בנוסף, בעניינינו, מצבת החוב לא חל בה שינוי משמעותי, ולגביה קבע בית המשפט בהליך הקודם חוסר תום לב, והרשעתו לאחר ההליך הקודם, מחזקת מסקנה זו. העבירות בהם הורשע החייב של זיוף ממסכים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות תוך שימוש בשמותיהן ובחתימותיהם של עורכי דין , כמות רבה של מסמכים שזויפו, בתקופת השעייתו מה שפוגע באמון הציבור ועת קיבל שכר טירחה בגובה כ 3000 ₪ .
דהיינו, החייב הורשע בעבירות פליליות חמורות שיש בהן הפרות חוק חוזרות ונישנות, עבירות מירמה וזיוף, גניבת נכס מופקד ועוד שבגינם הושעה משלכת עורכי הדין כשבהליך הראשון ההשעיה הייתה זמנית בעוד בתקופת ההליך לפנינו ולאחר שביצע החייב עבירות בהם ניתן פסק דין לאחר ההליך הראשון השעייתו הייתה לצמיתות ודי בכך כדי להעיד על חומרת העבירות שבוצעו מטעמו.
...
כך נקבע בפש"ר (מחוזי-נצ') 1131/04 דביר גראדדו נ' הכונס הרשמי ואח', (לא פורסם, ניתן ב -26.12.04):
"על החייב, המבקש להכריזו, פעם נוספת, כפושט רגל, לאחר שנקבע כי ניצל לרעה את ההליך, לשכנע את בית המשפט, לא רק כי נשתנו הנסיבות, אלא שהנסיבות החדשות הינן כה חריגות, עד כדי שהן גוברות על השיקול, לפיו חייב הפועל בחוסר תום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל, לא יזכה להגנת הליכים אלה".
ראו והשוו: פש"ר (מחוזי-חי') 393/01 תשובה אליהו נ' הכונס הרשמי (לא פורסם, ניתן ב-4.11.02); פש"ר (מחוזי-חי') 386/03 סוברנו מוריס משה נ' הכונס הרשמי, (לא פורסם, ניתן ב-26.7.04); פש"ר (מחוזי-נצ') 334/05 ארשיד עסאם נ' הכונס הרשמי, (לא פורסם, ניתן ב-23.1.06); בש"א (מחוזי-חי') 2257/04 פש"ר 124/04 בחוס פרג נ' הכונס הרשמי, (לא פורסם, ניתן ב-27.5.04), שם נפסק מפי כב' השופט סוקול:
"דומה גם כי מקום שבו בקשת חייב נדחתה בשל ניצול לרעה של ההליכים אין זה ראוי לאפשר לחייב להגיש בקשה מחודשת, אלא בנסיבות חריגות בלבד. כידוע חובת תום הלב הלוא חלה על החייב גם במהלך הליכי פשיטת רגל. חייב שפעל שלא בתום לב במסגרת ההליכים הקודמים לא יזכה לצו הכרזה וברי שאין לאפשר לו להגיש בקשה מחודשת".
התנהלות החייב בהליך השני;
החייב הציג חוסר תם לב במסגרת ניהול ההליך עת לא הציג התמונה המלאה אודות נסיבות הסתבכותו וניסה לשנות מגרסתו שניתנה בהליך הראשון.
בנוסף, בענייננו, מצבת החוב לא חל בה שינוי משמעותי, ולגביה קבע בית המשפט בהליך הקודם חוסר תום לב, והרשעתו לאחר ההליך הקודם, מחזקת מסקנה זו. העבירות בהם הורשע החייב של זיוף ממסכים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות תוך שימוש בשמותיהן ובחתימותיהם של עורכי דין , כמות רבה של מסמכים שזויפו, בתקופת השעייתו מה שפוגע באמון הציבור ועת קיבל שכר טרחה בגובה כ 3000 ₪ .
פשר (חי') 409/03 בוגנים לוי ליאת נ' הכונס הרשמי
כאשר אדם חותם על שיקים בנסיבות אלה, מבלי לדעת כלל אם יש בחשבון הבנק כסף לתשלום הסכום הנקוב בשיק אם לאו, יש בכך משום מצג כוזב בפני מקבלי השיקים וממילא יש בכך משום התנהגות חסרת תום-לב. בנוסף, כאשר אדם חותם על ערבות בסכום גבוה, כפי שעשתה החייבת, ביודעו כי כושר השתכרותו אינו מאפשר לו לשלמו וכי אין בידו רכוש שיש בו כדי להבטיח את תשלום הסכום הנערב, הרי שיש בהתנהגותו זו משום התנהגות חסרת אחריות המגיעה כדי חוסר תום-לב.
סוף דבר;
עיקר הדברים נוכח התנהלות החייב בתוך ההליך, לכך יש להוסיף העדר שינוי נסיבות אודות יצירת החובות, עובר בהרשעתו של החייב פעם נוספת- בעבירות של מרמרה וזיוף שהביאו להשעייתו לצמיתות מחברות בלשכת עורכי הדין , עקב חומרת המעשים שנעשו על ידי החייב, דין בקשתו השנייה של החייב להכרזתו פושט רגל, דחייה.