מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרה בליקוי שמיעה כתאונת עבודה ובטנטון

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה להכרה בליקוי שמיעה וטינטון כפגיעה בעבודה.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את כלל החומר שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, שכן לא מצאתי לסטות מחוות דעתו של המומחה הרפואי.
כך גם בניגוד למבוקש על ידי התובע בסיכומיו, לא מצאתי כי קיימת הצדקה למנות מומחה רפואי נוסף, כאמור בהחלטתי מיום 27.6.2023, המהווה חלק אינטגרלי מפסק דין זה. נוכח כללם של דברים, התביעה נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

האם כדין דחה הנתבע את תביעת התובע להכיר בליקוי שמיעה/טינטון כפגיעה בעבודה והתקיימות תנאי סעיף 84א לחוק בעיניינו ובכלל זה שאלת החשיפה לרעש בעבודה.
...
לטענת המבקש, הסכמה זו יוצרת – כך לפי המינוח של המבקש – "מעשה בית דין". אלא שלטעמנו המינוח הוא "השתק פלוגתא". מכל מקום, לטענת המבקש לאור ההסכמה העובדתית בהליך הקודם אין מקום לקיים דיון הוכחות.
הגם שהצדדים לא התייחסו בעמדותיהם לאפשרות זו, ומשנחה דעתנו כי לא יהיה בכך משום פגיעה בזכויות הצדדים, החלטנו לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור.
הכרעה: לאחר שעיינו בבקשת רשות הערעור, בתשובת המוסד ובתגובת המבקש הגענו לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר - דין בקשת רשות הערעור להתקבל בחלקה במובן זה שהחלטת בית הדין האזורי תבוטל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 84א לחוק, ניתן להכיר בליקוי שמיעה וטינטון כפגיעה בעבודה רק אם היתקיימו כל תנאי הסף שנקבעו בסעיף 84א לחוק.
...
ביום 9.1.22 דחה הנתבע את תביעת התובע להכיר בליקוי השמיעה שלו כפגיעה בעבודה בנימוק כי "בבדיקות שערכנו נמצא כי לא נחשפת בעבודתך לרעש העולה על המותר עפ"י ההוראות הנ"ל". על רקע האמור, הוגשה התביעה שלפנינו.
לא נעלם מעינינו הנטען בשאלון המעסיק לפיו התובע נחשף כ-9 שנים לרעש חצי שעה בכל יום, ברם מצאנו ליתן למסמך זה משקל נמוך, שכן הנתבע בחר שלא לזמן את נציג המעסיק לצורך חקירתו על המסמך והממונה שחתם על המסמך עבד עם התובע תקופה יחסית קצרה לעומת התקופה הרלבנטית.
בנסיבות אלו מצאנו לקבוע, כי בתקופה בה התובע עובד בתעשייה האווירית והחל משנת 1984 הוא חשוף לרעש שאפשר שייחשב לרעש מזיק במשך 8 שעות ביום.
כאמור בפס"ד פאנוס, כאשר העובד אינו יכול להוכיח את מפלס הרעש "הן בשל העובדה שהמעביד לא קיים את החובה המוטלת עליו למדוד את רמות הרעש במפעלו, והן כאשר לא מוטלת כלל חובה כזו על המעביד, וכאשר סביר להניח, מחומר הראיות שמונח בפני בית הדין כי אכן העובד נחשף לרעש במקום עבודתו - במקרה כזה, לדעתנו, יש למנות מומחה רפואי, על מנת שיקבע האם הליקוי בשמיעה הוא תוצאה של חשיפה לרעש מזיק בעבודה". סוף דבר: בהתאם להלכה הפסוקה הדוגלת בגישה מקלה וגמישה ובהתחשב בכך שהוכח שהתובע נחשף לרעש שאפשר שייחשב כרעש מזיק, יש למנות מומחה רפואי לבדוק האם ליקוי השמיעה של התובע והטנטון מהם הוא סובל לטענתו נובעים מחשיפתו לרעש במקום העבודה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה להכיר בליקוי שמיעה ובטינטון כפגיעה בעבודה.
...
בנוסף גם ללא בדיקות ניטור רעש, הייתה לתובע אפשרות לעבות את ראיותיו כך שיתמכו במסקנה שיש סבירות ממשית שנחשף לרעש במקום עבודתו במעבדה, כמפורט לעיל.
לטעמנו ההלכה שלעיל נקבעה על מנת שלא למנוע ממבוטח מימוש זכויותיו בנתבע, מקום בו עשה ככל יכולתו אך נמנע ממנו לבסס בראיות ברורות מהו מפלס הרעש שהיה במקום עבודתו.
לפיכך התביעה להכיר בתקופת עבודתו במעבדה ככזו בה נחשף התובע לרעש מזיק – נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש תביעה להכרה בליקוי שמיעה ובטינטון, כפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי, תשנ"ה -1995 (להלן – החוק), וזו התקבלה על ידי פקיד התביעות.
...
הכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בפסק דינו של בית הדין האזורי וכן בכלל החומר שבתיק, נחה דעתי כי דין בקשת רשות הערעור להידחות.
אין בידי לקבל את הטענה כי הסתמכות הוועדה על בדיקת 2020, אשר על פי ממצאיה המבקש אינו עומד בתנאי הסף להכרה בליקוי שמיעה לפי סעיף 84א לחוק, סותרת את ההכרה של פקיד התביעות בליקוי השמיעה.
סוף דבר - בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו