מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המחאת זכויות בהתאם להסכם שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בהצהרה השלישית נקבע כי בהסכם הרכישה נקבעו שני תנאים מתלים: "קבלת אישור על לווי פינאנסי למימון הסכם הרכישה ומימון הבניה וכן חתימת השוכרת על התוספת להסכם השכירות מול קופת חולים לאומית לרבות המחאת הזכויות בהתאם להסכם השכירות לצד א' והכול לשביעות רצונם המלאה של צד א' (להלן: "התנאים המתלים")".
...
סוף דבר הנתבעות הגיעו לעסקה דרך מתווך מקרקעין, הכוללת רכישת נכס מסחרי בהליכי בניה והסכם שכירות מול הקופה, עת יושלמו עבודות הבניה.
מעבר לכך, התובעת ביצעה בפועל פעולת תיווך במקרקעין ללא רישיון תיווך ומבלי שעמדה ביתר התנאים בחוק המזכים בדמי תיווך, וגם מטעם זה דין תביעתה להידחות.
על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ערבות מר פורת התובעת מבקשת לחייב את הנתבע באופן אישי על יסוד התחייבותו המעוגנת לשיטתה בפיסקה האחרונה של הסכם השכירות (עמ' 16) שנוסחה כדלקמן: "אני הח"מ, מר מיכאל פורת, ערב בזה לכל התחייבות השוכר בהסכם זה. מבלי לפגוע באמור לעיל במקרה והשוכר יחדל להתקיים אני אקבל על עצמי את כל חיובי וזכויות השוכר על פי הסכם זה". הנתבעים דוחים טענה זו, ולדידם, הנתבע העניק אחריות אישית לחברת ה.ג. פולק בע"מ בעוד שהנתבעת בעניינינו הנה חברת פולק אינטרנשיונאל בע"מ. בנסיבות אלה ובהתאם לסעיף 8 לחוק המחאת חיובים תשכ"ט-1969, ובהיעדר הסכמה מצד חברת ה.ג. פולק והנתבע – הפקיעה המחאת החבות את הערבות של הנתבע.
...
כך שסכום החוב הנותר מסכום התביעה העיקרית הינו 629,006 ש"ח בתוספת מע"מ. התוצאה התביעה העיקרית מתקבלת באופן חלקי.
התביעה שכנגד נדחית.
לסילוק מלא וסופי של התביעה הראשית, ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובעת את הסך הכולל של 629,006 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נכתב בהסכם כי התובעים מאשרים את קבלת הדירה "as is". להסכם נוסף נספח בו נכתב כי המחאת הזכות בהסכם שכירות של יחידת הדיור הועברה לתובעים.
סעיף 16 לחוק המכר קובע כי על המוכר מוטלת חובה מוגברת לקיום מו"מ בתו"ל מכוח היותו מחזיק הידע אודות הנכס "הייתה אי ההתאמה נובעת מעובדת שהמוכר ידע או היה עליו לדעת – זכאי הקונה להסתמך עליהם". בהתאם לסעיף 16 לחוק המכר הרי שיש לידרוש ממוכר סביר לגלות לקונה הסביר כל פרט אשר משליך על היכולת לעשות שימוש סביר בדירה ואשר מהוה ליקוי משמעותי, אשר קשור במערכות הקרדינליות של המבנה ועשוי להשליך על גמירת הדעת של הקונה ועל החלטתו בנוגע לעסקה.
...
יחד עם זאת, בחוות דעתו של מר שנהב אשר מקובלת עלי ואיני רואה מקום לסטות ממנה, נקבע כי שיעור תיקון הנזק הינו בסך של כ 90,000 ש"ח בלבד כולל פיקוח הנדסי על הביצוע.
סוף דבר סוף דבר, התביעה מתקבלת.
בהתאם לאמור בסעיפים 41-46 לעיל, ישלמו הנתבעים לתובעים פיצויים בסכום כולל של 200,000 ש"ח. כמו כן הנתבעים יישאו בהוצאות משפט ובנוסף בשכר טרחת עו"ד בסך של 23,400 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

תשלום דמי השכירות בפועל אין מחלוקת בין הצדדים כי דמי השכירות שולמו במלואם בהתאם להסכם השכירות, החל מתחילת השנה השלישית לתקופת השכירות, חודש 4/2010 ועד ליום ההשלמה והמחאת הזכויות לחברת טייר סנטר על פי נספח ב' להסכם.
...
משזו מסקנתי, עתירת התביעה לזכות לפיצוי המוסכם בסעיף 13.6 להסכם בגין הפרת הסכם השכירות, נדחית.
לדידו, "במעמד המחאת הזכויות עם טייר סנטר הובהר שכל הערבויות האישיות והנספחים והחוזה עוברים לטייר סנטר... הסכם השכירות על כל תוספותיו, על כל נספחיו, מומחה לטייר סנטר, ואני מבחינתי משוחרר מהערבות שלי, כולל הערבות שלי בוודאי, אחרת הייתי מבקש מסמך אחר". אני מקבל טענת הנתבעים כי נספח ב' הנ"ל, עליו חתומה חברת סמס, משחרר את הנתבעת מהסכם השכירות על כל נספחיו.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

האם ייתכן, איפוא, כי במסגרת ההסכם, חברת מבני תעשייה המחתה לתובעת חלק מזכותה לדמי השכירות, באופן שפוצל חיובו של הנתבע בגין דמי השכירות בין חברת מבני תעשייה ובין התובעת – כך שאחת זכאית לתבוע בגין דמי השכירות ואחרת בגין דמי השכירות הנוספים? עקרונית, הדבר אפשרי שכן סע' 1 לחוק המחאת חיובים, תשכ"ט – 1969 קובע כהאי לישנא: "זכותו של נושה, לרבות זכות מותנית או עתידה לבוא, ניתנת להמחאה ללא הסכמת החייב, זולת אם נשללה או הוגבלה עבירותה לפי דין, לפי מהות הזכות או לפי הסכם בין החייב לבין הנושה.
התובעת מבקשת ללמוד על אותה "המחאה חלקית" של דמי השכירות הנוספים מסע' 4.4 להסכם המכר שבינה ובין חברת מבני תעשייה, הקובע כהאי לישנא: "...הובא לידיעתה שלשוכר שלום מזיג קיימת יתרת חוב כלפי המוכרת בסך של כ- 27,851 ₪ (עשרים ושבעה אלף שמונה מאות חמישים ואחת שקלים חדשים); כי המוכרת שלחה לשלום מזיג מכתב התראה בגין אי תשלום החוב כאמור; כי יתרת החוב אינה מומחית לרוכשת וכי המוכרת תהא רשאית לפעול לגביית החוב כאמור בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי והמוכרת לא תהא אחראית לפינוי השוכר משטח היחידות, ולרוכשת לא תהא כל טענה ו/או תביעה ו/או דרישה כלפי המוכרת בקשר לכך. אין באמור לעיל כדי למנוע מהרוכשת לנקוט בכל פעולה שתימצא לנכון, כולל תביעת פינוי, כלפי שלום מזיג, החל ממועד תשלום מלוא התמורה על ידי הרוכשת ומסירת החזקה בממכר". מכלל הלאו מבקשת התובעת להבין את ההן.
...
על פי פרוטוקול הדיון: "...מבלי להודות בטענה מטענות הצדדים, לסילוק סופי ומוחלט של התביעה, הגענו להסכם פשרה לפיו ישלמו הנתבעים לתובעת סך של 28,000 ₪ ב-10 תשלומים שווים ורצופים בהמחאות שיינתנו החל מיום 20.03.21 ובכל 20 לכל חודש שלאחריו.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסך של 45,500 ₪ והוצאות משפט על הסך של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו