המבקשת הבהירה בבקשתה, כי מעבר לאמור, במאוחדת מועסקים כ-2000 רופאים עצמאים וכן קבוצה לא מבוטלת של רופאי שיניים, לגביהם הבקשה אינה רלוואנטית.
מאוחדת מדגישה כי גם אם מי מרופאי המשיבה חברים במבקשת שנים רבות, בשל כובעה כגוף פרופסיונלי- מקצועי ולא כארגון עובדים, או בשל היותם עובדים של קופת חולים אחרת בה הנם עובדים במקביל לעבודתם במשיבה, הרי שאין בכך כדי לענות על דרישות הפסיקה לעניין הכרה באירגון עובדים יציג.
...
מהות זכות ההתארגנות
על מהותה של החברות הרצונית בארגון עובדים, בהצטרפות אליו ובפרישה ממנו, עמד השופט זמיר בבג"ץ עמית ( בג"ץ 7029/95 הסתדרות העובדים הכללית החדשה נ' ביה"ד הארצי לעבודה, פ"ד נ"א (2)63; להלן: "בג"ץ עמית"):
"הזכות להצטרף לארגון עובדים מתוך רצון חופשי, ולא בכפייה, כמו גם הזכות לפרוש מארגון העובדים, היא פועל יוצא של חופש ההתאגדות... יתרה מכך. זכות זאת נובעת גם מן המעמד המוקנה לארגון העובדים בחוק. שהרי החוק מקנה לארגון עובדים יציג זכות להתקשר בהסכם קיבוצי הקובע זכויות וחובות לכל העובדים שעליהם חל ההסכם, לרבות עובדים שאינם חברים באותו ארגון. מסקנה טבעית היא, שכל עובד כזה יהיה זכאי להצטרף לארגון כחבר, כדי שיוכל להשפיע על דרכו של הארגון, וכך גם על תנאי העבודה האישיים שלו. מסקנה נוספת היא, שאם לדעתו של עובד, הארגון אינו מייצג אותו כראוי, צריך שתהיה לו הזכות לפרוש מן הארגון ולהצטרף, אם ירצה בכך, לארגון עובדים אחר."
יפים לעניינו דברי בית הדין הארצי בפרשת צ.ל.פ., שם נקבע:
"בהצטרף עובד לארגון, מקנה הוא לארגון כח לפעול בשמו ולהגיע להסכמות בעבורו. החלטה כזו מאפשרת לעובד להגביר את כוחו במקום העבודה. מנגד, גם העובד מחוייב בהפעלת כוחו בתום לב, בהגינות ובאחריות ועל אף העובדה כי הוא בוחר לחזור בו מהצטרפותו לארגון (ואין חולק כי הוא רשאי לעשות כן), לא ניתן למחוק לחלוטין את השלכות ההחלטה על הצטרפותו לארגון.
מעבר לאמור, גם אם היינו מקבלים את טענת המבקשת והיינו נותנים גושפנקא לאופציה החלופית הקיימת בתקנון הר"י, לענין ניכוי דמי חבר במקום טופס הצטרפות, הן במאוחדת והן במקומות עבודה אחרים בהם מועסק אותו רופא, בהתאם לסעיף 18.2 שקובע כי: "רופא ששילם דמי חבר מלאים מבלי לשלוח טופס כאמור לעיל, יהיה זכאי לכל הזכויות אלא אם כן הודיע אחרת כקבוע בסעיף 19 להלן". הרי שגם אז, לא שוכנענו כי הוכח בפנינו כי אכן המבקשת היא ארגון יציג במאוחדת, כמפורט.
נוכח האמור לא שוכנענו כי הרצון לעבור ממשטר אישי לקיבוצי ולנהל מו"מ להסכם קיבוצי אל מול המשיבה, באה במסגרת פניה של רופאי מאוחדת תוך שיקוף רצונם בנדון, אלא באופן ישיר על ידי הר"י.
יפים לעניינו מושכלות יסוד כפי שהובאו בעסק (ארצי) 25476-09-12 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - האגף להתאגדות עובדים נ' פלאפון תקשורת בע"מ (להלן:"פרשת פלאפון") מפי כב' הנשיאה בדימוס, נילי ארד:
"מטרתה של ההתארגנות הראשונית לאגד את העובדים בארגון יציג במקום העבודה, תוך שהיא נושאת עימה פוטנציאל ממשי לשינוי מבני ביחסי הכוחות בין הצדדים במקום העבודה. ונבאר.
נוכח מכלול האמור אנו סבורים כי בשלב זה אין לראות בהר"י כארגון עובדים יציג במשיבה.
אשר על כן הבקשה נדחית.