יש לציין, כי בפסיקה קיימות דיעות נוגדות באשר לעדות בני מישפחה והאם יש לראותן כעדות יחידה כאמור בסעיף 54 לפקודת הראיות, כאשר על פי הגישה המקילה יש לראות עדויות אלה כעדויות נפרדות, אולם תוך הערכת מהימנותן בזהירות המתבקשת [ע"א (מחוזי נצ') 57507-10-17 נזאם פח'ר אלדין נ' חסן איוב (02/05/2018), פסקה 15.
סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות קובע:
"חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש ראיה בבית משפט, ללא הסכמת הנפגע, זולת אם בית המשפט התיר מטעמים שיירשמו להשתמש בחומר, או אם היו לפוגע, שהיה צד להליך, הגנה או פטור לפי חוק זה" (ההדגשה שלי, א"ס)
עולה אם כן שלא בכל מקרה תפסל ראיה שהושגה תוך פגיעה בפרטיות, ולבית המשפט מסור שיקול דעת לקבל את הראיה באם קיימים טעמים לכך או שקיימת לפוגע הגנה.
...
אם כן, הנתבעת הוכיחה התקיימות יסודות סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח ומכאן שדין תביעת עמרם להידחות.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה ב-ת"א 15485-07-18 – היא תביעתו של עמרם, ודוחה תביעתה של ליסקאר ב-ת"א 19451-06-18 ככל שהיא מכוונת כנגד איי אי ג'י. כמו כן, ההודעה לצד שלישי ששלח עמרם כנגד איי אי ג'י נדחית אף היא.
לפיכך, לאחר ששקלתי היקף העבודה שנעשתה בתיק זה ובהביאי בחשבון את סכומי שתי התביעות ודרך התנהלות עמרם בתיק, אני מחייב את עמרם לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 40,000 ₪ (כולל מע"מ), וכן הוצאות משפט בסכום כולל של- 30,000 ₪, בין היתר, בהתחשב בהיקף החקירה שהתבצעה מטעם הנתבעת בתיק, ההוצאות שנדרשו בגין קבלת דו"חות האיכון וחוות דעתו של המומחה אברהמי.