כתב האישום, הכרעת הדין, הסדר הטיעון והשתלשלות ההליך
ב-3.5.22 הורשע הנאשם, על-פי הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן (להן: כתב האישום), בעבירות הבאות: נהיגה פוחזת, בהתאם לסעיף 338(א)(1) ל-חוק העונשין, התשל״ז-1977 (להלן: חוק העונשין), הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, בהתאם לסעיף 275 ל-חוק העונשין, נהיגה ללא רישיון רכב (פקע מעל שנה), בהתאם ל-סעיף 2 ל-פקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: פקודת התעבורה), נהיגה תחת השפעת סמים, בהתאם ל-תקנה 26(2) ל-תקנות התעבורה, התשכ״א-1961 (להלן: תקנות התעבורה), ו-נהיגה ללא ביטוח, בהתאם לסעיף 2(ב) ל-פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן: פקודת הביטוח).
בנוסף לחובתו עבירות מהירות, היתנהגות ללא זהירות, ונהיגה ברכב לא תקין וברכב שרשיונו פקע.
...
"
מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי מידת הפגיעה בערכים החברתיים משמעותית –מעשי הנאשם מלמדים על היעדר מורא מהחוק ומגורמי אכיפתו, אך לא פחות מכך – על אדישות לאפשרות הפגיעה באזרחים, שכל חטאם הוא בכך שעשו שימוש בדרך ובשוטרים שנאלצו לרדוף אחריו ולחסום דרכו.
סוף דבר
עולה מהמקובץ כי מדובר בצעיר, שלו נסיבות חיים קשות ומורכבות, אשר נוטל חלק משמעותי בפרנסת הבית ואשר הודה והביע חרטה הן בפני שירות המבחן והן בדיון לפני.
זאת ועוד, ב-ע״פ 2079/06 אבו עצא נ׳ מדינת ישראל (7.6.06), נקבעו הדברים הבאים, הרלוונטיים לעניינו, הגם שמדובר היה בעבירה חמורה מזו שלפניי –
"לא נעלמה מעינינו העובדה כי מדובר באדם צעיר, חסר הרשעות בפלילים. ברם, שעת חירום היא בדרכים, הואיל וכמעט בכל יום מצטרפות משפחות רבות למעגל השכול שנגרם בעטייה של נהיגה רשלנית. בנסיבות אלו, כשבתוכנו מסתובבים לא מעטים המעלים, ומדעת, את רף הסיכון בכבישים לשיאים שלא ידענו כמותם, מצווה בית המשפט להחמיר בענישה כדי לתרום את תרומתו לביעורו של נגע זה"
מיום 10.7.2012מכל המקובץ לעיל, מצאתי לנכון למקם את הנאשם בחלקו התחתון של המתחם, אך לא בתחתיתו.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
16 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס.
6 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים מתום ריצוי מאסרו, שלא יעבור על העבירות בהן הורשע.