה בחו"ל, שהייה ממושכת במקום אחר בארץ, אישפוז בבית חולים וכיוצ"ב, לתמוך במסמכים ואין לקבל טענות מעין אלה ללא תימוכין מספיקים".
(ההדגשות אינן במקור נ.מ.ל )
באשר לתנאי החלופי השני, והוא שהדבר דרוש כדי למנוע עוות דין.
עוד אפנה לפסק דין אמנון סאלם לעיל , שם נקבע לעניין עוות דין כי "לסיכום, על כל הטוען לקיומה של עילה זו במסגרת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר, להציג טעמים של ממש לביסוס טענתו, טעמים הנתמכים במסמכים ובראיות שיש בהם פוטנציאל של ממש לשינוי התוצאה. כאשר הורם הנטל הראשוני לקיומו של חשש לעיוות דין אשר נגרם למבקש, ישקול בית המשפט אם לקיים דיון בנוכחות הצדדים על מנת לבחון תקפותה של הטענה, או להחליט, גם מבלי לקיים דיון כזה, על ביטול פסק הדין וניהול המשפט מראשיתו ".
סעיף 5 א (א) לתקנות שעת חרום (נגיף הקורונה החדש - הגבלת פעילות)(תיקון מס' 11), התש"ף-2020 קובע כי :
" לא ישהה אדם בשטח מירון והסביבה למעט -
...
לאור כל האמור המשיבה סבורה שיש לדחות בקשת המבקש לביטול הכרעת הדין וגזר הדין בעניינו.
עוד אפנה לפסק דין אמנון סאלם לעיל , שם נקבע לעניין עיוות דין כי "לסיכום, על כל הטוען לקיומה של עילה זו במסגרת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר, להציג טעמים של ממש לביסוס טענתו, טעמים הנתמכים במסמכים ובראיות שיש בהם פוטנציאל של ממש לשינוי התוצאה. כאשר הורם הנטל הראשוני לקיומו של חשש לעיוות דין אשר נגרם למבקש, ישקול בית המשפט אם לקיים דיון בנוכחות הצדדים על מנת לבחון תקפותה של הטענה, או להחליט, גם מבלי לקיים דיון כזה, על ביטול פסק הדין וניהול המשפט מראשיתו ".
סעיף 5 א (א) לתקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - הגבלת פעילות)(תיקון מס' 11), התש"ף-2020 קובע כי :
" לא ישהה אדם בשטח מירון והסביבה למעט -
לאור כל האמור אני דוחה את הבקשה.