מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרזת פשיטת רגל תוך הגדלת צו התשלומים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 20.5.2015 הוכרז המבקש פושט רגל.
בתגובה לבקשה, שב הנאמן על סרובו לביטול צו העיכוב, וטען כי המבקש נוהג להמר על סכומי כסף משמעותיים, המגיעים לכדי מאות אירו; כי המבקש ניצל לרעה את הסכמתו לבקשות הביטול עד כה; וכי אינטרס הנושים בשמירה על קופת פשיטת הרגל גובר על זכותו של המבקש לצאת מן הארץ.
חרף האמור, המבקש לא הצביע בבקשתו דנן על נימוק מבורר להתערב בהחלטת בית המשפט המחוזי; אף אני לא ראיתי, איפוא, הצדקה לעשות כן. חזוק למסקנתי זו מצאתי גם בפתח שהותיר בית המשפט המחוזי לביטולו של צו העיכוב בעתיד, תוך הגדלת צו התשלומים החודשי המושת על המבקש.
...
על רקע האמור, הגיש המבקש ביום 19.11.2017 בקשה לבית המשפט המחוזי לביטול צו העיכוב, חרף עמדת הנאמן.
בסופו של דבר, בקשה זו לא נדונה עקב חלוף מועד הנסיעה מושא הבקשה ולפיכך, בשלהי חודש נובמבר 2017 שב המבקש והגיש בקשה נוספת לביטול צו העיכוב למשך שבוע ימים.
על יסוד דברים אלה, בנוסף לחוסר תום הלב העולה מהתנהלות המבקש, בעטיו לא ניתן ליתן בו אמון הדרוש לשם ביטול צו העיכוב, סבר בית המשפט המחוזי כי אין להיעתר לבקשה (ראו: רע"א 3289/17 טאהא נ' כונס הנכסים הרשמי, פסקאות 22-19 (30.4.2017)).
אשר לטענת המבקש כי לא ניתנה לו הזדמנות להשמיע את טענותיו לפני בית המשפט המחוזי עובר לקבלת ההחלטה, לא שוכנעתי כי נמנעה מן המבקש זכותו זו. המבקש העלה את טענותיו, כאמור לעיל, במסגרת הבקשה לביטול צו העיכוב, וכן ניתנה לו האפשרות להשיב לתגובות המשיבים – הכל כאמור בתקנה 241 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לחייבת אין נכסים דלא-ניידא, אין מניות בתאגידים, אין רכבים, אין זכויות בעזבון ואין החזרי מס. המנהל המיוחד ציין בדו"ח המסכם, כי החייבת לא המציאה אסמכתות לכך שפעלה להמצאת ההודעות לכלל הנושים המוצהרים על צו הכנוס והדיון בבקשת פשיטת הרגל, לרבות חברת החשמל ועיריית קריית מוצקין; אינה מגישה דוחות באופן רציף; לחייבת פגור ב-2 תשלומים המסתכמים בסך של 900 ₪; גובה התשלום החודשי שהושת על החייבת איננו ראוי ואינו תואם את יכולתה הכלכלית, בין השאר בשים לב לכך שלחייבת הוצאות מיותרות, וכאשר בעקרון אין מניעה כי החייבת תמצא עבודה ההולמת את יכולתה ומצבה כדי להגדיל את הכנסותיה.
עם זאת, סבור המנהל המיוחד כי יש מקום לתת לחייבת ארכה להסרת מחדליה בהליך תוך הגדלת צו התשלומים לסך של 700 ₪, וכי ככל שהיא תעשה כן ותעמוד בצו התשלומים שיוגדל, ניתן לשקול בקשתה להכריז עליה כפושטת רגל.
...
המבחן העיקרי למתן הפטר לאלתר הינו התרשמותו של בית המשפט כי "אין בניהול הליכי פשיטת הרגל כדי להביא תועלת לנושים". על מנת להכריע בשאלה אם קיימת תועלת לנושים מהמשך ההליכים ואם נדרש בית המשפט לשקול את הטעמים הכלליים בגינם יש להיעתר לבקשת הפטר, לרבות: החשיבות שבמתן הפטר לחייב, תום ליבו של החייב בכל שלבי הליכי פשיטת הרגל, היקף החובות, פוטנציאל הפירעון העתידי של החייב וכן עמדת הנושים.
בהינתן האמור, ומשאין סיכוי נראה לעין, כי המשך ניהול הליך פשיטת הרגל יניב שיעור דיבידנד משמעותי יותר לנושים, ומשהתרשמתי כי החייבת אינה מסוגלת לעמוד אף בתכנית הפירעון שהוצעה על ידי המנהל המיוחד והכנ"ר, לאור מצבה הרפואי והתעסוקתי, סבורני, כי אין הצדקה להמשיך ולנהל את הליך פשיטת הרגל, המתנהל כנגד החייבת מזה למעלה משנתיים.
סיכומו של דבר - בהעדר התנגדות מצד הנושים, שכאמור אף לא מצאו לנכון להתייצב לדיון ומשלא הובאו ראיות לכך שהחייבת נהגה בחוסר תום לב, או במטרה לנצל את הליכי פשיטת הרגל, או שנתקיימה עובדה מן העובדות המפורטות בסעיף 63 לפקודה, אני מורה מכוח סמכותי על פי סעיף 18ה(א)(3) לפקודה, על מתן הפטר לאלתר לחייבת, מכל חוב בר תביעה.
בהתאם, הנני מורה על ביטול כל ההגבלות שבצו הכינוס.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החזרתו של החייב להליכי הוצאה לפועל לא תועיל כלל לנושים, ולכן נדמה לי כי האיזון הראוי בנסיבות תיק זה, המבטא את נסיבות ההסתבכות הבעייתיות מחד גיסא, אל מול נסיבותיו האישיות של החייב מאידך גיסא, היא הכרזתו פושט רגל תוך הגדלה של צו התשלומים, גם אם משמעות הדבר שילדיו או מי מהם (החייב כזכור אב לשבעה ילדים בגירים, ילידי 1989-1967) אשר בעטיים נוצרו החובות, לפי הנטען על ידו, יסייעו לחייב לעמוד בצו התשלומים המוגדל.
כבר ציינתי בעבר בעיניין אחר [פש"ר (מחוזי חי') 16517-07-12 עתאמלה נ' כונס הנכסים הרישמי מחוז חיפה (פורסם בנבו, 8.3.2016)] כי ברגיל, בית המשפט אינו אמור להיתחשב באפשרות שהחוב ישולם על ידי צדדים שלישיים, ואולם קיימות נסיבות שבהן הדבר מוצדק, ולו בכדי לפרוץ את החסמים המקשים על הכרזת החייב פושט רגל.
...
עוד יש לומר כי מקובלת עליי עמדת ב"כ החייב שנסיבות הסתבכותו של החייב, הנובעות מעזרה לילדיו (על רקע נישואיהם), אינן חריגות באופן קיצוני המצדיק דחיית בקשתו להכרזתו פושט רגל חרף נסיבותיו האישיות, ובכלל זה גילו המתקדם ובריאותו הרופפת.
אני מאשרת תשלום הוצאות הליך על פי הנחיות הכונ"ר. בשים לב לנסיבות ההסתבכות הבעייתיות של החייב אין בדעתי לקדם, בוודאי לא בשלב מוקדם זה, תוכנית פרעון בעניינו ושל החייב.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט נ' שילה) בפש"ר 666-07-12 מיום 8.10.2018, בגדרה הוגדל צו התשלומים החודשי המושת על המבקשת (להלן: החייבת) מסך של 1,500 ₪, לסך של 3,500 ₪.
המבקשת הוכרזה פושטת רגל במהלך שנת 2013.
לאור האמור, ביקשה החייבת לאפשר לה להוסיף ולהתגורר בדירתה, תוך הגדלת צו התשלומים העתיים מ-1,500 ₪ ל-1,750 ₪ בחודש.
אכן, אין זה ראוי שחייבת המצויה בהליך פשיטת רגל אליו נכנסה מיוזמתה, תוסיף להתגורר בדירת יוקרה שעלותה החודשית עומדת על סך של 10,000 ₪ בחודש בקירוב, בעוד צו התשלומים העתיים המושת עליה עומד על כ-1,500 ₪ בחודש.
...
דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית; משלא התבקשה תגובת המשיבים לבקשה, לא אעשה צו להוצאות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בבקשה מטעם החייב לביטול פסק הדין שניתן ביום 28.6.22, בגדריו בית המשפט הורה על ביטול הליכי פשיטת הרגל וצו הכנוס שניתן נגד החייב.
בדיון שהתקיים ביום 20.10.20 הגיעו הצדדים להסכמה לפיה הוגדל צו התשלומים לסכום של 1,000 ₪.
ביום 13.6.21, החייב הוכרז כפושט רגל ונקבעה תוכנית פרעון לפיה על החייב להוסיף לקופת הכנוס סכום של 170,000 ₪ אשר ישולם ב- 60 תשלומים חודשיים, שוים ורצופים של 2,000 ₪ כל אחד, והיתרה תשולם במהלך תקופת תוכנית הפרעון.
ביום 31.3.22 הנאמנת הגישה תגובה לתשובת החייב להודעתה הקודמת, במסגרתה ציינה כי החייב צבר פיגורים בסכום של 6,392 ₪ וכי קיימים שני שוברים בתהליך קליטה בסכום של 4,000 ₪, תוך שהיא מדגישה שיש להיתחשב רק בתשלומים שהוקלדו בפועל בקופת פשיטת הרגל ולא להיתחשב בתשלומים אשר עשויים להתבטל או להמחק.
...
בהחלטתי מיום 15.1.23 ציינתי כי בשים לב להחלטות קודמות בהליך, ובין היתר ההחלטה מיום 1.9.22, נראה כי דין הבקשה להיות מסולקת על הסף.
דין הבקשה להידחות.
אי לכך, אני מורה על דחיית הבקשה לביטול פסק הדין מיום 28.6.22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו