המשיב לא שם לב לדרך, לא שינה את אופי נהיגתו בהתאמה לתנאי הדרך, לא האט, לא עצר את רכבו – משאית, כנדרש בנסיבות וכשהבחין בפקק לא הספיק למנוע פגיעה בכלי רכב שהיה לפניו שנהדף לפנים ונגרמה תאונת שרשרת, ובנוסף המשיב סטה עם משאיתו שמאלה לנתיב שממול היתנגש עם רכב אחר שהגיע ממול, הרכב האחר נזרק לתעלת עפר מימין, המשאית של המשיב היתהפכה תוך שהיא נופלת על 2 כלי רכב נוספים שהגיעו בנתיב ממול, הנתיב ממנו הגיע המשיב.
עוד נטען כי המשיב אינו מכיר מיקצוע אחר לפרנסת בני משפחתו, וכי העובדה שהמשיב צבר לחובתו אך 3 עבירות תנועה למרות היותו שעות רבות ביום בנהיגה, מלמדת, כי אין אינו מסוכן וכי אין הצדקה לפסילת הרישיון.
ב"כ המשיב בקש לאבחן את הנהיגה במקרה דנן מנסיבות ארוע שניגרם בשל נהיגה פראית או נהיגה בשיכרות.
ב"כ המשיב ציפה, כי בחלוף שלושת חודשי הפסילה שהוארכו, יוגש כתב אישום בד בבד עם הגשת בקשה הנוגעת לפסילה, ומשלא נעשה כן, פנה המשיב למשרד הרשוי , קיבל חזרה את רישיון הנהיגה ושב לעבוד בנהיגה.
המסגרת הנורמאטיבית - סעיף 46ב לפקודת התעבורה הקובע:
(1) הוגש כתב אישום נגד בעל רישיון נהיגה בעבירה של גרימת תאונת דרכים,
שבה נהרג אדם יורה בית המשפט על פסילתו מלהחזיק רישיון נהיגה עד
מתן פסק דין בעיניינו.
בב"ש (מחוזי ב"ש) 21333/07 מ"י נ. טרבלסי נקבע :
"התיקון אינו משנה באופן מהותי את העקרונות לאורם על בית המשפט לבחון, אם יש מקום להורות על פסילה עד תום ההליכים. שיקול המסוכנות היה ונותר השיקול העקרי. השינוי היחידי הוא בשאלת הנטלים. לפני התיקון היה על המדינה לשכנע את בית המשפט, כי יש לפסול את הנהג מלהחזיק רישיון נהיגה, בשל היותו מסוכן לציבור. לאחר התיקון הועבר הנטל לשכמו של הנאשם ועליו לשכנע את בית המשפט, כי אין בנהיגתו משום סכנה לציבור" ( ההדגשות שלי ר.ש ).
...
נחה דעתי, שניתן היה לזרז את הגורמים חיצוניים, שסייעו לרשות החוקרת לקבל השלמות חקירה.
בהקשר זה ראו דברי כב' השו' ט. חיימוביץ בבע"ח (באר שבע) 50909-07-13 סהא אלעוברה נ. מ"י, שאישרה החלטה לפסילה עד תום הליכים על אף שיהוי בן 6 חודשים בהגשת הבקשה לפסילת הרישיון וכתב האישום וכך נקבע:
"אין גם במחצית השנה שבה לא הוגש כתב אישום, כדי ללמד על כך שהמדינה סוברת, שאין העוררת מסוכנת לשלום הציבור, אלא כדי ללמד על העומס בו היא נתונה, הגם שהדעת אינה נוחה מהתנהלות זו, כפי שקבע בית משפט קמא. אוסיף, כי להבדיל מבקשת מעצר עד תום ההליכים, הנטל בהליך זה הוא על הנאשם להוכיח העדר מסוכנותו, ולא על התביעה להוכיח מסוכנות. לפיכך, גם אם יש לעיכוב בהגשת כתב האישום משמעות ביחס לעמדת המדינה באשר למסוכנות, עדיין אין בכך כדי להפריך את החזקה, ואין בכך כדי להסיר את הנטל מכתפי הנאשם להפריכה".
סוף דבר
יש ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של הנהג.
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל מורה על פיסלת רישיונו של המשיב עד תום ההליכים.