מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הלנת פיצויי פיטורים בתקופת משא ומתן לקראת פיטורים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במהלך 2009 היתנהל משא ומתן בין החברה לבין קבוצת משקיעים שהתארגנו בחברה בשם קבוצת ניקה 2009 בע"מ (להלן: ניקה).
להלן נפרט כיצד הגענו למסקנה זו: ראשית במסגרת "הסדר תשלום שכר עבודה" שנחתם בין הנתבעת לתובע לקראת סוף שנת 2009, ושציטטנו ממנו בהרחבה קודם, גילתה הנתבעת באופן הברור ביותר שלדעתה התובע היה עובד שלה.
פצויי פיטורים, הודעה מוקדמת ופצוי על פיטורים שלא כדין לטענת התובע, הוא פוטר בפועל בסמוך לאחר אותה שיחה טלפונית שהתקיימה עימו במהלך ישיבת הדירקטוריון שהתקיימה ביום 11.7.10, שבה נתן הסכמתו לבקשת החברה לפיה יפסיק להיות מועסק בשכר חודשי, ותחת זאת יעבור להיות מועסק לפי שעות.
משכך, אפילו נניח לטובת התובע שהחוב התגבש במועד פיטוריו (יולי 2010) ולא קודם לכן, הרי שחלפה כימעט שנה וחצי עד שהגיש את תביעתו לבית דין זה (באפריל 2012) ועל כן זכותו לפצויי הלנה היתיישנה.
...
בפרוטוקול האסיפה (נספח ז' לתצהיר הנתבעת) נרשם כך מפיו של יו"ר הדירקטוריון מר צחי מרקור: "בהמשך לבקשת הדחיה של תשלום שכרו הנדחה של יעקב, יעקב הסכים לדחיית התשלום כאמור עד ליום 5 באוגוסט 2010 וזאת בכפוף לקבלת שיק דחוי למועד זה... בנוסף, דוד הסכים כי שכרו יידחה בחודשיים ימים וכי מתכונת העבודה עימו תהיה על בסיס שכר לפי שעה". לאחר רישום זה בפרוטוקול הישיבה, מצוין שהתובע הצטרף לישיבה באמצעות הטלפון, ונרשם כך מפיו: "אני מאשר את הסכמתי לדחיית שכר יוני בחודשיים ולמעבר מיידי לתשלום שכר על בסיס שעתי לפי צרכי החברה". לאחר השיחה אף שלח התובע לנתבעת אימייל בנוסח הבא (נספח ד' לכתב התביעה): "בהמשך לשיחה טלפונית שהתקיימה אתמול עם חברי הדירקטוריון במסגרת התכנסות ישיבת הדירקטוריון של החברה, הריני לאשר בשנית את ההסכמה ביני לבין החברה לפיה החל מיום 12.7.10 אני עובר לעבוד לפי שעות בהתאם לצרכי החברה, כאשר אקבל סך של 300 ₪ ברוטו לכל שעת עבודה. כמו כן התנדבתי והסכמתי כי תשלום שכר חודש יוני יידחה בחודשיים". לטענת התובע, בסמוך לאחר אותו היום הסתבר לו שבפועל הוא פוטר, ולא "רק" עבר לעבוד לפי שעות.
אשר לטענת הקיזוז בגין נזק לא ממוני או עוגמת נפש, לא מצאנו דבר בהתנהלות הצדדים המצדיק לפסוק לטובת התובעת פיצויים בגין עוגמת נפש שגרם לה התובע, וממילא כל טענות הנתבעת בעניין זה היו כלליות, לא מפורטות וסתמיות.
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפרשי שכר בסך 575,918 ₪, פחות הסכום שהתובע כבר קיבל בסך 167,874 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 25,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לגוף העניין – עסקינן בסיום יחסי העבודה בהסכמה, ואחת ההסכמות הייתה כי "ישולם שכר עד 14.2.11". מר בר לב ציין זאת במפורש במכתבו מיום 17.11.10 והתובעת לא הסתייגה מכך במהלך המשא ומתן.
התביעה לפצוי בגין אי-המצאת אישורים על-ידי הנתבעת; התביעה לפצויי הלנת שכר ולפיצויי הלנת פצויי פיטורים - התובעת טוענת כי הנתבעת לא המציאה לה במועד אישורים ומסמכים שונים, לרבות אישור על תקופת ההעסקה, המסמכים הדרושים לשיחרור פצויי פיטורים, וטופס 1500 של המוסד לביטוח לאומי.
לצד זאת, טענה הנתבעת כי התובעת נהגה כלפיה בחוסר תום לב בכך שהיא לא מצאה לנכון לטעון במהלך תקופת העסקתה ובמהלך המו"מ לקראת סיום העסקתה כי היא זכאית לתשלום בעד שעות נוספות; חרף העובדה שהתובעת היתה אחראית על תחום השכר במתנ"ס. התובעת כבשה את דרישתה לגמול שעות נוספות, עד לאחר ששולמו לה סכומים שונים בקשר עם פרישתה, לפנים משורת הדין, ורק לאחר שהוגשה התביעה דנן נשמעה טענתה בדבר זכאותה לתשלומים בגין עבודה בשעות נוספות.
...
לאחר שעיינו ברשימת הרכיבים שבסעיף 116 לתצהיר התובעת, אנו קובעים כי התובעת זכאית להפרשות לפנסיה ולקרן השתלמות רק בעד הפרשי ביגוד בסך 185 ₪, קרי: התובעת זכאית לסך של 24.05 ₪.
אחרית דבר לאור האמור לעיל ולאחר שדחינו את מרביתן המכרעת של תביעות התובעת, מצאנו שמתוך הסך של 134,198.23 ₪ שנתבע על ידיה (בצירוף פיצויי הלנה), על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 3,121.33 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום 01.03.2011 ועד לתשלום בפועל.
בהתחשב באמור לעיל, ביחס בין הסכום שנקבעה זכאות התובעת לו, בהתרשמותנו מהתנהלותה חסרת תום הלב של התובעת במהלך יחסי העבודה, בפגמים שמצאנו בדרור שנטלה לעצמה לשנות ולהגדיל את רכיבי התביעה מבלי שקיבלה רשותו של בית הדין, ולבסוף תוך שלקחנו בחשבון גם את אי התייצבות התובעת לישיבת הגישור שאמורה הייתה להתקיים ביום 19.07.11 ואת ההוצאות שנגרמו לנתבעת בשל התייצבותה לישיבה זו לשווא, אשר על פי החלטתו מיום 20.07.11 של כב' הרשם קאסם (כתוארו אז) נקבע כי יילקחו בחשבון במסגרת פסק הדין, אנו מוצאים לנכון לחייב את התובעת לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן, העלה טענות בדבר הפרת הוראות החוק הנוגעות למסירת הודעה על תנאי העבודה, העדר שימוע כדין, ופיצויי הלנה (נספח 1 לכתב ההגנה).
באשר למחיקת טענות בכתב הסיכומים, כלל הוא כי מסמכים ודברים שהוחלפו בין צדדים במהלך משא ומתן לקראת פשרה אינם קבילים במשפט (ע"א 172/89 סלע חברה לביטוח נ' סולל בונה (1993)).
בעקבות סיכום דברים שנערך ביניהם מיום 26.10.14, הנתבעת הוציאה מכתב סיכום לתובע שממנו עולה שהיא הסכימה לבקשתו להפסיק עבודתו משיקוליו האישיים, שאין המדובר בפיטורים, וכן שניתנה הסכמתה לפנים משורת הדין לשיחרור כספי הפיצויים הצבורים.
...
כמו כן, לא מצאנו מקום להורות כבר בשלב זה על מחיקת טענות הנתבעת בדבר עסק התובע, שעה שטענה עקרונית בדבר הקמת עסק עצמאי על ידי התובע הועלתה כבר בסעיף 7 לכתב ההגנה ובסעיף 35 לתצהיר מר אילוז, ובחקירתו של האחרון אף נטען שהתובע עסק בכך משנת 2013 (ע' 28, ש' 26).
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את שני הסכומים הבאים: גמול שעות נוספות בסך 53,565 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.8.13 (כמחצית התקופה).
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אמנם, בסופו של יום לא נחתם הסכם קבוצי המסדיר את תנאי העבודה של עובדי העמותה ואולם קיימת נציגות עובדים בעמותה ובמשך שנים רבות היתנהל משא ומתן לקראת חתימה על הסכם קבוצי[footnoteRef:54].
] בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה בענין החברה למוסדות חינוך[footnoteRef:75] עמד כב' השופט פוליאק על שינוי העיתים באופן תשלום פצויי הפיטורים ועל השלכות השינוי על פסיקת פצויי הלנת פצויי פיטורים וכדלקמן: [75: ע"ע 29744-11-18 חברת מוסדות חנוך ותרות בהרצליה מיסודה הסוה"י לא"י – דורית לוי (31.3.20) (להלן – ענין החברה למוסדות חינוך).
...
אשר על כן, התביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש – נדחית.
] סוף דבר התביעה כנגד המועצה נדחית במלואה.
התביעה כנגד העמותה מתקבלת באופן חלקי, כך שהעמותה תשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 20,000 ₪.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2009 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כשבוע לאחר הוצאת מכתבי הפיטורים הופסק המשא ומתן לקראת העיסקה, והודע לעובדים שהם ממשיכים כרגיל בעבודתם בשירות הנתבעת, אלא שהתובעת הודיעה שהיא איננה מעוניינת לחזור לעבודה.
מאחר ונראה כי בין הצדדים שררו חילוקי דעות של ממש אשר לעצם הזכאות לפצויי פיטורים, אנו מפחיתים את פצויי הלנת פצויי הפיטורים כדי הפרשי הצמדה וריבית כדין.
אשר לתביעת התובעת לפצוי בגין פיטוריה בנגוד לחוק עבודת נשים-התובעת תבעה פיצוי בגין רכיב זה, ובגין עגמת הנפש שנגרמה לה עקב פיטוריה בעת שהייתה בחופשת לידה, בשיעור שכר עבודה בגין 10 חודשי עבודה.
...
סיכומו של דבר-אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 26,270 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 01/03/06 ועד לתשלום המלא בפועל.
כן תשלם הנתבעת לתובעת את הפרשי השכר ופיצויי ההלנה שפורטו בסעיף 7 לעיל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪ בצירוף מע"מ. אנו פוטרים את התובעת מתשלום האגרה הדחויה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו