מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הלכה מחייבת בבית הדין הארצי לעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההלכה המחייבת, כפי שנפסקה על ידי בית הדין הארצי לעבודה בעיניין דולאני (עב"ל (ארצי) 33351-11-12 דולאני – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 26.9.2017) קובעת כי לבית הדין לעבודה נתונה מכוח תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991 (להלן: "תקנות בית הדין (סדרי דין)") סמכות להאריך את המועד להגשת ערעור על החלטות של ועדות ערר למיניהן, וזאת בהתקיים "טעם מיוחד" להארכת המועד.
...
טענות הצדדים – המערערת טענה כי בהחלטת הועדה נפלו מספר פגמים משפטיים, כמפורט להלן: לא נכח בועדה מומחה ראומטולוג, למרות שעיקר הערר עניינו דלקת הפרקים, ומדובר בתחום מומחיות של ראומטולוג; המערערת מפנה לתיעוד רפואי שבו מתואר מצבה הרפואי והתפקודי הקשים ביותר, תוך כדי הדגשה של מעורבות פרקים גדולים, ברכיים, ירכיים, כתפיים, אגן, קרסוליים, הרס בברכיים, והיא אף מועמדת להחלפת ברכיים; עוד נטען, כי מה שנאמר למערערת ובאת-כוחה הינו שונה לחלוטין ממה שנרשם בסופו של דבר בהחלטת הועדה.
אשר להחלטת הועדה – לגופו של עניין, ולאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח לפני, ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות ובדיון בפני בית הדין, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן, בהופעתה בפני הועדה המערערת ציינה כי הערעור שלה מתייחס לדלקת הפרקים שבה היא חולה.
לאור כלל האמור לעיל, אני סבור שיש לקבל את הערעור באופן שעניינה של המערערת יוחזר לועדה הרפואית לעררים על מנת שזו תתייעץ עם מומחה לראומטולוגיה, ותשקול מחדש את עמדתה.
לסיכום – דין הערעור להתקבל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הלכה מושרשת היא שבית משפט זה אינו משמש כערכאת ערעור על פסקי דין של בתי הדין לעבודה, והתערבות שיפוטית בהכרעותיו שמורה למקרים חריגים שמקיימים שני תנאים מצטברים: בהחלטה נפלה טעות משפטית מהותית; ושיקולי צדק מחייבים היתערבות שיפוטית בנסיבות המקרה (בג"ץ 525/84 חטיב נ' בית הדין הארצי לעבודה, פ"ד מ(1) 673, 693 (1986) (להלן: עניין חטיב); כן ראו, מני רבים: בג"ץ 1666/22 אלמגור נ' בית הדין הארצי לעבודה, פסקה 15 (12.12.2022); בג"ץ 5148/18 שחם נ' בית הדין הארצי לעבודה, פסקה 21 (11.7.2022) (להלן: עניין שחם); בג"ץ 3054/19 שוורץ נ' בית הדין הארצי לעבודה, פסקה 5 (4.3.2021)).
...
סוף דבר – הסעד המתאים על חשיבותו ומרכזיותו של הכלל האוסר על ניגוד עניינים עמד בית משפט זה פעמים רבות.
עוד סבורני כי יש להחיל קביעה זו הן כאשר מדובר בעובדים אשר מבקשים להתמנות לראשונה במשרה ברשות המקומית, הן כאשר מדובר בעובדים קיימים.
בשים לב לאמור, סבורני כי מן הראוי להחיל קביעות אלה מיום מתן פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההלכה המחייבת, כפי שנפסקה על ידי בית הדין הארצי לעבודה בעיניין דולאני (עב"ל (ארצי) 33351-11-12 דולאני – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 26.9.2017) קובעת כי מכוח תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991, לבית הדין לעבודה נתונה סמכות להאריך את המועד להגשת ערעור על החלטות של ועדות ערר למיניהן, וזאת בהתקיים "טעם מיוחד" להארכת המועד.
...
טענות המערערת בכל הנוגע לרטינופטיה דינן להידחות אף הן. הועדה ציינה כי המערערת סובלת מרטינופטיה סוכרתית והעריכה את נכותה בשיעור 0% לפי סעיף 68(ב) לרשימת הליקויים.
מדובר בטענה שהועלתה בדיעבד ודינה להידחות.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל באופן חלקי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע בסיכומיו טוען, בין היתר, שפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בענין מצקביץ הוא הלכה מחייבת ובית הדין האיזורי לעבודה לא רשאי לסטות ממנה; בענין מצקביץ דן בית הדין הארצי בשאלה הכללית האם זכאות נפגע עבודה לקיצבת ניידות שוללת זכאות לכך שבעת קביעת הקצבה לפי התקנות יובא בחשבון הצורך בהסעות מיוחדות – והשיב על כך בשלילה; וכי סעיף 112 לחוק לא סותר את ההלכה שנקבעה בענין מצקביץ, שכן אותו סעיף קובע שהזכאות לקיצבה מיוחדת תיעשה לפי כללים שנקבעו, ואלה כוללים גם את תקנה 10(ה) לתקנות.
...
איננו מקבלים את טענת התובע שהתכלית של קצבת הניידות שונה מתכלית קצבה מיוחדת המשולמת למי שזקוק להסעות שלא בחבורה ציבורית.
אנו דוחים את טענת התובע כי יש להבחין בין מקרהו ובין המקרה שנדון בענין מצקביץ.
התוצאה, כאמור, היא שאנו קובעים שעל התובע לבחור בין תשלום קצבת הניידות בצירוף קצבה לפי תקנה 10(א) לתקנות בעילת תלות בעזרת הזולת ובין קצבה לפי תקנה 10(ג) לתקנות בעילת הסעות מיוחדות ללא קצבת ניידות.
זאת, בכפוף למחלוקת שהוכרעה בפסק דין זה. לאור זאת אנו מחייבים את הנתבע לשלם לתובע הוצאות ההליך בסך כולל של 2,500 ש"ח שישולמו לידי התובע תוך 30 ימים מעת שיומצא פסק הדין לנתבע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסק הדין בעיניין ארפי (ע"ע (ארצי) 508/08 מדינת ישראל-הנהלת בתי המשפט – אשרת ארפי ואח', ניתן ביום 30.6.10; להלן: "עניין ארפי") קבע בית הדין הארצי בעיניינם של מתמחים במשפטים שהתמחו בבתי משפט, כי אף אם הממונים עליהם, השופטים אצלם התמחו, היו מודעים לבצוע העבודה הנוספת – "אין במודעות כדי לחייב את המדינה בתשלום שעות נוספות, שעה שכאמור לא ניתן אישור לכך על ידי הגורם המוסמך". בית הדין הוסיף כי "יש לזכור, כי המדינה אינה פועלת בחלל ריק, אלא במסגרת תקציבית מוגדרת שנתחמה מראש. המדינה קבעה את הקצאת השעות הנוספות למשיבים והקצאה זו מהוה חלק מן האיזונים שבין צרכיה המקצועיים של המערכת לבין המסגרת התקציבית שבה היא פועלת" (ר' פסקה 27 לפסק הדין).
אף אם בראיה רטרוספקטיבית ניתן היה לומר כי מוטב היה לו התובע היה מועסק בחוזה בכירים, התובע לא הפנה לכל הוראה נורמאטיבית המחייבת את המועצה לחתום עמו על חוזה כאמור וממילא לא ניתן כיום, כאשר יחסי העבודה בין הצדדים הגיעו לקצם זה מכבר, לפתוח בדיעבד את ההסכמות בין הצדדים ולקבוע כי התובע זכאי לזכות כלשהיא על סמך הסכמות חדשות שלא היו קיימות בזמן אמת.
לבד מכך כי מדובר בפסיקה אזורית ולא בהלכה מחייבת (לעומת עניין ארפי), הרי שלא ניתן להשוות בין תפקידם של מתמחים בפרקליטות, שהם עובדים זוטרים המצויים במקום נמוך בהירארכיה הארגונית, לבין התובע, אשר כאמור היה מנהל בכיר ברשות מקומית וניתן לו חופש פעולה מלא במסגרת תפקידו וכאשר המסגרת העובדתית שם בעיניין המודעות והידיעה הייתה שונה מענייננו אנו.
...
כפועל יוצא, דין התביעה בגין הרכיבים הנותרים, הנובעים מרכיב השעות הנוספות, להידחות אף היא.
תביעת התובע לפיצויים כללים ופיצויים לדוגמא על סך 75,000 ₪, נדחית אף היא, שכן לא מצאנו כי התובע הוכיח טענותיו ביחס ל'התנהלות חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת' של המועצה, בשים לב לכך שלא שוכנענו כי התובע זכאי לתשלום כלשהו עבור עבודה בשעות נוספות ולכך כי כאמור, מעולם לא העלה את נושא אי התשלום בפני איש מגורמיה עד להגשת התביעה דנן.
סוף דבר התביעה נדחית, כאמור לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו