במסגרת תפקידו זה נידרש התובע להפעיל מכונה שממיינת את הדואר, עבודה הכרוכה בהרמת מגשים עם דברי דואר ששוקלים בין 7 ל- 14 ק"ג.
מצבו הרפואי של התובע והחלטת הועדות הרפואיות
בתקופה האחרונה לעבודתו, וככל הנראה כתוצאה מתאונת עבודה שהייתה לו בשנת 2011, לא היה התובע מסוגל לבצע את עבודתו כנדרש.
הבקשה לצוו המניעה הזמני וניסיונות הנתבעת למצוא לתובע תפקיד חלופי המתאים למגבלותיו
בעקבות החלטת הנתבעת להפסיק את עבודתו של התובע בפועל ומשלא הוצע לו תפקיד חלופי, בתאריך 26.8.14 התובע הגיש לבית דין זה בקשה לצוו מניעה קבוע וזמני המורה לנתבעת להשיבו לעבודתו בתפקידו כעוזר מפעיל מכונות ביול במשרדי המיון בחיפה.
באשר לבדיקה אשר עשתה הנתבעת על מנת לבדוק האם התפקידים מתאימים לתובע - במהלך דיון ההוכחות שהתקיים בפנינו ביום 7.9.2017, מר פיני ידגר התבקש על ידי בית הדין להבהיר מה נעשה לאחר שהיתקבל מכתבו של ב"כ התובע מיום 14.9.2017 הנזכר לעיל והוא העיד:-
"אני משיב שאני ישבתי עם מנהל שירותי מיון חיפה, שם עבד התובע. לא פגשתי אותו, אלא ניהלנו שיחה טלפונית ואין לי את התאריך המדויק. יש להוסיף שאני מכיר את התפקידים בפועל, מבקר בבתי המיון, משבץ אנשים. בשיחה עם מנהל המיון ניסינו לראות האם התפקידים האלה יכולים להתאים במסגרת תפקידו.
"
בנוסף הוא העיד:
"בתי המיון עוסקים בעבודה פיזית רבה עם מיגבלות כח אדם גדולות מתוקף ההסכם הקבוצי ונידרש מהעובדים לעבוד קשה. אנחנו לא מסתירים את זה. אנחנו לא יכולים לתת על תפקיד אחד שני עובדים, פקיד ועוזר, מחתים ועוזר. אין לנו את הפריבילגיה הזו, יש תקן. התקן עצמו לא קיים למפנה, אלא לממיין שנידרש לעשות תפקידים שונים ומתוקף עבודתו הוא מרים משאות כבדים והמשקלים רק עולים.
עניינו שונה מפסק דין הרכבת עליו התובע מנסה להסתמך, שכן בשונה מפרשת הרכבת, הנתבעת פעלה בהתאם למקור חוקי המתיר ומסדיר הוצאת התובע לחל"ת כאשר מסתיימת חופשת המחלה שלו – התקשי"ר.
אילו סבר התובע שהוצאתו לחל"ת הייתה שגויה, היה יכול לפנות לבית הדין לבקש סעד זמני כלשהוא, אולם התובע לא הלין על הוצאתו לחל"ת, אשר נעשתה בתום לב, על אף היותו מיוצג.
עם זאת, היינו מצפים כי הנתבעת תעשה בכל זאת מאמצים אמיתים כדי למצוא לו עבודה, במיוחד נוכח גילו ומצבו הבריאותי ולא תעשה "כאילו" וזאת במיוחד נוכח היות הנתבעת חברה ממשלתית אשר מוטלות עליה נורמות מוגברות של היתנהגות בתום לב.
יתרה מכך, גם היתנהלות הנתבעת אשר המתינה מעל חצי שנה לאחר שהתובע סיים לנצל את ימי המחלה והחופשה בטרם הזמינה אותו לשימוע היתה לא תקינה.
...
התובע מפנה בסיכומיו להסכם 1992 ואולם לא מצאנו בהסכם זה כל אינדיקציה לכך שעובדי הדואר זכאים לתקופת הסתגלות כלשהי, קל וחומר בת 8 חודשים.
לאור המפורט לעיל דין התביעה בגין רכיב זה להידחות.
סוף דבר
מכל המפורט לעיל – על הנתבעת לשלם לתובע חלף הודעה מוקדמת על פי דין בגובה של משכורת אחת וכן לשלם לתובע פיצוי בסך 50,000 ₪ בשל הפרת הסכם העבודה.