לטענתו של הנתבע, חקיקה ראשית גוברת על תקנה עירונית בהקשר זה.
הדין מטיל אחריות מוחלטת על בעליו של כלב שגרם נזק גוף, היינו ללא קשר לשאלה אם היתה התרשלות מצדו, כפי שקובע סעיף 41א' לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]:
"בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן - הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים."
זאת ועוד, סעיף 11(א) לחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, תשס"ג-2002 קובע:
"המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (להלן - החצרים), אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר."
אין מחלוקת כי שני הכלבים היו קשורים ברצועה.
בכל הקשור לחובה לעשות כן סעיף 9(ב) לחוק עזר לירושלים (פקוח על כלבים וחתולים) התשל"ח-1978 אכן קובע, כי:
"בעל כלב חייב למנוע את הכלב מלצאת מחוץ לתחום ביתו, אלא אם הכלב מוחזק בידי אדם והוא שור ברצועה ולפיו זמם."
אלא שמקובלת עלי טענתו של הנתבע שבענין זה גוברת החקיקה הראשית המאוחרת על חקיקת המשנה שקדמה לה, כפי שנפסק ברת"ק 18480-02-16 רינת דוויק-סיקסק נ' יצחק מימוני [28.3.2016]:
"אכן, סעיף 9(ב) לחוק עזר לירושלים (פקוח על כלבים וחתולים), התשל"ח-1978, חייב שימת זמם, בלא הבחנה אם מדובר בכלב המוגדר כמסוכן אם לאו. ברם, על פי החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, אשר נחקק בשנת 2002, חובה זו הוגבלה לכלבים שהוגדרו מסוכנים על פי החוק. הגדרה זו אינה חלה על הכלב נשוא הדיון... יש ממש בטענת המבקשת שהסדר כללי זה נועד להחליף את ההסדרים המקומיים שנהגו בסוגיה זו עד לחקיקתו".
מכל מקום, די לטעמי בעדותו של התובע כי ננשך על ידי כלבו של הנתבע בצרוף המסמך הרפואי מטר"ם בו נרשם כאמור בזמן אמת, כדי לקבל את טענתו של התובע כי כלבו של הנתבע נשך אותו.
...
בכל הקשור לחובה לעשות כן סעיף 9(ב) לחוק עזר לירושלים (פיקוח על כלבים וחתולים) התשל"ח-1978 אכן קובע, כי:
"בעל כלב חייב למנוע את הכלב מלצאת מחוץ לתחום ביתו, אלא אם הכלב מוחזק בידי אדם והוא שור ברצועה ולפיו זמם."
אלא שמקובלת עלי טענתו של הנתבע שבענין זה גוברת החקיקה הראשית המאוחרת על חקיקת המשנה שקדמה לה, כפי שנפסק ברת"ק 18480-02-16 רינת דוויק-סיקסק נ' יצחק מימוני [28.3.2016]:
"אכן, סעיף 9(ב) לחוק עזר לירושלים (פיקוח על כלבים וחתולים), התשל"ח-1978, חייב שימת זמם, בלא הבחנה אם מדובר בכלב המוגדר כמסוכן אם לאו. ברם, על פי החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, אשר נחקק בשנת 2002, חובה זו הוגבלה לכלבים שהוגדרו מסוכנים על פי החוק. הגדרה זו אינה חלה על הכלב נשוא הדיון... יש ממש בטענת המבקשת שהסדר כללי זה נועד להחליף את ההסדרים המקומיים שנהגו בסוגיה זו עד לחקיקתו".
מכל מקום, די לטעמי בעדותו של התובע כי ננשך על ידי כלבו של הנתבע בצירוף המסמך הרפואי מטר"ם בו נרשם כאמור בזמן אמת, כדי לקבל את טענתו של התובע כי כלבו של הנתבע נשך אותו.
בנסיבות אלה, התובע לא עמד בנטל להוכיח כי נזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מהנפילה נגרמו דווקא על ידי כלבו של הנתבע (ולא כלבו של התובע בצירוף מצבו הרפואי של התובע) וממילא אין בידי לקבוע כך.
סיכומם של דברים: כלבו של הנתבע נשך את התובע והוא חב בנזקים שנגרמו לו בגין נשיכה זו. לא הוכח כי יתר הנזקים שנגרמו לתובע, לטענתו, כתוצאה מנפילתו, נגרמו לו על ידי כלבו של הנתבע ועל כן אין מקום לחייב את הנתבע לפצותו בגינם.
כמו כן ישלם הנתבע לתובע את הוצאותיו (אגרת בית משפט) ושכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪.