לאחר ההחלטה לעיל ותוך כדי נהולה של הבוררות, בחודש מאי 2021, הודיע ב"כ המבקשים עו"ד זיו ערוני לבורר כי מרשיו "החליטו לנסות לסיים את המחלוקת בין הצדדים בהליך של גישור..." והבהיר "כי ההליכים בפני כבוד הבורר לא יעוכבו עקב הליך הגישור וההליכים המקדמיים שבין הצדדים ימשכו. המבקשים יעדכנו את הבורר הנכבד בדבר תוצאות הליך הגישור".
הגישור היתנהל בפני כבוד השופט בדימוס איתן אורנשטיין.
הבורר שולל מכל וכל קיומו של שינוי נסיבות ומדגיש כי "אפילו אם החברה בה שותף בני מתחרה ביתר שאת במשיבה מס' 3 על אותם מכרזים, כי אז הקשר בין עניין זה לבין תפקידי כבורר בסכסוך הפנימי בין בעלי המניות בחברה, נשאר כשהיה, קשר רחוק מאוד כפי שהגדירו אותו המבקשים עצמם בדיון הראשון בבוררות משנשאלו על ידי על כך".
מטעם קבוצת סיגמא העיד לפני ארז קמרי סמנכ"ל כספים בחברה ובקבוצת סיגמא, ומטעם החברה העידה הגב' לימור נבון המכהנת נכון להיום כמנ"כלית החברה.
שניהם לא לקחו שום חלק בדיוני הבוררות, גם לא בהליך הגישור, אף לא מכירים את כתבי הטענות שהוגשו בבוררות ואת הנעשה שם. עדותם היתמקדה בחשש ובאי הנוחות להתחרות מול חברה ש20% ממניותיה מוחזקים ע"י בנו של הבורר.
מטעם המשיבות העידה שוורץ, שמטבע הדברים, בהיותה בעלת דין ישירה, הישתתפה בישיבות הבוררות ובגישור והעידה על הנעשה בהליכים אלו מכלי ראשון.
...
הטענה היא שחברת אברא צמחה והפכה לאחת מחמש החברות המתחרות בחברה במכרזים, כי הבורר "צפוי להיחשף למידע פנימי וסודי של החברה" אותו הוא עלול לגלות לבנו, כך שיש להחשיבו כמי שיש לו לכאורה "עניין אישי ו/או כספי מצד הבורר במחלוקת שבין הצדדים".
כפי שנראה להלן, גם טענה זו ראויה להידחות.
התוצאה היא שהבקשה להעברת הבורר מתפקידו נדחית.
המבקשים ישלמו למשיבות 1-2 את הוצאות ההליך לרבות שכ"ט עו"ד בכום כולל של 75,000 ₪.