ביהמ"ש קבע כי (סע' 9,12):
"על נושה המגיש תביעת חוב, כמוהו כתובע אזרחי, מוטל הנטל להוכיח את תביעתו. הוא זה הטוען לקיום חוב ומבקש להוציא מחברו, ובמסגרת זו עליו להגיש תביעת חוב מנומקת ומלאה, תוך שהוא תומך אותה בתצהיר ובכל האסמכתאות והראיות הנמצאות ברשותו ... בכל הנוגע להוכחת רכיבים מסוימים בתביעות עובד כנגד המעביד נקבעו בדין נטלי ראייה שונים..."
נקבע שם כי (סע' 13):
"אכן, במקרים רבים בהליכי חידלות פרעון, אין בידי בעל התפקיד את היכולת לקבל את החומר הנמצא בידי המעסיק, על אחת כמה וכמה במקרה זה, בו המשיב מונה אך לשם בדיקת תביעות החוב. ואולם, אין בכך כדי להחזיר את הנטל על כתפי העובדים. לכן, כל אימת, שמתלושי השכר עולה כי לא שולמו למי מהמערערים דמי הבראה ו/או דמי חופשה, קיימת החזקה הקבועה בסעיף 26ב(ג) לחוק הגנת השכר, כי רכיבים אלו לא שולמו. אכן, ייתכן ובמקרים מסוימים במסגרת הכרעה בתביעת חוב במסגרת הליכי חידלות פרעון יש מקום לידרוש מנושה הבהרות ותוספת מידע גם במקום שקיימת לו חזקה על פי דין, זאת בשל העובדה כי לא תמיד החייב משתף פעולה ועל פי רוב גם אין לו אינטרס לעשות זאת... ברם, אין בעובדה שמדובר בתביעה המוגשת בהליכי חידלות פרעון כדי לבטל את החזקה הקבועה בחוק ולהחזיר את הנטל על כתפי העובדים."
בפר"ק (חי') 5074-04-15 זיאע סואעד נ' ק' אוגינץ בתפקידה כמפרקת חברת אור גידור בע"מ (בפרוק) (2.6.15) קבע כב' השופט קיסרי באשר לנטל הראיה כי:
"על דברים אלה חזר בית המשפט בעיניין דנבר והוסיף כי "על נושה המגיש תביעת חוב, כמוהו כתובע אזרחי, מוטל הנטל להוכיח את תביעתו, ובמסגרת זו להגיש תביעת-חוב מנומקת ומלאה, תוך שהוא תומך אותה בכל הראיות הנמצאות ברשותו..." (ההדגשה במקור, א"ק).
...
טענות הנאמן
יש לדחות את הערעור.
המערער לא עמד בנטל הראייתי המוטל עליו ולא המציא את האסמכתאות הנדרשות ולכן יש לדחות את הערעור.
סיכומו של דבר: הערעור מתקבל ותביעת החוב של המערער מאושרת גם ביחס לרכיב פיצויי הפיטורין ופדיון ימי החופשה.