תביעתו נדחתה בין היתר בטענה כי הירידה בשמיעה אינה תוצאה של חשיפה לרעש וכי כושר השמיעה בתדירויות הדיבור לא פחת בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מאוזניו.
לגבי אוזן ימין, טוען התובע כי לעמדת המומחה מדובר בחירשות מסיבה לא ידועה, ומאחר והמומחה מציין כי ללא בדיקת MRI לא ניתן לקבוע מהו הגורם לליקוי השמיעה, ונוכח עמדת ד"ר סולימאן בחוות הדעת הנגדית לפיה גם הליקוי באוזן ימין הנו כתוצאה מחשיפה לרעש במשך שנים ממושכות בעוצמה של 95 דציבל ומעל שמונה שעות ביממה – הרי שיש לקבל את התביעה גם ביחס לאוזן ימין, וכן יש להכיר בליקוי הטינטון בהתאם לחוות דעת המומחה.
(1) המבוטח נחשף בעבודתו לרעש התקפי ומתמשך, העולה על המותר לפי סעיף 173 בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן – רעש מזיק);
(2) כושר השמיעה פחת, בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים;
(3) הוגשה למוסד תביעה להכרה בליקוי השמיעה כפגיעה בעבודה, בתוך 12 חודשים מהיום המוקדם מבין אלה:
(א) היום שבו תועד הליקוי לראשונה ברשומה רפואית כמשמעה בסעיף 17 בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996 (בסעיף זה – רשומה רפואית);
(ב) היום שבו, לדעת הועדה הרפואית או הועדה הרפואית לעררים כמשמעותן בפרק זה, לפי הענין, החלה הירידה בשמיעה.
גם בתסריט תיאורטי שבו התובע התחיל לעבוד עם שתי אוזניים מושלמות ומתישהו, בתקופת עבודתו, התחרשה האוזן הימנית (ארוע של אובדן שמיעה פיתאומי? גידול?), הרי שגם אם נגרמה פגיעת רעש לאוזן זו בשנות עבודתו עד שהתחרש, הפגיעה הייתה דומה לזו שבאוזן השמאלית שאינה עומדת בתנאי הסף של סעיף 84א, כמפורט בפיסקה לעיל.
...
לגבי אוזן ימין, טוען התובע כי לעמדת המומחה מדובר בחרשות מסיבה לא ידועה, ומאחר והמומחה מציין כי ללא בדיקת MRI לא ניתן לקבוע מהו הגורם לליקוי השמיעה, ונוכח עמדת ד"ר סולימאן בחוות הדעת הנגדית לפיה גם הליקוי באוזן ימין הינו כתוצאה מחשיפה לרעש במשך שנים ממושכות בעוצמה של 95 דציבל ומעל שמונה שעות ביממה – הרי שיש לקבל את התביעה גם ביחס לאוזן ימין, וכן יש להכיר בליקוי הטנטון בהתאם לחוות דעת המומחה.
מנגד, טוען הנתבע כי בהתאם לחוות דעת המומחה הרפואי ותשובותיו לשאלות ההבהרה, יש לדחות את התביעה.
בהתאם לכך, לא מצאנו כל סיבה מדוע יש לסטות ממסקנותיו של המומחה.
מעבר לכך, לא מצאנו כי המומחה התעלם מפרט כלשהו, שיש בו כדי להשפיע על חוות דעתו.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, דין התביעה שלפנינו להידחות.