מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הלכת החבלה הקלה בתביעה להכיר בנזק לצוואר

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ודוק, לדעת המומחה העבודה כנהג אינה כרוכה בעומס חריג על הצואר, כך שנראה כי המומחה סבור, קטגורית, כי לא ניתן להכיר בקשר בין עבודתו של נהג אוטובוס לליקוי בצוארו, ובכך, הלכה למעשה, דוגל באסכולה מחמירה.
המומחה שמונה בתיק, ד"ר אברהם ששון, קבע בחוות דעתו, אשר אומצה על ידי בית הדין, כך: "בהחלט קיימת סבירות גבוה לקשר סיבתי בין הפגימה והפתלוגיה הצוארית לתנאי עבודתו של התובע; הטלטול בנהיגה ממושכת ארוכת השנים היא בהחלט מרכיב ידוע מוכר ומקובל כגורם לנזק דיסקאלי. פסקי הדין שצוינו על ידי כב' השופטת מקובלים מאוד עלי מבחינה רפואית טהורה; מדובר בפגיעות זעירות מיצטברות וחוזרות כל אחת מהן גרמה לנזק בדיסקים הצווארים..." (ההדגשה אינה במקור – מ.ק).
יחד עם זאת, לא ניתן להיתעלם מהקביעות הכלליות בחוות דעתו של המומחה, אשר יש בהן כדי להצביע על גישה שונה, אסכולה מקילה, באשר לקשר בין ויברציה כל גופית לכאבי צואר, כאשר לדעת המומחה בענייננו, כאמור, קשר שכזה אינו חד משמעי.
דברים אלו יפים גם בעיניין תיק ב"ל (נצ') 61032-07-19 כהן מאיר נ' המוסד לביטוח לאומי (1.11.20), שם הוכרה תביעתו של נהג משאית בגין הליקוי בעמוד השידרה הצוארי והמותני כפגיעה בעבודה עקב טילטול בנסיעה לאחר שהנתבע קיבל את חוות דעתו של ד"ר אברהם ששון ובית הדין נתן להסכמה תוקף של פסק דין (נדגיש כי לא נעלם מעינינו כי גם למקרה זה נסיבות ייחודיות שאינן זהות אחת לאחת לעניינינו באשר המדובר בנהג משאית ולא בנהג אוטובוס ובמי שנהג גם בדרכים משובשות, אולם גם הפעם, לא ניתן להיתעלם מהקביעות הכלליות של המומחה, כאמור).
...
חיזוק למסקנה אליה הגענו מצאנו דווקא במקרים אחרים אליהם הפנה התובע.
חיזוק למסקנה זו מצאנו דווקא בדברי המומחה כפי שבאו לידי ביטוי בחוות דעתו שם ציין כי "הקשר בין ויברציה כל גופית לבין כאבי צוואר אינו חד משמעי". די באמור עד כה כדי לקבוע כי בית הדין לא קיבל תשובה מלאה ומספקת לשם הכרעה בשאלה הניצבת לפניו, ונראה, בנסיבות העניין, כי לא ניתן להשלים את החסר בחוות הדעת באמצעות הפניית שאלות הבהרה נוספות, על כן אין מנוס בנסיבות העניין ממינוי מומחה רפואי נוסף.
לאור כל האמור, אנו מוציאים לנכון למנות מטעמו של בית הדין מומחה רפואי נוסף – ד"ר ציון עידו, מומחה בתחום האורתופדיה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

גם Grimm מצביע על ניזקי אוזן פנימית כתוצאה מפגיעת צליפת שוט אם כי במאמר יש עירוב של חולים עם זעזוע מוח: Bteween 1994-99, two-hundred-twenty-seven motor vehicle coilosion (MVC) patients with whiplash symptoms including neurologic changes were received for review in a consultiong neurology practice.
אינני יכול לשייך את חולשת המבוך הקלה (27%, לא מצוין מהו גבול העליון של הנורמה במכון בסורוקה) לחבלת הצואר.
בפני בית הדין מונחות שתי חוות דעת של שני מומחים, שלא מכירים בליקוי השמיעה כתוצאה מהארוע התאונתי וזאת בהתאם להלכות הרלוואנטיות בפסיקה, ועל כן דין התביעה ביחס לליקוי השמיעה להדחות.
...
התובע הגיש ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה (עב"ל 67462-09-19), אשר קבע בפסק דינו מיום 7.7.2020, כי בכל הנוגע לסחרחורות – דין הערעור להידחות; ובנוגע לליקוי השמיעה – יש למנות מומחה רפואי נוסף לבחינת הקשר הסיבתי בין תאונת הדרכים לבין ליקוי השמיעה.
לאחר שבית הדין בחן את החומר שבתיק ואת טענות הצדדים, מסקנתו היא כי יש לדחות את התביעה.
על כן, אין מנוס מדחיית התביעה בנוגע לליקוי השמיעה.
