מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המחאת חוב פיקטיבית בהוצאה לפועל על ידי נושה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפתיחת ההליך על ידי אור ייעוץ והשקעות, היא הקדימה את החברה הסינית, אשר ביום 14.9.17 פתחה בהליכי הוצאה לפועל נגד החייב וביום 2.10.17 הגישה בקשה להתראה לפני פשיטת רגל נגד החייב לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
מיד עם חילול השיק שניתן על ידי החייב במסגרת עסקת הניכיון, היא פנתה לעו"ד רייף, שהחייב היה גם לקוח שלו, והודיעה לו כי החייב חב לה סך של 140,000 ₪ בעקבות עסקת הניכיון.
יצוין, כי אין מדובר בקיזוז חד צדדי שנעשה על ידי אור ייעוץ והשקעות, אלא בזיכוי שהיה מוסכם על הצדדים ובאמצעותו הושלמה העברת כספי החוב לאור ייעוץ והשקעות, העברה שביצועה הגלוי עוכב לצורך קיומו של החוב כבסיס למעמדה הפיקטיבי של אור ייעוץ והשקעות כנושה בהליך.
למותר לציין, כי לעתים נדירות נתקלים בפעילות של נושה היוזם הליכי פשיטת רגל (שהנם מורכבים יחסית) נגד חייב בגין חוב בסך של 140,000 ₪ בלבד, שנוצר זמן קצר לפני כן ומבלי שננקטו על ידו הליכי הוצל"פ או ניסיונות גביה כלשהם (ובשעה שהנושה מודה כי תשלום החוב מובטח לו על ידי הגורם שקישר בינו ובין החייב).
...
כך או כך, אפילו אם החוב שולם רק ביום 4.7.18 הרי שבכל מקרה עמדה לזכות אור ייעוץ והשקעות, מרגע יצירת החוב, בטוחה מוצקה לקבלת תשלום החוב מעו"ד אייל רייף, ויש בכך לתמוך במסקנה הנלמדת גם מתוך מכלול הנסיבות כי לא מדובר בהליך פשיטת רגל שנפתח מתוך כוונה לגבות החוב בהליך המשפטי אלא מתוך כוונה אחרת.
אלא שאפילו בוצע הזיכוי הכספי רק באותו שלב, הדבר אינו מוריד מכך שאור ייעוץ והשקעות ידעה כבר במועד הגשת הבקשה מטעמה למתן צו כינוס, כי החוב ישולם לה, בין כך ובין כך. ראיה כבדת משקל למסקנה האמורה עולה מכך שאור ייעוץ והשקעות כלל לא הגישה תביעת חוב בגין החוב הנטען.
העדר הגשת תביעת חוב מטעם אור ייעוץ והשקעות מחזקת את המסקנה לפיה מדובר היה בחוב פיקטיבי בלבד שנועד לבסס פתיחת הליך תוך קנוניה נסתרת בין המבקשת בהליך ובין החייב באמצעות חברו הטוב עו"ד רייף.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 04.12.11 הגישה החייבת בקשה למתן הפטר, בה טענה כי היא קיבלה מהנאמן עותק של תביעות החוב שהוגשו נגדה, ומתברר שכולן תביעות "פיקטיביות", היא אינה מכירה את נושיה למעט בנק הפועלים.
טענות הצדדים החייבת שבה וטוענת כי כלל תביעות החוב שהוגשו נגדה אינן מוכרות לה, הן מבוססות על שיקים שחתימתה על גביהם מזויפת, השיקים נילקחו ממנה על ידי הנושה אורן לוי ואביו רפי לוי ז"ל במירמה והיא אינה חבה דבר לנושים.
הנאמן מדגיש שמדובר בחובות ישנים, תיקי הוצאה לפועל בגין ההמחאות ניפתחו לפני 13 שנה לערך, החייבת לא הגישה בזמנו התנגדויות ולא עשתה דבר כדי לכפור בחובות, היא גם לא הוכיחה כי הזוכים אינם אוחזים בשיקים כשורה, ולא ניתן ואין מקום כיום להדרש לטענות באיחור כה רב. הנאמן מדגיש כי טענות החייבת גורפות וסתמיות ואין לקבלן.
...
הנאמן טוען שיש לדחות את ערעור החייבת, וטוען שטענות החייבת נבדקו על ידו הרבה מעבר לנדרש, החייבת נחקרה פעמיים וגם הנושה מר אורן לוי נחקר על ידו, והוא הגיע למסקנה כי אין לקבל את טענות החייבת.
זו הפסיקה בדרך כלל ועל אחת כמה וכמה בהליך זה, כאשר הנאמן לא התעלם מטענות החייבת, ואף כתב במפורש כי "בהחלט ניתן להניח כי החייבת הונתה וכי נעשה שימוש בהמחאות שנמסרו על ידה שלא על דעתה" (סעיף 47 לדו"ח מיום 09.09.14), אולם הגיע למסקנה כי יש לאשר את תביעות החוב שהוגשו, כפי שאישר.
למעשה כלל אין מדובר בחוות דעת אלא במכתב ששלח המומחה לחייבת, בו נכתב שבהשוואה שערך בין דוגמאות של חתימות לחתימות שבמחלוקת, הוא מצא ניגודים בתכונות הכתב שהביאו אותו למסקנה כי החתימות שבמחלוקת לא נכתבו על ידי החייבת.
הערעור נדחה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בנוסף, שפיגל צירף מיסמך העברה בנקאית, לפיו בתאריך 23.10.11 הועבר סך של 70,000 ₪ מחשבון הבנק שלו לחשבון הבנק של עו"ד בר לב. שפיגל טען כי חובו של ליכט כלפיו, לא נפרע על ידי ליכט לפני ששפיגל חויב בפצוי, ואף לא נפרע עד מועד חתימת תצהירו.
האחד נגבה באמצעות ההוצאה לפועל על ידי הניזוק, והשני באמצעות המרכז לגביית קנסות, על ידי המדינה.
יתכבד המורשע, ויגבה את חובו האזרחי ככל נושה.
למותר לציין, כי אם יוּתרו המחאות זכות מהסוג דנן, יהווה הדבר תמריץ ליצירת עיסקאות פיקטיביות (די אם אצביע על כך שבתובענה דנן לא עלה בידי המבקש להצביע על קיומה של עסקה אמתית מאחורי הסכם ההלוואה והמחאת הזכות שהוצגו).
...
את תשלום החוב הכספי והמוסרי לחברה ולנפגע – על המורשע לעשות בנפרד, במסגרת ההליך הפלילי.
כאן אין מדובר בחובות "הדדיים" בין הנפגע לבין המורשע, אלא במצב שבו המורשע "רכש", בדרך של המחאת זכות, חוב של הנפגע לאדם אחר, ולכך אפנה כעת.
סיכום התביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מצבת תביעות החוב: על פי דיווח הנאמנת מיום 8.5.22 (לבית המשפט קמא) פרט לתביעת החוב של הנושה שהוגשה על סכום של כ- 423,000 ₪ הוגשה תביעת חוב נוספת בסכום של כ- 23,000 ₪ על ידי בנק המזרחי.
במסגרת התביעה ההצהרתית היחיד עתר למתן הסעדים הבאים: הסעד הראשון, מתן סעד הצהרתי לפיו המחאת החוב מהמפרק לנושה הייתה מעשה מירמה, ולמתן צו המחייב את הנושה לסגור את תיק ההוצאה לפועל (בגין החוב נושא צו פתיחת ההליכים – מ.ב.) שניפתח במירמה.
הסעד השני, פיצוי כספי בגין נזקיו עקב הליכי הגבייה של החוב הפיקטיבי והשבת הכספים שנגבו במסגרת אותם הליכים.
