אותה עת הגיע רכב מ.ר 65-683-66 (להלן- הרכב הפוגע), נהוג בידי הנתבעת 2, הגב' מ. א., סטה לכיוון רכב הנפגעת, פגע בו והדף אותו לעבר הנפגעת תוך שהוא גורם לה חבלות גופניות לרבות חבלת ראש קשה.
משנוכח לדעת שהרכב התחמם יתר על המידה, העמידו על השוליים הימניים של הדרך, יצא מהרכב, פתח את מכסה המנוע ואת פקק הרדיאטור, לפתע פרצו מים מן הרדיאטור והחייל קפץ אחורנית לכיוון הכביש ונפגע על-ידי משאית שחלפה בדרך.
ובדומה נפסק במקרה בו נהג שניפגע ע"י רכב אחר יצא לבדוק את ניזקי רכבו שלו וכן את להחליף פרטים עם הנהג האחר, כי לא הוכח כל שימוש ברכב לאחר יציאת הנהג ממנו שכן לא הוכח נזק שהצריך ביצוע "תיקון דרך" כהגדרתו בחוק, ובלשונה של כב' הש' ז. אגי בת"א (תל-אביב-יפו) 18229-07 - יהודה ארביב נ' גיורא מורדוחאיב ואח' (2011) –
"התובע והנתבע 1 יצאו מן הרכב לאחר שניפגע על ידי רכב צד ג' לשתי מטרות: האחת - בדיקת הנזק שניגרם לרכב. והמטרה השנייה - לקיחת פרטי הנהג הפוגע. לא הוכח כי הנזק היה כזה שמנע את המשך הנסיעה והצריך ביצוע תיקון דרך כלשהו, כך שלא ניתן לראות את התובע כמי שעסק ב'תיקון דרך' במועד התאונה ועל כן 'משתמש'. בדיקת הנזק ונטילת פרטים מן הנהג הפוגע לאחר תאונת דרכים, אינה בגדר 'שימוש' ברכב...על כן, המצאותו של התובע מחוץ לרכב במועד קרות הפגיעה לא היוה לכשעצמו 'שימוש' ועל כן אין לראותו כמשתמש ברכבו במועד התאונה, ויש לראותו כ'הולך רגל'..."
ועוד – ברע"א 5099/08 נביל נ. הדר (2009) (להלן- עניין נביל) דן כב' הש' א. ריבלין בשאלה האם קשירת מטען קודם לתחילת הנסיעה ברכב מהוה "שימוש ברכב". באותו עניין הובהר כי החוק מנוסח בצורה שאינה מקימה אפשרות להכיר באירועים שאינם נופלים למקרים המוזכרים בו במפורש כ"שימוש ברכב מנועי".
מכאן, שהסיכון התחבורתי שהיתממש למרבה הצער, הנו סיכון הרובץ לפתחה של הפול, מבטחת השמוש באופנועו"(הדגשה שלי – צ.ו)
ודומה כי אין צורך להרחיב ולהבהיר עד כמה דומים ויפים הדברים לעניין דנן, עת עסקינן בנפגעת העוצרת בצד הדרך לצורך בחינת מהות התקלה ברכבה, תקלה אשר לסברתה נעוצה בחימום יתר של המנוע אשר ניתן לתקנה באמצעות הוספת מים או אולי אף המתנה להתקררות המנוע.
...
כפי שהבהרתי לעיל בהרחבה רבה, הראיות שהובאו לפני מלמדות באופן ברור וחד משמעי כי הנפגעת, עובר ובסמוך לתאונה, ניסתה לבחון את מהות התקלה ברכבה לפיכך בעת התרחשות התאונה עצמה אף עמדה בסמוך לחזית הרכב וככל הנראה, מתוך אופי הפגיעה בראשה וסימני ניגוב האבק על החלקים הפנימיים של הרכב המצויים מתחת למכסה המנוע, היא גחנה אל חזיתו על מנת לאתר הבעיה ברכבה, וכפי שפרטנו לעיל אין זה משנה כלל אם בסופו של יום עסקינן בתקלה שהצריכה איש מקצוע, אלא די לנו בכך שבעת התאונה והפגיעה הייתה הנפגעת בשלב בו היא מנסה לאבחן את מהות התקלה ברכב ולטפל בה.
אינני מקבל את אף טענתה העובדתית של הראל כי אין זה הגיוני שהנפגעת בחנה את טיבה של התקלה משך שעה תמימה, שכן, ראשית דבר, לא הוכח כלל שזהו פרק הזמן שחלף מעת שיצאה מהרכב ועד לתאונה, שהרי איננו יודעים כמה זמן חלף מאז שיחתה האחרונה של הנפגעת עם ניצן ועד ליציאתה מהרכב ואולם עצם זאת שהנפגעת ציינה בשיחה שקיימה עם ניצן בשעה 13:10 כי היא חוששת לצאת מהרכב כיוון שרכבים נוסעים בקרבתה במהירות גבוהה, ומכיוון שניצן העידה כי לאחרי כן קיימה שיחות טלפון נוספות עם הנפגעת שעדיין שהתה בתוך הרכב וכי בשעה 14:00 הנפגעת כבר לא ענתה לה, יש בה לאושש את המסקנה כי חלף פרק זמן כזה או אחר מאז השיחה ועד לכך שאזרה אומץ ויצאה מהרכב על מנת לנסות ולאתר את הבעיה ברכבה וכי עד למועד התאונה שהתה הנפגעת מחוץ לרכבה פרק זמן קצר ביותר, ובוודאי פחות משעה, כפי הנטען ע"י הראל.
מתוך שכך מסקנתי היא כי הנפגעת עסקה אותה עת בפעולת "תיקון הרכב" או "טיפול" בו וממילא היא בגדר "משתמש ברכב" כהגדרת הדיבור בחוק הפיצויים ומבטחת רכבה בלבד היא זו החבה לפצותה, שכן אין עסקינן ב"תאונה מעורבת" במסגרתה נפגע מי שאינו בגדר משתמש ברכב, אלא בתאונה בה נפגע משתמש אחד הרכבים, וממילא ע"פ הוראת סע' 3 (א) לחוק הפיצויים, מבטחת רכבו היא בלבד האחראית לפיצויו.
סוף דבר
הראל תישא לבדה בסך השיפוי המוסכם לתובעת.