]
התביעה לנתבע
בחודש 3/2019 הגישה התובעת לנתבע "תביעה לתשלום דמי פגיעה בעבודה והודעה על פגיעה בעבודה" וציינה כי "בדרך חזרה למשרד נחבלתי, נפלתי ונחבלתי בקרסול". לתביעה צורף טופס בל/250 מיום 25.2.2019, שבו כתבה התובעת בכתב ידה כי "בזמן עבודה בדרך חזרה למשרד, נתקלתי במכסה ביוב, מעדתי נפלתי ונחבלתי בקרסול", והממונה הישיר חתם עליו[footnoteRef:8].
עם זאת, את הוראת סעיף 80 לחוק יש לקרוא יחד עם סעיף 81(א) לחוק המסייג את ההכרה בתאונה שאינה מתרחשת במקום העבודה כתאונת עבודה, באופן הבא:
"תאונה שארעה תוך כדי נסיעה או הליכה בנסיבות האמורות בפסקות (1), (4), (5) או (7) של סעיף 80 אין רואים אותה כתאונה בעבודה אם חלה בנסיעה או בהליכה להפסקה או סטיה של ממש מהדרך המקובלת, כשההפסקה או הסטיה לא היו למטרה הכרוכה במילוי חובותיו של המבוטח כלפי מעבידו, או, לענין פסקה (1) האמורה, בעיסוקו במשלח ידו כעובד עצמאי, או אם יש לייחס את התאונה בעיקר לרשלנותו הפושעת של המבוטח ולא נגרם על-ידיה אי-כושר עבודה לארבעה שבועות לפחות, נכות או מוות."
בעיניין ברק[footnoteRef:12] דן בית הדין הארצי בפגיעה של עובד שארעה בדרכו חזרה לעבודה מהפסקה שבמהלכה אכל עם רעייתו.
...
בנסיבות אלה יש לקבל את התביעה.
מנגד טען הנתבע שיש לדחות את התביעה נוכח עדותה המהימנה של גב' רחל אימנו, שהיא עדה ניטרלית שאין לה עניין בתוצאות המשפט, שלפיה התובעת יצאה לסידורים אישיים בזמן ההפסקה.
מעדותה של גב' רחל אימנו, עדה ניטרלית שאינה בעלת אינטרס בתוצאות ההליך, מחוסר העקביות בגרסת התובעת והימנעותה מהבאת עדים ומהצגת אסמכתאות בכתב לתמיכה בגרסתה ומכך שהתאונה התרחשה בחלוף זמן ההפסקה המאושר, שוכנענו שבאותו היום יצאה התובעת בזמן ההפסקה לבצע סידורים אישיים.
כללו של דבר: משלא עלה בידי התובעת להוכיח כי ביום 22.1.2019 יצאה להפסקה כדי לאכול צהריים ומששוכנענו כי היא יצאה לסידורים אישיים, הרי שאין להכיר בפגיעתה מיום 22.1.2019 כ"תאונת עבודה" בהתאם לסעיף 80(4) לחוק.
סוף דבר
התביעה נדחית.