כללו של דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 23.10.2022 התקבלה תגובת הנתבע ממנה עולה כי הוא מיתנגד לבקשה מהטעמים הבאים: לא מתקיימים התנאים למינוי מומחה נוסף כפי שנקבעו בהנחיות בית הדין הארצי בדבר מינוי מומחים רפואיים; שני המומחים הקודמים שללו קשר סיבתי בין הליקוי של התובע לתנאי עבודתו כאשר מבקשת התובע נראה כי הוא ימשיך לבקש מינוי מומחים עד שיימצא המומחה המכיר בקשר סיבתי; חוות דעת שני המומחים שמונו בתיק מפורטות, מנומקות וניתנו על סמך העובדות המוסכמות והחומר הרפואי של התובע ומכאן שלא נותרו ספקות או שאלות בלתי מוכרעות המצדיקות מינוי מומחה נוסף כל שכן שלישי; אין די בהפניה למספר מצומצם של חוות דעת שהכירו בקשר סיבתי בין עבודה עם כלים רוטטים לנזק בצואר כדי להוכיח אסכולה מיטיבה קל וחומר כאשר מדובר בתובעים עם נסיבות ותנאי עבודה שונים משל התובע; בנגוד לטענת התובע, מחוות דעת ד"ר ציון לא עולה כי הוא שולל קטגורית הכרה בקשר סיבתי בין הליקוי בצואר לבין עבודה עם כלים רוטטים אלא כי אין די בהקף שעות העבודה של התובע כדי להכיר בקשר זה; באשר לחוות דעת ד"ר פריימן הרי שהוא הסביר מדוע אין קשר בין הנזק בצוארו של התובע לבין עבודה עם כלים רוטטים כאשר הממצאים בצלומי ההדמיה של התובע שונים לחלוטין מהממצאים שהיו אמורים להמצא ככל והיה מדובר בנזק על רקע מקרוטראומה, ולא במחלת ה- DISH; מאחר ושני המומחים קבעו בצורה חד משמעית ומנומקת מדוע הנזק של התובע לא נגרם בדרך המקרוטראומה מתנאי עבודתו, אין מקום למינוי מומחה נוסף ולמעשה יש להורות על דחית התביעה.
דיון והכרעה בהנחיות נשיאת בית הדין הארצי לעבודה בדבר מינוי מומחים יועצים רפואיים מתאריך 10.9.2019 נקבע: "16. ככלל, על בית הדין להסתפק במינוי מומחה אחד לפגימה אחת.
בהתייחס לטענות ב"כ התובע באשר לקביעות רפואיות של המומחה נציין, כי בית הדין אינו רופא ואינו מכריע בסוגיות רפואיות, כאשר בהתאם להלכה[footnoteRef:4] - בית הדין מקבל את חוות דעת המומחים הרפואיים שמונו על ידו ככל שהן סבירות על פניהן ואין בהן פגמים נראים לעין.
על כן, אנו דוחים את טענות ב"כ התובע בעיניין זה. ב"כ התובע טוען כי קיימת אסכולה מקילה ואולם אינו מוכיח קיומה של אסכולה כזו בהתאם להגדרת אסכולה כפי שנקבעה בפסיקה[footnoteRef:5]: [5: עב"ל 208/09 יהושע לב נ' המוסד לביטוח לאומי, מתאריך 13/2/11.
...
] מכאן שחזקה היא כי מומחה המתמנה מטעם בית הדין יפעל באופן אובייקטיבי ומקצועי כאשר אין בטענות ב"כ התובע כדי להפריך חזקה זו ולכן איננו מקבלים את טענות ב"כ התובע בעניין זה. נציין, כי ב"כ התובע לא הפנה להנחיות או לפסקי דין בהם נקבע שלמומחה בית הדין אסור לשמש כ"מומחה של חברות ביטוח".
טענות ב"כ התובע כנגד קביעות המומחה הן טענות רפואיות המתווכחות עם הקביעות המקצועיות והמסקנות של המומחה ואין בידינו לקבלן.
על כן, אנו דוחים את טענות ב"כ התובע בעניין זה. ב"כ התובע טוען כי קיימת אסכולה מקלה ואולם אינו מוכיח קיומה של אסכולה כזו בהתאם להגדרת אסכולה כפי שנקבעה בפסיקה[footnoteRef:5]: [5: עב"ל 208/09 יהושע לב נ' המוסד לביטוח לאומי, מתאריך 13/2/11.
לאור האמור לעיל אנו דוחים את הבקשה למנות מומחה נוסף בתיק.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע תיאר את ארוע התאונה בטופס התביעה לתשלום דמי פגיעה כך : "בעת הרמת גלון של 25 קילו הרגשתי כאב חזק וחד בגב, מדובר במשקל רב ואני סובל מאז מבעיות גב קשות" (להלן- "ארוע התאונה") התובע מבקש להכיר בארוע מיום 18.9.2020 כפגיעה בעבודה, שבו נגרם לו לטענתו נזק לגבו.
