בתיק הנידון ולקראת הדיון שהתקיים בעיניינו של היחיד, הגיש הממונה דו"ח לביהמ"ש קמא (ביום 9/12/20) במסגרתו המליץ לבטל הצוו לפתיחת הליכים בשל חוסר שתוף פעולה מצדו של המערער, העובדה שעיקר חובותיו הנם בגין מזונות, ונוצרו בחוסר תום לב. כן צוין כי קיים חשש להברחת נכסים ע"י המערער עובר לכניסתו להליך.
ביהמ"ש קמא ציין בפסק דינו כי שני הליכי חידלות פרעון הקודמים שהיו בעיניינו של המערער בוטלו בשל מחדלי החייב.
כן נקבע כי ככל שיבקש המערער לשוב להליך, בכפוף להילכת אלקצאצי ושיח יוסף, יהא עליו לשאת בתשלום הוצאות ההליך לטובת הנאמן והגרושות יפה וענבל בסך של 3,000 ₪ לכל אחד, זאת לאור העובדה שהמערער פתח מספר הליכים של חידלות פרעון ומדובר בהליך שלישי בעיניינו.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, ושמעתי טענות הצדדים גם בדיון שהתקיים בפני בע"פ אני סבורה שיש מקום לבטל פסק הדין שביטל ההליך, ולהחזיר הדיון לבית המשפט קמא, על מנת שיתקיים דיון בנוכחות ב"כ המערער והמערער, כאשר בית המשפט יהיה רשאי לקבל כל החלטה לגוף העניין, ואין בביטול פסק הדין שביטל ההליך כדי לחוות דעת לגוף העניין.
באשר לסיכויי ההצלחה – אני מקבלת עמדת המשיבים כי קיימת משמעות רבה לעובדה כי כנגד החייב תלויות 2 תביעות חוב בגין מזונות – חובות בדין קדימה, שברגיל אין מקום לתת לגביהם הפטר, דבר שיש לבחון כבר בשלב מתן הצו לשיקום כלכלי, שכן לא ברור אם יש טעם לערוך תוכנית לשיקום כלכלי, שבסיומה לא יינתן הפטר מכלל החובות.
לסיכום האמור לעיל הנני מורה על ביטול פסק הדין שניתן.