ביום 23.4.2012 הגיש המערער למשיב "בקשה להכרת זכות (מחלה)" לפי חוק הנכים (תגמולים ושקום) תשי"ט-1959 (להלן: חוק הנכים או החוק), בה טען כי מחלת לב כלילית, יתר לחץ דם והיפרכולסטרולמיה מהן הוא סובל נגרמו תוך כדי ועקב שרותו הצבאי, אשר לווה במתחים פיזיים ונפשיים קשים.
בכתב העירעור פורטו מספר אירועים בסמוך לסיום שרותו הצבאי של המערער: ביום 28.5.2009, לאחר שהמערער התעצבן מאוד, הוא החל לחוש כאבים ודקירות בחזה, שהביאו לאבחונו בבית החולים נהריה כתחילתה אנגינה פקטוריס (תעוקת לב) ולבצוע צנטור להרחבת אחד העורקים הכליליים.
בכתב התשובה העלה המשיב את הטיעונים הבאים: (1) לא מוכר קשר סיבתי בין מחלת הלב בה לקה המערער לבין דחק נפשי מתמשך בעבודה; (2) המערער לא קשר מחלותיו לארוע מיוחד שהתרחש בסמוך לפריצתן של המחלות בעת שרותו הצבאי הארוך; (3) הוכחשו תנאי השרות והאירועים הנטענים, וקיומו של קשר סיבתי ביניהם לבין מחלותיו של המערער.
...
לאחר שהמערער הגיש ביום 29.4.2013 ערעור על ההחלטה הראשונה, ניתנה ביום 26.6.2013 החלטה נוספת של המשיב, לפיה הגיע למסקנה כי אין קשר בין התפתחות מחלת הלב הכלילית של המערער לבין תנאי שירותו (להלן: ההחלטה השניה).
בחוות דעת גורביץ הוסבר כי ניתן להסיק על הקשר בין כל אחת משלוש מחלותיו של המערער לבין תנאי שירותו, לאור היעדר איפיונים אחרים שיכולים להוות סיבה להתפתחות מחלה זו: המערער הינו ספורטאי, ללא כרס, לא עישן מעולם, לא קיים גורם סיכון גנטי, אין סיפור של מחלת לב איסכמית במשפחתו, לא ידוע על גורם סיכון נוסף בעברו, כמו השמנת יתר, סוכרת, היפרליפידמיה או יתר לחץ דם. כל אלו הן קביעות עובדתיות של המומחה, ששימשו עבורו נקודת מוצא מוכחת, ובסיס למסקנה לגבי כל שלוש המחלות.
המסקנה היא כי המערער לא הוכיח שמפקדו התעמר בו או הפגין כלפיו יחס פוגעני.
קביעתנו זו מביאה למסקנה כי לא נפל רבב בשלוש החלטות המשיב נשוא ערעור זה.
אשר על כן, הננו דוחים את הערעור, ומחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 7,000 ₪.