על התובע להביא ראשית ראיה "שאכן קרה ארוע תאונתי בעבודה הקושר את הפגימה לעבודה" (ראה: דב"ע מד/ 90- 0 צבי שפיר נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טז 93).
ואכן התובע חזר לעבודה רק ביום 22.9.20 ועל פי דוח הנוכחות (נ/3), התובע נעדר מהעבודה ביום שני (21.9.20), אולם הוא לא פנה לקבל טפול רפואי למרות שלטענתו סבל מכאבים עזים ומרח מישחות להקלה בכאב, התובע גם לא ביקש לקבל אישור מחלה על אותו היום, אלא נרשם בדוח הנוכחות של אותו היום "חופשה ללא תשלום". אחד הסימנים לקרות ארוע התאונה היא האנמנזה הרפואית.
על פי ההלכה הפסוקה, יש לייחס חשיבות רבה לאמור במסמכים הרפואיים במועד הסמוך לקרות ארוע התאונה הנטען, ולדברי הנפגע המצוטטים במסמכים הרפואיים (דב"ע נו/0 –233 אדוין רפאל נ' המוסד לביטוח לאומי –לא פורסם).
ורק לאחר כחודש וחצי ביום 25.10.20 פנה טלפונית לרופא מישפחה ועל פי התעוד הרפואי התלונן בפניו :"לדבריו לפני 3-4 חודשים הרים משקל כבד בעבודה מאז מרגיש כאבים לסירוגין באזור ע"ש צוארי" נרשם, שניתנה לתובע הפניה לצילום רנטגן.
...
לאור כל האמור לעיל, לאחר ששקלנו את מכלול הראיות, לרבות המסמכים הרפואיים שהוגשו על ידי הצדדים, והסתירות הפנימיות שהתגלו בעדות התובע ולאחר ששקלנו את טענות באי כח הצדדים בסיכומיהם – הגענו לכלל מסקנה שלא עלה בידי התובע להוכיח קשר סיבתי בין המחלה ממנה הוא סובל בגבו , לבין האירוע הנטען בעבודה מיום 18.9.2020.
למעשה לא הוכח כי הנזק אכן נגרם בעטיה של העבודה ולא בעטים של גורמים אחרים שאינם קשורים לעבודה, כמו גם, בהעדר רישום ותיעוד רפואי לעניין תלונתו של התובע על תאונת עבודה לאחר ובסמוך לה. לאור כל זאת, אנו קובעים כי התובע לא השכיל להוכיח כי בתאריך 18.9.20 אירעה לו תאונה בעבודה – לפיכך אנו דוחים את תביעתו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה להכרה בפגיעה בצואר ובידיים שאירעה לתובעת, כטענתה, ביום 2.7.2020 כ"תאונת עבודה", כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן-החוק).
הנתבע דחה את התביעה במכתבו מיום 13.10.2020 בנימוקים הבאים: "לא נמצא כי הארוע הנטען על ידך בתאריך 2/7/2020, גרם לנזק פיזיולוגי/גופני ולאי כושר עבודה; הפניה לטפול רפואי באיחור מנתקת את הקשר הסיבתי בין התאונה הנדונה לאבחנה הרפואית; בפניה הרפואית ציינת בפני הרופא כי הכאבים הופיעו "ללא סיפור של חבלה או מאמץ חריג"; אי הכושר לעבודה לתקופה 6/7/2020-15/10/2020 אינו תוצאה של הארוע הנ"ל, אלא נובע ממצב תחלואתי טבעי"[footnoteRef:1].
לתובעת ניתנה הפנייה לבדיקות מעבדה, מירשם לתרופה להקלה על כאבים וחופשת מחלה מיום 6.7.2020 ועד ליום 10.7.2020[footnoteRef:5].
על פי ההלכה פסוקה, בבוא בית הדין לקבוע עובדתית האם התרחשה תאונה במהלך העבודה אם לאו, עליו לייחס משקל רב למסמכים הרפואיים הסמוכים למועד הארוע הנטען.
...
אין בידינו לקבל את טענת התובעת ולפיה היא סיפרה לרופא על הרמת הארגז והכאבים בצוואר וביד ימין ואולם הרופא, מסיבותיו – הוא לא רשם את האנמנזה הנכונה[footnoteRef:15].
] לא מצאנו ליתן משקל לעדות של גב' גולדשטיין אשר לא הייתה עדה לאירוע עצמו ולא זכרה את תאריך האירוע[footnoteRef:24] כך שלא ניתן לייחס משקל לעדותה בדבר המועד שבו סיפרה לה התובעת על תאונת העבודה שארעה לה כטענתה.
] על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים כי התובעת לא הוכיחה כי ביום 2.7.2020 ארע לה אירוע תאונתי ומכאן שדין התביעה להידחות כבר בשלב העובדתי.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו