פסק דינו של בית הדין האיזורי:
המערער טען כי כשם שנזקים שונים שנגרמו מארוע תאונתי בודד הוכרו כנזק אחד, ובילבד שהם קשורים בקשר סיבתי לאותו ארוע, ללא תלות במועד גילוי הנזק, כך יש לראות באותה מסכת עובדתית שגרמה לנזק מיצטבר שהוכר כפגיעה בעבודה בעילת המקרוטראומה כארוע תאונתי, אשר הנזק שניגרם ממנו מחמיר עם השנים.
זאת, הן נוכח השוני במקום הפגיעה (בפגיעת ה- CTS שתי ידיו של המערער ובפגיעת מרפק טניס מרפק שמאל בלבד), הן נוכח השוני באופי העבודה ובתנועות תוך כדי העבודה בידיים לבין תנועות המרפק והשפעת הכלים הרוטטים השונים על גרימת הנזק בכל הנוגע לכל אחד מהאיברים והעומס השונה המופעל על כל אחד מהם, והן נוכח פרק הזמן השונה, במסגרתו נגרמה כל אחת מהפגימות.
בעיניין זה הפנה המוסד לפסיקה בעיניין עב"ל (ארצי) 40962-10-10 אלוני תמיר – המוסד לביטוח לאומי (5.7.2011) שבו נפסק כי עת הוגשה תביעה להכרה במחלת ה- CTS ביד שמאל בלבד כפגיעה בעבודה, ולאחר ארבע שנים מוגשת תביעה חדשה בגין יד ימין, אין מדובר בתביעה להחמרת מצב אלא בתביעה חדשה בגין פגיעה חדשה באיבר אחר, הגם שהוא איבר זוגי.
...
שנית, גם אם ניתן היה לקבוע פרק זמן ארוך יותר, קביעתו של המוסד סבירה, ואין עילה להתערב בה. אשר על כן, בכפוף להתאמת הוראות החוזר לאמור בסעיף 41 לעיל לעניין מתן הנמקה, נדחות טענות המערער בנוגע להוראות החוזר.
נוכח המסקנה אליה הגענו, שלפיה די בפער הזמנים בין תחילת הנכות בשל ה- CTS בשתי הידיים לבין תחילת הנכות במרפק שמאל על מנת לקבוע שמדובר בשתי פגיעות בעבודה נפרדות, והמערער המשיך לעבוד באותה תשתית עובדתית בתקופה שבין תחילת הנכות בשל ה- CTS לבין תחילת הנכות במרפק שמאל - אין לנו צורך להידרש למחלוקת העובדתית – רפואית בין הצדדים אם הפגימה במרפק היא תוצאה של אותה תשתית עובדתית (אותן תנועות) שגרמה ל – CTS, כטענת המערער, או תוצאה של תשתית עובדתית שונה (תנועות שונות).
על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים כי הפגיעה בידיו של המערער (CTS) והפגיעה במרפק שמאל של המערער (מרפק טניס) אינן בגדר פגיעה בעבודה אחת, אלא שתי פגיעות נפרדות.