זה המקום לספר, לכול מי שעודו מחזיק בדיעה כי חובתו של נמען להודעות מעין אלו היא לעתור לחנינה מפניהן, כי לאחריה של הודעת-ההסרה שיגרה הנתבעת אל התובע לא פחות משמונה הודעות נוספות, בנחישות ובהתמדה שרק משווק מקצועי ומיומן של מוצרי-צריכה בסיסיים יכול לגלות.
אמת, בכתב-ההגנה הסבירה הנתבעת כי היא שולחת הודעות רק לאחר "יידוע בדבר משלוח דברי פירסומת". דא עקא כי ב"יידוע" לבדו אין, בשום פנים, די. נידרשת הסכמה מפורשת של הנמען לקבלתם של מסרים שיווקיים.
ומהי דוגמה זו, אם לא הכבדת היד על השולח, במה שהוא הטעמה ממשית של עיקרון-ההרתעה אשר ביסודו של חוק התיקשורת? "שוגר דבר פירסומת ביודעין בנגוד להוראות סעיף זה", קובע סעיף 30י(1) לחוק, "רשאי בית המשפט לפסוק בשל הפרה זו פיצויים שאינם תלויים בנזק (פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 1,000 שקלים חדשים בשל כל דבר פירסומת שקבל הנמען" (הסוגריים – במקור).
את זאת הטעים, לא מכבר, כבוד השופט אליקים רובינשטיין, כיום המשנה לנשיאתו של בית-המשפט העליון:
"בבואם לפסוק פיצוי לדוגמה לפי סעיף 30א(י) לחוק התיקשורת, על בתי המשפט לראות ברף העליון שהציב המחוקק – 1,000 ש'ח – נקודת מוצא, ממנה כמובן ניתן להפחית, במקרים המתאימים. הכלל הוא אפוא, כי הסכום הנקוב בסעיף 30א(י)(1) הוא סכום המוצא לפסיקת הפצוי לדוגמה, ממנו ניתן – בנסיבות המתאימות – להפחית" (רע"א 2904/14 עו"ד גלסברג נ' קלאב רמון בע"מ, בפיסקה י"ב לפסק-דינו (פורסם באתר הרשות השופטת, 27.7.2014)).
מתקשה אתה לאתר "נסיבות מתאימות" שכאלו במקרה שבפנַי.
במובן זה יש לראות בפצוי מעין 'גמול מיוחד' לתובע המייצג" (רע"א 1954/14 חזני הנ"ל, בפיסקה העשירית).
לא יאוחר מ-15 ימים מיום ההמצאה ניתן לפנות לבית-המשפט המחוזי בבקשה להרשות ערעור על פסק-דין זה.
ניתן היום, כ"ח סיוון תשע"ה, 15 יוני 2015, שלא במעמד הצדדים.
...
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע 1,000 ש"ח בגין כל אחת מן ההודעות נושא-התובענה – סכום אשר, לעמדתי, "משקף הרתעה יעילה בנסיבות העניין" (שם, בפסקה העשירית).
עוד תשלם הנתבעת לתובע 300 ש"ח בגין הוצאות אשר, בצניעותו, הוא תבע; ו-83 ש"ח להחזר בגין אגרה ששולמה.
את הסכום הכולל – 8,383 ש"ח – תשלם הנתבעת לתובע בתוך 30 ימים מיום המצאתו של פסק-דין זה לידיה.