רקע
בבסיס הבקשה עומדת תביעתו של התובע, כנגד החלטת הנתבע, מיום 21/3/21, לדחות את תביעתו להכרה בתסמונת תעלה קארפלית כפגיעה בעבודה.
...
התגובה - להלן טענות ב"כ התובע המצדיקות לדעתו את דחיית הבקשה:
התובע מתנגד להפניית שאלה א - שכן מדובר בשאלה שאינה חיונית להבהרת חוות הדעת ואף קיבלה מענה בחוות הדעת שכן המומחה התייחס לכל המסמכים הרפואיים ופירט את כל הביקורים והמסמכים הרפואיים בצורה כרונולוגית ולבסוף הגיע למסקנה כי:
(א) "השפעת תנאי העבודה של התובע על הליקויים הייתה גבוהה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים".
(ב) "ניתן לקבוע כי ליקויו של התובע, עקב עבודתו, נגרם על דרך של פגיעות זעירות כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה גרמה לליקויו".
המומחה גם התייחס לגורמי הסיכון ולא מצא כי אחד הגורמים אותם פירט באופן תיאורטי נמצאים אצל התובע "לא מצאתי בתיעוד הרפואי, עדות לגורמי סיכון אחרים לגרימה של CTS" לכן ניתן לקבע קשר סיבתי בסבירות של מעל 50%". דהיינו שהמומחה בחן את גורמי הסיכון כמפורט בראשית חוות הדעת ומצא במסקנה שיש קשר סיבתי.
בהתאם לכך ולאחר שעיינתי בחוות דעתו של המומחה, בבקשה, בתגובה ובהתייחסות, הגעתי למסקנה כי יש ממש בטענות הנתבע וכי נראה כי למרות שכבוד המומחה אכן פירט את ממצאי הבדיקות של התובע לרבות את בדיקת ה - EMG, לא ברור באיזה אופן הוא התייחס אל אלו עת קבע מידת השפעת העבודה על הליקוי של התובע אל מול גורמים אחרים, כאשר בנוסף לכך לא מצאתי היכן נתן המומחה את דעתו לכך שתלונות התובע על כאבים בשורש כף היד החלו לפני שהוא התחיל את עבודתו וגם לא היכן נתן את דעתו לכך שבדיקת ה-EMG הראתה עדות קלה ביותר ל-CTS.
לפיכך ובכדי שבידי ביה"ד יהיו הכלים להכריע בתביעה, החלטתי שיש מקום יש מקום להפנות אל המומחה, את רוב שאלות ההבהרה שהתבקשו, גם אם לא תמיד בנוסחן המקורי, אלא בשינויים הנובעים מאותן טענות של התובע בהן מצאתי ממש ו/או מחוות הדעת.