מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הליך משמעתי או פיטורי אי התאמה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

אם יש בדברים שפורסמו הפרת משמעת והפרת חובת נאמנות, היה על המועצה לנקוט בהליך פיטורים במסלול של העמדת מר רביד לדין משמעתי, בהתאם למנגנון שנקבע בחוק הרשויות המקומיות (משמעת), תשל"ח – 1978.
אכן, כפי שטענה המועצה, בקשת רשות העירעור מעוררת לדיון שאלות משפטיות עקרוניות ובכלל זה גבולות חופש הביטוי של עובד רשות מקומית המתמודד במערכת הבחירות; מה הוא האיזון הראוי בין חופש הביטוי, הזכות להבחר וחובותיו של עובד בכיר המחויב בלויאליות, והאם חרג מר רביד מהגבול הראוי; מה הוא מסלול הפיטורים הנכון במצב דברים זה - פיטורים מחמת עבירת משמעת או פיטורי אי התאמה.
...
השופטת לאה גליקסמן: לפני שתי בקשות רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האזורי בירושלים (סע"ש 34262-01-4; סגן הנשיאה אייל אברהמי ונציגות הציבור גב' גילה פרימק וגב' תמר סליימן), אשר נעתר לבקשתו של המשיב 1 בשתי הבקשות (להלן – מר רביד), וקבע כי החלטתו של מר דב ליטבינוף (להלן – ראש המועצה) שאושרה על ידי מליאת המועצה האזורית תמר (להלן – המועצה) לפטר את מר רביד בטלה, ולמצער ניתנת לביטול, ובית הדין האזורי מבטל אותה; המועצה תשיב את מר רביד לתפקידו ותעניק לו את כל סמכויותיו כפי שהיו לו עד חודש ספטמבר 2013, ובפרט תחברו לאלתר למערכת המחשוב של המועצה ותאפשר לו כניסה למשרדו; מר רביד זכאי לשכרו הרגיל שהיה לו עד חודש ספטמבר 2013, כאשר הטענה בדבר שכר חורג תבורר אל מול הגורם המתאים על פי דין; המועצה וראש המועצה ישלמו כל אחד הוצאות משפט בסך של 8,000 ₪.
הסבריו "הפתלתלים" של ראש המעוצה את הדברים שנשמעו בהקלטה לא שכנעו כי מדובר היה רק באכזבה שהביע ראש המועצה, אלא היה בהם איום ברור שבסופו של דבר מומש, הלכה למעשה, באמצעות החלטת המועצה.
הכרעה: לאחר בחינת טענות הצדדים, החלטת בית הדין האזורי וכלל החומר שבתיק, אני קובעת כי דין הבקשה להידחות.
לאור כל האמור לעיל בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

השאלה שעל בית הדין להשיב עליה מה הייתה הסיבה לפיטורין – האם בעיות המשמעת או אי ההתאמה.
מכל האמור, וכאמור, נוכח הוראת סימן 82.231(ב) לתקשי"ר, ומשקיימות סיבות חופפות לפתיחה בהליכים משמעתיים וכן הליכים העשויים להביא לפיטוריו בשל אי התאמה, לא הייתה כל מניעה חוקית להשתמש בסמכות השר לפיטורים, רק משום שעובדות המקרה יכולות להוות גם בסיס לאישום משמעתי, ולא נפל פגם המאיין את הליך הפיטורין בשל בחירת הנתבעת בהליך של פיטורין בשל "אי התאמה". לאור האמור - נבדוק את התביעה לגופה.
...
משך השנים ועד 2009 נצברו בתיקו האישי של התובע תרשומות שליליות רבות, דבר שלטענת הנתבעת, הוביל בסופו של דבר לפיטוריו ביום 16.12.09, בעוד שלטענת התובע, תרשומות אלו היו חלק ממסכת ההתנכלות כלפיו בעקבות יחסיו עם מר בהדורי.
לאור האמור, טענתו של התובע לענין הפגמים בשימוע שנעשה בעניינו - נדחית.
סיכום הדברים: מכל האמור לעיל, לא הרים התובע את הנטל לעניין אי חוקיות פיטוריו ואופן פיטוריו, ולא לעניין היותו חושף שחיתויות ולעניין ההתנכלויות להם טוען.
לפיכך, ובהתחשב גם בהתנהלות התובע עצמו כמפורט לעיל, תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בשיעור 5משכורות (שכר בסיס, ברוטו), בתוספת 7,500 ₪ כשכ"ט עו"ד. הסכומים ישולמו תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה זו נקבע "לאור האמור הריני מורה על סיום העסקתך ברשות הארצית לכבאות והצלה באופן מיידי. הרשות הארצית לכבאות והצלה מוותרת על תקופת הודעה מראש ותשלם לך עבור תקופה זו." בתאריך 27/10/2020 היתקיים דיון בבקשה קודמת של המבקש (סע"ש 29204-10-20) (להלן: הדיון הקודם), ובו הופנה המבקש למיצוי זכויותיו בדרך של ערר לנציב שירות המדינה על הליך פיטוריו על פי נהלי נש"מ. בהחלטה נקבע "נציב שירות המדינה ישקול בכובד ראש את עניינו של המבקש גם לנוכח בג"ץ 3798/09 אירנה בורוכוב נ' המפקח כללי משטרת ישראל וראש אגף משאבי אנוש במשטרת ישראל וגם לנוכח הצהרתו של המבקש בסיום השימוע לפיה "אני חי ונושם את זה גם בצבא הייתי כבאי, אוהב את המיקצוע הזה. 34 שנה אני חי את המיקצוע. החלטת נציב שירות המדינה תנתן על פי מיטב שיקול דעתו בשים לב לאמור ובכלל וזאת תוך זמן סביר על מנת למנוע ענוי דין מהמבקש." בתאריך 03/03/2021 ניתנה החלטת הנציב (להלן: החלטת הנציב) לפיה "נוכח כל האמור לעיל לא מצאתי פגם מהותי בהליך הפיטורים או בהחלטת נציב הכבאות לסיים את העסקת העובד מטעמי אי התאמה המצדיק את התערבותי, לפיכך החלטתי לדחות את הערר." (מכתב הדחייה נושא שלושה עמודים ו-12 סעיפים והוא מפורט ומנומק).
המבקש טען כי הפגם אשר נפל בהחלטת הנציב נוגע לכך שמדובר במקרה שהיה צריך להיות מופנה לנתיב של הליך משמעתי ולא להליך של פיטורים מחמת אי התאמה.
...
בסעיף 9 מסכם הנציב את חוסר ההתאמה לתפקיד כלוחם אש וכסגן מפקד צוות או כל תפקיד אחר בכבאות שהיא מערך מבצעי מציל חיים, באופן שגם חלופות לפיטורים והעברה מתפקיד אינן רלוונטיות במקרה זה. מסקנתו של נציב השירות מנומקת ומבוססת ואין מקום להתערב בה , נוכח הפסיקה, גם בעניין זה. גם אנו, כמו הנציב, לא מצאנו כל פגם בהחלטת נציב שירות המדינה ובהחלטתו לגבי הערר על החלטת נציב הכבאות לסיים את העסקת העובד מטעמי אי התאמה.
סוף דבר הבקשה להשבת המערער לעבודה ברשות הארצית לכבאות והצלה ולהעמידו לדין משמעתי נדחית.
מצאנו כי פיטוריו מטעמי אי התאמה נעשו כדין ואין מקום להתערב בהחלטת נציב שירות המדינה בערר שהגיש לו המבקש.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הכרעת הדין סיווג נוכח האירועים נשוא ההליך- משמעתי או אי התאמה התובע טען כי ארוע ההתכתבות בעל גוון מיני בינו לבין היומנאית, הוא העילה היחידה לזימונו לשימוע לפיטורי אי התאמה.
...
סוף דבר הוכח כי הרשות נתנה לתובע הזדמנויות רבות להתקדם במקצועו ובתפקידו, נתנה בו אמון והתובע באופן חוזר ונשנה פגע באמון זה, התנהל בשיקול דעת לקוי מתוך אי הבנה מוחלטת להבחין בין טוב לרע.
עם כל ההערכה לפועלו כלוחם אש, התביעה לבטלות הפיטורים והשבתו לעבודה נדחית.
גם התביעה לסעדים ממוניים ולא ממוניים, נדחית לגובה ובשל זניחתם מהטעמים שפורטו לעיל.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

יצוין כי במסגרת סיכומי המבקשים הועלתה טענה חדשה ולפיה הטענות שהועלו כלפי גיא הן במישור המשמעתי ולפיכך, לא ניתן היה לפטרו במסגרת הליך פיטורי אי התאמה.
ככל שנפל רבב בהתנהגותו, העובד חשוף להליכים משמעתיים או כאלו שיביאו לסיום עבודתו ותפקידו כחבר ועד לא ישמש כחליפת מגן מפני כך. על בית הדין לקבוע בכל מקרה לגופו, בנסיבותיו, על יסוד העדויות והראיות בפניו, אם החלטת המעסיק התקבלה משיקולים מקצועיים ועניינים או בשל מעורבות העובד בפעילות ההתארגנות[footnoteRef:7].
...
בענייננו, לא מצאנו כי יש הצדקה להתערבות בהחלטת נציב שירות המדינה.
בנסיבות הענין ובהתחשב בכל האמור לעיל, לא מצאנו שהחלטת נציב שירות המדינה לדחות את הערר ולאשר את החלטת הפיטורים חורגת ממתחם הסבירות.
על יסוד כל האמור לעיל, לא מצאנו הצדקה להתערבות בהחלטת הפיטורים ולפיכך, דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו