מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המלצת ועדת חקירה גיאוגרפית לשינוי גבולות מוניציפאליים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסמכי המיכרז נקבע, כי בכוונת המשיב להקים שש ועדות חקירה גאוגרפיות קבועות ברחבי הארץ, שיפעלו באזורים גיאוגרפיים מוגדרים מראש, ואשר יעסקו בנושאי שינוי גבולות מוניציפליים, חלוקת הכנסות ושינוי מעמד מוניציפלי.
תפקידה של ועדת החקירה הוא לערוך חקירה בנושא המתבקש, ובכלל זה – "לשמוע את עמדות הצדדים, לבדוק את המצב בשטח ולבחון את העובדות והשיקולים הרלבאנטיים שיש בהם להשפיע על ההמלצה המתבקשת בנסיבות המקרה" (בג"ץ 2013/91 עריית רמלה נ' שר הפנים (9.12.91), בפִסקה 3).
...
התוצאה החלטת ועדת המכרזים בקביעת תנאי איסור ניגוד העניינים הנדון, והותרתו על כנו, הִנה סבירה ואין עילה להתערב בה. לנוכח המסקנה שאליה הגעתי, אין צורך לדון בטענת הסף בדבר השהוי בהגשת העתירה.
לפיכך, דין העתירה להידחות, והיא נדחית בזה.
העותרת תשלם למשיב ולמרטנס הופמן הוצאות בסך של 40,000 ₪, לכל אחד.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' אלרון:[ העתירה נסובה על המלצת ועדת החקירה הגיאוגרפית לשינוי גבולות, חלוקת הכנסות, איחוד רשויות, ושינוי מעמד מוניציפלי באזור הגליל המערבי (להלן: הועדה), להעברת שטח שגודלו כ-2,500 דונם (להלן: השטח) לתחום השיפוט של העותרת.
...
לאחר עיון בעמדות הצדדים ונוכח ההתפתחויות לאחר הגשת העתירה, הגענו לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
יוצא אפוא כי משכוננה הממשלה, לאחר הגשת העתירה, התרחש שינוי משמעותי במצב הדברים אשר הופך את העתירה במתכונתה הנוכחית לבלתי רלוונטית במידה רבה.
מובן, כי טענות העותרת ביחס להחלטות עדכניות של מי מהגורמים – שמורות לה. העתירה נדחית אפוא, ללא צו להוצאות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

נציין כי החלטת שרת הפנים אימצה את המלצות וועדת החקירה לבחינת שינוי גבולות ושינוי מעמד מוניציפלי ליישוב צור הדסה (להלן: הועדה הגאוגרפית), אשר בחנה את כל ההיבטים הכרוכים בהקמת המועצה החדשה, לרבות אלה הכלכליים, והמליצה על שינוי מעמדו המוניציפלי של העותר ועל הענקת מעמד של מועצה מקומית לישוב.
...
אנו סבורים, כי הצהרת באת כוח המדינה כפי שהובאה לעיל, נותנת מענה משמעותי לעיקר החששות שעמדו ביסוד העתירה.
יש לציין כי על-פי סעיף 9ב פרק הזמן הבסיסי לעבודתה של ועדה כאמור הוא שלושה חודשים, ויש להניח כי ייעשה מאמץ לעמוד בפרק זמן זה. לצד זאת, אנו סבורים כי יש תועלת בהתחייבות הנוספת שניתנה באשר לכך שגם אם יחולו עיכובים נוספים, הרי שנקבעה תקרה מרבית למשך עבודתה של הוועדה באופן שיש בו להבטיח כי המועצה המקומית החדשה לא תישאר לאורך זמן ללא עורף כלכלי מספק.
סוף דבר: העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ראו סעיפים 3, 8 ו-9ב לפקודת העיריות [נוסח חדש]), ועדת חקירה גיאוגרפית לאיחוד רשויות, שינוי גבולות, חלוקת הכנסות ושינוי מעמד מוניציפאלי באיזור חיפה (להלן: הועדה).
בנוסף, ואף על פי שסוגיית תיקון או שינוי צו הארנונה של הערייה לא נכללה בתחום סמכויותיה של הועדה, כללו המלצותיה היתייחסות גם להיבט זה, כך שהוצע כי ייקבע מנגנון מיסויי שישווה את תעריף הארנונה שתגבה הערייה ביחס לשטחים החקלאיים שיועברו לתחום שיפוטה לתעריף הארנונה שגבתה המועצה מאותם שטחים, וזאת על מנת שלא לפגוע בחקלאים שקרקעותיהם הושפעו משינוי הגבולות.
...
] שלא מרצוננו באים אנו לכדי מסקנה כי תרופתה של הפרת התחייבות העירייה מצוי באכרזות" (סעיפים 48-47 לעתירה).
בנסיבות אלה, ברי כי דין העתירה להידחות על הסף.
סוף דבר: העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

  במקביל, ביום 18.9.2016 מינה מנכ"ל משרד הפנים דאז, מר יאיר הירש (להלן: המנכ"ל), מכוח סמכותו של שר הפנים שהואצלה לו (המשיב 1, להלן: השר, ראו סעיפים 3, 8 ו-9ב לפקודת העיריות [נוסח חדש]), ועדת חקירה גיאוגרפית לאיחוד רשויות, שינוי גבולות, חלוקת הכנסות ושינוי מעמד מוניציפאלי באיזור חיפה (להלן: הועדה).
בנוסף, ואף על פי שסוגיית תיקון או שינוי צו הארנונה של הערייה לא נכללה בתחום סמכויותיה של הועדה, כללו המלצותיה היתייחסות גם להיבט זה, כך שהוצע כי ייקבע מנגנון מיסויי שישווה את תעריף הארנונה שתגבה הערייה ביחס לשטחים החקלאיים שיועברו לתחום שיפוטה לתעריף הארנונה שגבתה המועצה מאותם שטחים, וזאת על מנת שלא לפגוע בחקלאים שקרקעותיהם הושפעו משינוי הגבולות.
...
אשר על כן, שוכנעתי שבמקרה המיוחד הנוכחי, הדיון שהתקיים במועצת העירייה לפני אישור צו הארנונה 2023, היה כרוך בפגם שמחייב לבחון שוב את ההחלטה, בהתייחס לאזור 40 ובהתייחס לתת-הסיווג "חממה/משתלה" באזור זה. לכן, מסקנתי היא כי יש לקיים דיון חוזר במועצה, לגבי האמור מעלה, על מנת לאפשר לחברי המועצה לשקול את הנתונים, בהתאם לסמכותם, ולקבל החלטה – כפי שימצאו לנכון.
סבורני כי במקרה זה, זהו הצעד המידתי הראוי.
אף אם הטענה נכונה, אין בכך כדי להצדיק סילוק העתירה על הסף במקרה זה. סיכום – לאור האמור מעלה, שוכנעתי לקבל את העתירה רק בחלקה במובן זה שיש לקיים דיון מחודש בצו הארנונה לשנת 2023 לגבי אזור 40 והוספת הסיווג החדש של "חממה/משתלה" באזור זה, וכאשר במהלך הדיון יש להציג בפני חברי המליאה את כל הנתונים הרלבנטיים כמפורט בעתירה זו. לאחר מכן תקבל המועצה את החלטתה, ככל שתמצא לנכון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו