במסגרת הבקשה התבקש בית המשפט להשתמש בסמכותו הקבועה בתקנות 163 (א) ו- (ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "תקנות סדר הדין האזרחי") ולקבוע שהמצאה למשרדי עורכי הדין מהוה המצאה כדין מכוח היותם מורשה או נציג של המשיב במדינה, לחלופין התבקש בית המשפט לתן למערער תחליף המצאה לפי סעיף 164 (א) לתקנות ו/או המצאה מחוץ לתחום לפי סעיף 166 לתקנות האמורות.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים, כמו גם במסמכים שצורפו ובמיוחד בנוסח ייפוי הכוח עליו בחר המשיב לחתום, באתי לידי מסקנה שיש לראות בעורכי הדין לפחות כמורשה וכנציג של המשיב לקבלת כתב הערעור, כל זאת בהינתן שהמשיב לא מסר כתובת כדין.
בהקשר זה התייחס בית המשפט זה מכבר לבעל דין המבקש להתחמק מן הדין, וקבע דברים שיפים במשנה תוקף לאחר כניסת התקנות לתוקף ושעה שיפוי הכוח כלל לא הוגבל:
"בשולי הדברים יוער, כי מן הראוי כי הכלל בדבר אפשרות הגבלת ייפוי הכוח מקבלת כתבי בי דין יפורש בצמצום. כלל זה מהווה פתח לניצול לרעה ולהתחמקות מן הדין, מקום בו למשל מחד, אין כתובת אליה ניתן להמציא את כתבי בי הדין, ומאידך, ברור כי עורך הדין נמצא בקשר רצוף עם הלקוח. במקרה האחרון מתקיימת תכלית תקנה 477 ואין לאפשר לנתבע לנצל טענות פרוצדורליות על מנת להתחמק מבירור ענייני של התביעה. החשש לניצול לרעה בא לידי ביטוי במקרה שלפנינו, בו התנהל הליך בבקשה לסעד זמני, עורך הדין ייצג את המשיבה 2, הוגש תצהיר, התנהל דיון ובה בעת שעורך הדין הגיש בקשה לבית המשפט בתיק העיקרי, נטענת טענה לאי המצאה כדין".
(שם, ע' 9-10).
סוף דבר
בנסיבות שפורטו דינה של הבקשה להתקבל.