היחיד טען כי בית המשפט קמא קיבל את טענתו לפיה - "בהליכים הקודמים שבין הצדדים, לא הוכרעה השאלה של פרעון החוב, שנעשתה (כך במקור – מ.ב.) לאחר שעו"ד ארז באמצעות נציגו עו"ד כשדי פתח את תיק ההוצאה לפועל לגביית החוב" (הדגשה במקור – מ.ב.) היחיד הוסיף כי הסכום שהוא לווה מהבנק, 1.2 מיליון ₪ שולם לאגודה כדמי פיתוח, וכי המניעה להכיר בכך שההלוואה פרעה את חוב דמי הפיתוח הייתה נעוצה בכך שהבנק תבע את האגודה להחזר החוב.
...
לסיכום, בהיעדר כל נימוק שיסביר מדוע השגותיו של החייב לחוב העבר הועברו לבחינה בהליך אחר, חלף בירורן על ידי הנאמנת במסגרת הליך חדלות הפירעון, וכאשר לא התקיימו התנאים שקבעה הפסיקה למקרים החריגים והנדירים שבהם הדבר ייעשה, ואין מדובר בסכסוך מורכב שטרם התברר בערכאות שיפוטיות, התוצאה המתקבלת היא שיש לבטל את החלטת בית המשפט קמא נושא בקשת רשות הערעור, ובתוך כך להורות על מחיקת ההליך שהוגש בבית משפט השלום בפתח תקווה.
סוף דבר הערעור מתקבל.
אני מורה על מחיקת ההליך שהוגש ב- ת.א. (שלום פ"ת) 24107-05-22.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

להכרעת החוב של הנאמנת הוגשה היתנגדות מטעם הנושה "טורעאן חומרי איטום" המצויה בבעלות עומר עדוי וחאלד עדוי, וכן על ידי הזוכים בהתאם להמחאת זכות נטענת, עדוי יוסף וג'יה (להלן: "הנושה עדוי") עת נטען על ידם במסגרת פרוטוקול הדיון מיום 15/03/2021 כי הנאמנת הזמנית לא בחנה נאותה את תביעות החוב בעיניין הנושה עדוי, ובקשו לקבל לידיהם את נימוקי תביעות החוב ביחס לכלל הנושים, ובפרט את הנימוקים הרלוואנטיים להם עצמם.
החייב הציג אסמכתות לטיעוניו באמצעות תדפיסים מלשכת הוצאה לפועל לידי הנאמנת הזמנית אשר סופו של יום, אישרה את סכום תביעת החוב על סך 136,000 ₪ בלבד, שזהו לטענתו הסכום המאושר הנכון.
הנושה ממשיך וטוען כי כל היתנהלות החייב לא מותירה ספק שמא הוא מחפש בכל דרך אפשרות מתשלום חובותיו ולראייה מפנה לכך שהגיש, כך לטענתו, תביעת חוב פיקטיבית על שם הנושה "מוחמד חיר טברי", שבסופו של דבר נדחתה על ידי הנאמנת הזמנית לאור כך שלא הצליח להוכיח כי מדובר בחוב אמיתי, אלא תביעת חוב שנועדה להעשיר את החייב.
...
יש זוכים נוספים בתיק הזה? לא" העדות מחזקת גם היא את המסקנה העולה כי המחאת הזכות נעשתה מלכתחילה על מנת לשמור ולהגן על זכותם של חאלד ועומר לקבל לידם את כספיהם שחב להם החייב בתיק ההוצל"פ, וכי ברצונם היה לשמור את הכספים במשפחה.
סיכום אשר על כן ובהינתן כל האמור לעיל, לא מצאתי לקבל את המחאת הזכות אשר נרשמה לטובת ואג'יה ויוסף עדוי בשים לב לכל המפורט לעיל.
באשר להסדר הנושים - בטרם תינתן החלטתי לעניין אישור או ביטול הצעת ההסדר אני רואה לקבל את עמדת הממונה במשרד הפנים לעניין ההסדר המוצע אשר תוגש לעיוני תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו