מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרה בפגיעה בכתף של חקלאי כפגיעה בעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כל התנועות, החוזרות והנישנות, אותן ביצע התובע הפעילו לחץ קבוע על שתי כתפיו אשר גרם לפגיעות זעירות שהצטברותן גרמה לו נזק ממשי לכתפיים ולידיים, על כן טוען התובע כי הניח תשתית עובדתית למחלת מיקצוע ולמיקרוטראומה בכתפיים ויש מקום להורות לנתבע להכיר בפגיעתו כפגיעה בעבודה.
התובע טען לפגיעה בכתפיים כתוצאה ממחלקת מיקצוע המחייבת לפי התקנות "עבודה ממושכת עם מכשירים רוטטים" או מכוח תורת המקרוטראומה ולכן עליו להוכיח עבודה ממושכת עם מכשירים רוטטים או רצף של תנועות חוזרות ונישנות של הכתפיים ושל פגיעות חוזרות ונישנות בהם.
בנוסף, בהתאם לעדותו, גם במשק החקלאי התובע עבד עבודה פיזית – אשר לא פרט את תנאיה (עמ' 8 לפרוטוקול).
...
קודם לכך נציין כי שוכנענו שהתובע עבד עבודה פיסית לא פשוטה לאורך שנים, אולם כפי שיפורט להלן, לא מצאנו שהצליח להוכיח כי מדובר במחלת מקצוע ו/או פעולות חוזרות ונשנות העולות כדי מיקרוטראומה.
על יסוד כל האמור לעיל, משלא הוכחה תשתית עובדתית למחלת מקצוע או למיקרוטראומה התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם התובעת הניחה תשתית עובדתית לפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 על דרך המקרוטראומה בנוגע לליקויים בבירכיים ובכתפיים מהם היא סובלת? זו השאלה הדרושה הכרעה במסגרת הליך זה. הנתבע דחה את תביעת התובעת בנוגע לליקויים בבירכיים ובכתפיים ביום 30.8.2021 משני טעמים[footnoteRef:1]: האחד, לא הוכח קיומם של ארוע/ים תאונתי/ים זעיר/ים תוך כדי ועקב עבודתה שהביאו לפגיעות בברכיה או בכתפיה.
בעיניין סגרון[footnoteRef:5] מדובר על חקלאי עצמאי שעבד גם כבעל חנות, כך שהיו לו שתי עבודות ולא עבד רק סידור סחורה כבעניינינו.
] לעניין הכתפיים נטען כי בית הדין הארצי הכיר בפגיעה בכתף על דרך המקרוטראומה בעבודה בסופרמרקט של סדרנית סחורה, מקדדת מחירים וקופאית ומינה מומחה רפואי שהכיר בקשר סיבתי רפואי בין העבודה לפגיעה בכתף[footnoteRef:7].
אי לכך, ימונה מומחה - יועץ רפואי גם לבחינת הקשר הסיבתי רפואי בין תנאי העבודה לליקויים בכתפיים של התובעת.
...
] הנתבע טען שיש לדחות את התביעה בנוגע לליקויים בברכיים ובכתפיים מכיוון שלא הוכחו פעולות חוזרות ונשנות באיברים אלה.
] אי לכך, שוכנענו כי עלה בידי התובעת להוכיח שביצעה פעולות חוזרות ונשנות בתכיפות וברציפות בכתפיה בעת סידור הסחורה בחנות בכלל ובמדפים העליונים בפרט.
לסיכום, מצאנו כי לא הוכח שהתובעת ביצעה פעולות חוזרות ונשנות בברכיים במהלך עבודתה בתדירות ובתכיפות וכי ליקויה בברכיים אינה מהווה מחלת מקצוע כהגדרתה בתקנות.
סוף דבר התביעה להכרה בליקוי בברכי התובעת כפגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה – נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם בדין דחתה פקידת התביעות של הנתבע את תביעת התובע להכרה בתסמונת התעלה הקארפלית (CTS) כפגיעה בעבודה? התובע יליד 1986, עובד כוטרינר בקר בחברה החקלאית בע"מ, וזאת החל מחודש מאי 2020, כאשר התקופה הרלבנטית לתביעתו הנה עד ינואר 2021.
תביעתו להכרה בפגיעה בתעלה הקארפלית ובכתף ימין כפגיעה בעבודה (במסלול מקרוטראומה/ מחלת מיקצוע), נדחתה בחלקה על ידי הנתבע, כך שתביעתו לפגיעה בכתף נתקבלה ובעניין התעלה הקארפלית נדחתה.
...
לאחר בחינת הראיות כולן, הגענו לכלל מסקנה, כי לא מתקיימות במקרה שלפנינו אותן "נסיבות נוספות" שלפי הלכת ביטון יש לצרפן לתקופת עבודה של פחות משנה על מנת להוביל למסקנה כי דין התביעה להידחות.
" גם במקרה שלפנינו, על פי התרשמותנו יש להתייחס אל הכתף ואל כף היד כאל "איברים סמוכים" במובן זה שהתובע – כפי העולה מהתשתית העובדתית המוסכמת – עשה שימוש אינטנסיבי ורפטטיבי הן במפרק הכתף והן בכפות הידיים, באופן המוביל למסקנה כי ההכרה בפגיעה בכתף מובילה למסקנה כי קיימת אפשרות סבירה גם לפגיעה בכפות הידיים, ועל כן יש למנות מומחה רפואי כדי שיבחן את שאלת הקשר הסיבתי; שלישית עיינו גם בפסק הדין בעניין נגדי (עב"ל 55237-08-21 נגדי נ' ביטוח לאומי (14.3.22)), שבו נדון עניינו של עובד חברת חשמל שטען למיקרוטראומה הן בכתף והן בכפות הידיים, כמו במקרה שלפנינו, אך במקרה שלו הוכרה דווקא כפות הידיים ולא הוכרה הכתף.
סוף דבר הגענו למסקנה כי יש למנות מומחה לצורך המשך בירור תביעת התובע, זאת בהתאם לתשתית העובדתית המוסכמת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם התובעת הניחה תשתית עובדתית לפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 מכוח עילת המקרוטראומה בנוגע לפגיעה בכתף ימין ממנה היא סובלת? זו השאלה הדרושה הכרעה במסגרת הליך זה. יצוין כי פרט להליך זה הגישה התובעת מספר תביעות להכרה בפגימות שונות כנובעות מתנאי עבודתה.
] כמו כן, התובעת עבדה כשכירה במקומות עבודה שונים: "שי חברה לשירותי סיעוד בע"מ" בה עבדה תקופה של חמש שנים ותשעה חודשים (לא רציפה), "בית הורים רונית 1988 בע"מ" בה עבדה תקופה רצופה של שנה וחודשיים ו"עויד עבודות חקלאות בע"מ" בה עבדה תקופה של שנתיים (לא רציפה)[footnoteRef:5].
...
לכן, משלא נטען כי ביצעה פעולות חוזרות ונשנות בכתפיה בעת עבודות האיפור והמניקור, בחנו את היקף עבודתה על פי הקבלות בתפקיד ספרית ומצאנו שעבדה ימים ספורים בחודש ושממוצע לקוחותיה היה נמוך מאוד, ונפרט.
נוכח האמור, לא מצאנו כי עלה בידי התובעת להניח תשתית עובדתית למיקרוטראומה ולהצביע על פעולות חוזרות ונשנות זהות במהותן בכתפה הימנית הנמשכות פרק זמן ממושך ובתדירות גבוהה.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובע להכיר בפגימה בכתפיו כפגיעה בעבודה, בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי), על בסיס תורת המקרוטראומה[footnoteRef:1].
[1: בכתב התביעה ביקש התובע כי פגיעתו תוכר כמחלת מיקצוע ואולם בסיכומיו זנח טענה זו.] בהתאם למפורט בכתב התביעה, התובע יליד שנת 1955, עבד כחקלאי משנת 1976.
להערכת התובע, 50%-60% מיום העבודה היה כרוך בעבודה בידיים מורמות, מתיחת הכתפיים ותנועות סיבוביות ומאומצות של הכתפיים מעל לגובה השכם.
...
לא מצאנו כי יש בטענות אלו להטות את הכף לעבר דחיית התביעה, ונסביר.
לא מצאנו ערך ראייתי משמעותי בעדותו של אלמוג שכן אין חולק כי הוא עבד עם אביו רק ב- 10 השנים האחרונות, תקופה אשר אינה רלבנטית לתביעה דנן (עמ' 8 ש' 12 – 14).
עם זאת, מצאנו כי עדותו של התובע הייתה מהימנה וסדורה ועל אף שוני מסוים בין גרסתו בתצהיר לבין גרסתו בפני חוקר הנתבע, לא מצאנו כי יש בו כדי לפגום במהימנות גרסתו שכן ניכר היה שהתובע השתדל לדייק בדבריו.
מאחר שבמרבית השנים עבד התובע לבד/ לצד עובדים זרים, מצאנו כי ניתן בנסיבות המקרה שלפנינו להסתפק בעדותו היחידה לצורך הוכחת תביעתו.
אמנם התובע העיד בהמשך כי ב- 7 השנים האחרונות הוא אינו עושה את העבודות שעשה בעבר – ברם, בהיעדר הסבר לפער בין הגרסאות ומאחר שאף בנו של התובע העיד כי מזה 10 שנים הוא עובד עם אביו אשר אינו מבצע עבודות פיזיות, מצאנו כי יש לתחום את מסגרת הזמנים בהתאם לעדותו התובע – קרי עד לשנת 2008 בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו