מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרעת דין: קשירת קשר וגניבה ממפעלי ים המלח

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 3.3.14, תוקן כתב האישום והתובע הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והודיע לפרוטוקול בעמ' 10: "אני מודה בעובדות כתב האישום המתוקן, לרבות שבמועד שאינו ידוע במדויק כשנה עובר לחודש ספטמבר 2013, גנבתי ביחד עם אחרים מזגנים ממפעלי ים המלח בשווי של כ – 10,000 ₪ ואף גנבתי מתקן תמי 4 מאותו מקום. בנוסף, במועד שאינו ידוע במדויק, גנבתי מהמפעל שתי מברגות, מסור דיסק, פטישון וחלקי חילוף וברגים בשווי כולל של כ – 10,500 ₪ לערך. " באותו יום כב' השופט אמיר דורון הרשיע את הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן שהן עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע וגניבה (שלוש עבירות), עבירות לפי סעיפים 499 ו- 384 בחוק העונשין.
ביום 26.1.15, הסכימו הצדדים לתקן את הכרעת הדין כך שהעבירה של קשירת קשר לפשע בה הורשע התובע, תשונה לעבירה של קשירת קשר לעוון.
...
לאחר שקבענו שלא נפל פגם בהליך הפיטורים, אנו דוחים את תביעתו של התובע לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
לאור האמור, התביעה על כל רכיביה נדחית.
למרות התוצאה אליה הגענו החלטנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת ובשכ"ט בסך כולל של 3,500 ₪ בלבד שעליו לשלם בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

נקבע כי הם ביצעו נגד המשיבה 1 עוולת גניבת עין לפי סעיף 1 לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999.
לטענת המשיבה 1, "אין לקשור בין עיכוב דיון של תביעה חדשה אם וככל שתוגש כזו, לבין עיכוב ביצוע של פסק הדין". לטענת המשיבה 1 אין ברשות המבקשת 1 כל מידע סודי שאינו מוכר לה כבר, לרבות המסמכים הנוגעים ליבוא, ספקיה ולקוחותיה של המבקשת 1.
הגעתי לכלל מסקנה כי בתנאי שתצהיר מתן החשבונות שעליו הורה בית המשפט המחוזי יופקד בכספת בית משפט זה (ראו והשוו ב"ש 894/85 (ע"א 490/85) מלחי יריחו בע"מ נ' מפעלי ים המלח בע"מ, פ"ד לט(3) 525, 532 (1985)), יש מקום לעיכוב הבצוע המבוקש, במובן זה שהתצהיר לא יימסר למשיבה 1.
או שצדדים שלישיים יהיו מוכנים לשתף עימה פעולה ולמסור לה מידע לגבי הכמויות, או שהם לא יהיו מוכנים לעשות כן. גם אם יומצא תצהיר של המבקשים בענין זה לא יהיה בכך כדי להכריח את אותם צדדים שלישיים לשתף פעולה כאמור אם לא ירצו לעשות כן. זאת ועוד: הפקדת תצהיר מתן החשבונות בכספת בית המשפט כבר כעת – המהוה תנאי לעיכוב הבצוע – תבטיח כי המבקשים לא יוכלו לטעון שעקב חלוף הזמן עד ההכרעה בעירעור הם אינם מסוגלים לשחזר את הנתונים הרלוואנטיים.
בשולי הדברים: אף שבפסק הדין של בית המשפט המחוזי צוינו חלופות שונות לפיצויים אפשריים במסגרת הפרשה, שכל אחת מהן עומדת על מאות אלפי שקלים, המשיבה 1 לא טענה מאום בקשר לחשש לחוסר יכולת להפרע מהמבקשים בבוא העת (אלא רק בענין החשש לקושי באימות הנתונים בתצהיר מתן חשבונות).
...
נוכח האמור – כך טענת המבקשים – בתי המשפט נוהגים להיעתר לבקשות לעיכוב ביצוע של מתן חשבונות.
הגעתי לכלל מסקנה כי בתנאי שתצהיר מתן החשבונות שעליו הורה בית המשפט המחוזי יופקד בכספת בית משפט זה (ראו והשוו ב"ש 894/85 (ע"א 490/85) מלחי יריחו בע"מ נ' מפעלי ים המלח בע"מ, פ"ד לט(3) 525, 532 (1985)), יש מקום לעיכוב הביצוע המבוקש, במובן זה שהתצהיר לא יימסר למשיבה 1.
סיכומו של דבר: אם יופקד תצהיר מתן החשבונות שעליו הורה בית המשפט המחוזי בכספת בית המשפט תוך 14 ימים, יעוכב ביצוע צו מתן החשבונות עד ההכרעה בערעור, במובן זה שהוא לא יימסר למשיבה 1.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

#2#> הכרעת דין נגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של קשירת קשר לעשות פשע וגניבה.
בהודעה זו הנאשם 1 מיפרט בפרטי פרטים את כל השתלשלות האירועים שקדמה להחלפת המזגנים, לרבות העובדה כי לא ידע מי הזמין את אותם מזגני "אינוורטר", העובדה כי אלו לא מתאימים לים המלח, וכך גם העובדה שמדובר במזגנים נטולי מק"ט תקני במפעלי ים המלח: "...בקשר לשני המזגנים האמורים אני לא הזמנתי אותם מה גם שאין מק"ט של אינוורטר בים המלח כי הם לא מתאימים לים המלח וגם אף פעם לא קנו דבר כזה למפעל, ואז ראיתי את הטכנאי יעקב דראי... והראיתי לו את שני המזגנים הוא אמר לי שזה מדובר במזגני אינוורטר שבטוח היתה תקלה בתדיראן ושלחו לי שני מזגנים אינוורטר במקום רגילים, ואז הוא הציע לי להביא שני מזגנים רגילים ולעשות החלפה... אחרי שבוע ימים יעקב דראי הביא שני מזגנים רגילים איתם ניכנס למפעל דרך שער הבטחון כי שם צריך להרשם שניכנס עם שני מזגנים ואז אני בתוך המפעל במחסן שבו שמתי את שני מזגני האינוורטר מסרתי ליעקב דראי את שני המזגנים ואמרתי לו ליעקב דראי שייקח לי את שני המזגנים האינוורטר לבית שלי... אני הייתי בטוח שזו טעות של תדיראן ולא של המפעל, אני לא דיווחתי לאף אחד שאת שני המזגנים מסוג אינוורטר לקחתי לביתי אני רוצה לציין כי אני החלפתי ולא גנבתי..." (ת/13, ש' 12–24).
...
לסיכום עד כה, הרי שכאמור בפתיח, בהעדר מחלוקת על החלפת המזגנים בית המשפט נדרש למודעות של כל אחד מן הנאשמים לפעולות אותם ביצעו.
אמרות אלו ישמשו לצורך הרשעתם, למעט כך שלאחר ששמעתי את העדים, קראתי את מכלול הראיות, וכן בשים לב לכך שנאשם 1 כבר במהלך העימות מציין שרעיון ההחלפה היה שלו ולא של הנאשם 2, בשים לב להיותו בעל האינטרס המובהק בהחלפת המזגנים, וטיב תפקידם, סבורני כי ישנו ספק בכך שהנאשם 2 הוא זה שיזם את הרעיון.
סוף דבר לאור האמור לעיל הנני להרשיע כל אחד מהנאשמים בעבירה של קשירת קשר לביצוע פשע, עבירה לפי סעיף 499 לחוק העונשין; ובעבירה גניבה בידי עובד, בהתאם להוראת סעיף 391 לחוק העונשין.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי האישום הראשון, תיכננו המשיב וארבעת הנאשמים האחרים בתיק, יחד עם אנשים נוספים, לפרוץ למפעלי ים המלח (להלן – המפעל), במטרה לגנוב מטילי מגנזיום, ובהמשך הוציאו לפועל את תכניתם וגנבו מגנזיום במשקל 35 טון ובשווי של 105,000 דולר.
לאור העובדות האמורות, מייחס כתב האישום למשיב עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, התפרצות לבניין שאינו משמש למגורים או תפילה בכוונה לבצע גניבה או פשע, גניבה בידי עובד, זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר, שימוש במסמך מזויף, גניבה, והסגת גבול כדי לעבור עבירה.
ההלכה בעיניין זה מורה כי: "ככל שזמן המשפט מתארך משתנה נקודת האיזון ההתחלתית בין האנטרס הצבורי בהמשך המעצר כדי לגונן על הציבור מפני מסוכנותו של הנאשם וכדי להבטיח את תקינות ההליך השפוטי מפני חשש לשיבושו, לבין ההגנה על חירותו האישית של הנאשם בטרם הוכרע דינו. לעולם נידרש איזון מחודש על פי הנסיבות המשתנות, ומתן משקל משתנה לערכים הנוגדים הפועלים זה כנגד זה. ככל שמשפטו של נאשם מתארך, נוטות כפות המאזניים לכיוונו וערך חירותו האישית גובר לעומת אינטרס ההגנה על הציבור" (בש"פ 6347/05 מדינת ישראל נ' פלוני, ניתנה ביום 7.8.2005, פסקה 7, מפי השופטת פרוקצ'יה).
...
באשר למסוכנותו, טוען המשיב, כי מדובר בעבירות רכוש, והוא מפנה לפסיקה, לפיה אף בדונו בעבירות חמורות יותר, לא נעתר בית המשפט לבקשה להאריך מעצרים מעבר לתקופה הסטטוטורית של תשעה חודשים.
אני מורה אפוא לשירות המבחן להגיש לבית משפט השלום באשדוד תסקיר מעצר, שיבחן אפשרות של חלופת מעצר בעניינו של המשיב.
אם ימצא בית המשפט, לאור התסקיר, ולאחר עריכת דיון במעמד הצדדים, שבמסגרתו תיבחן החלופה המוצעת והאפשרות לגַבות חלופה זו בערבויות הולמות ובפיקוח נאות על המשיב, ייתן בית משפט השלום את החלטתו בנוגע להמשך מעצרו של המשיב או לשחרורו בערובה.
בכפוף לאמור לעיל, הבקשה מתקבלת באופן חלקי.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי האישום הראשון, תכננו המשיב וארבעת הנאשמים האחרים בתיק, יחד עם אנשים נוספים, לפרוץ למפעלי ים המלח (להלן – המפעל), במטרה לגנוב מטילי מגנזיום, ובהמשך הוציאו לפועל את תכניתם וגנבו מגנזיום במשקל 35 טון ובשווי של 105,000 דולר.
לאור העובדות האמורות, מייחס כתב האישום למשיב עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, התפרצות לבניין שאינו משמש למגורים או תפילה בכוונה לבצע גניבה או פשע, גניבה בידי עובד, זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר, שימוש במסמך מזויף, גניבה, והסגת גבול כדי לעבור עבירה.
ההלכה בעיניין זה מורה כי: "ככל שזמן המשפט מתארך משתנה נקודת האיזון ההתחלתית בין האינטרס הציבורי בהמשך המעצר כדי לגונן על הציבור מפני מסוכנותו של הנאשם וכדי להבטיח את תקינות ההליך השיפוטי מפני חשש לשיבושו, לבין ההגנה על חירותו האישית של הנאשם בטרם הוכרע דינו. לעולם נדרש איזון מחודש על פי הנסיבות המשתנות, ומתן משקל משתנה לערכים הנוגדים הפועלים זה כנגד זה. ככל שמשפטו של נאשם מתארך, נוטות כפות המאזניים לכיוונו וערך חירותו האישית גובר לעומת אינטרס ההגנה על הציבור" (בש"פ 6347/05 מדינת ישראל נ' פלוני, ניתנה ביום 7.8.2005, פסקה 7, מפי השופטת פרוקצ'יה).
...
באשר למסוכנותו, טוען המשיב, כי מדובר בעבירות רכוש, והוא מפנה לפסיקה, לפיה אף בדונו בעבירות חמורות יותר, לא נעתר בית המשפט לבקשה להאריך מעצרים מעבר לתקופה הסטאטוטורית של תשעה חודשים.
אני מורה איפוא לשירות המבחן להגיש לבית משפט השלום באשדוד תסקיר מעצר, שיבחן אפשרות של חלופת מעצר בעניינו של המשיב.
אם ימצא בית המשפט, לאור התסקיר, ולאחר עריכת דיון במעמד הצדדים, שבמסגרתו תבחן החלופה המוצעת והאפשרות לגַבות חלופה זו בערבויות הולמות ובפיקוח נאות על המשיב, ייתן בית משפט השלום את החלטתו בנוגע להמשך מעצרו של המשיב או לשחרורו בערובה.
בכפוף לאמור לעיל, הבקשה מתקבלת באופן חלקי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו