מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרה ביחסי עובד מעביד עם עובד חשבונית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של ד"ר אינסאף אבו אחמד (להלן: "התובעת") להכרה ביחסי עובד ומעסיק בינה לבין הנתבעת רביבים – יעוץ והנחייה בע"מ (להלן: "הנתבעת"), וכפועל יוצא מכך תשלום זכויותיה בגין פצויי פיטורין, דמי הבראה, דמי חגים, דמי חופשה, הפרשות לפנסיה והפרשי שכר לכל תקופת העסקתה וסיומה סך הכל 226,231 ₪.
לטענת התובעת כי, בחודשים האחרונים בעבודה, הנתבעת חייבה את התובעת להוציא חשבונית מס בגין השכר של התובעת, בנגוד לכתוב בהסכם ההעסקה ביניהן, טוענת התובעת כי לא היה שינוי בדפוס העבודה, ויחסי עובד מעסיק המשיכו להתקיים בין התובעת והנתבעת, מוסיפה התובעת כי לנתבעת הייתה שליטה מלאה בהעסקתה, הנתבעת היא זו שקבעה את סידור עבודתה של התובעת, את שעות עבודתה היומיומיות, מקום העבודה, תחילת העבודה ואת סיומה.
סכוני הפסד וסכויי רווח – לטענת התובעת כי התובעת לא הייתה בעלת סיכוי לרווח מעבר לתמורה שהגיעה לה על בסיס פעילותה היא לא נשאה בסכוני הפסד ולא נהנתה מתוצאות של ייעול או חסכון בהוצאות, מנגד הנתבעת טוענת כי התמורה נקבעה בחוזה שנחתם עם התובעת כמו כל מנחה ומרצה בהיתחשב בתעריף שמשרד החינוך מעניק לנתבעת בגין כל שעת הרצאה או הנחייה ובהתאם לכך נגזר שכרו של המרצה.
...
סוף דבר לנוכח האמור טענת התובעת לפיה היא זכאית לזכויות מתוקף היותה " עובדת" נדחית.
משלא מצאנו כי יש לקבל טענות התובעת, דין תביעתה להידחות.
בנסיבות העניין, אנו מחייבים את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות בסך 5,000 ש"ח וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר שהצטרף לחברה כעובד מן המניין, הביא לסיום מוחלט את כל פעילויותיו העסקיות האחרות, וזאת לאור דרישת החברה להקדיש את מלוא זמנו לעבודה בחברה, כאמור גם במסמך שבו סוכמו תנאי העסקתו; הוא לא היה רשאי לעסוק בכל פעילות אחרת פרט לעבודתו בחברה, ולא היה רשאי לתת שירותי ייעוץ לחברות אחרות גם אם לא היה בייעוץ משום תחרות עם החברה, וגם בפועל לא עסק באף עיסוק או עבודה אחרת, והיה תלוי לחלוטין בחברה לפרנסתו; לנוכח דרישת החברה לשלם את שכרו באמצעות חשבונית, הוציא חשבוניות מחברה בשם GO ASIA LTD (להלן - גו אסיה), שבה היה שותף עם אדם נוסף.
החברה מקיימת יחסי עבודה רק עם עובדי האדמיניסטרציה (שבעה עובדים במועד עריכת התצהיר).
כעולה מטיעוני החברה, חוסר תום הלב המיוחס למערערים הוא הגשת תביעה להכרה במעמדם כעובדים, לאחר שבמהלך תקופת העסקתם היו מודעים למעמדם כעצמאים ונהנו מהיתרונות שהקנה להם מעמד זה. כפי שנפסק בעיניין כותה, על פי כל הגישות, עצם הגשת התביעה להכרה ביחסי עובד מעסיק בדיעבד אינה מהוה כשלעצמה, חוסר תום לב. ובלשונה של הנשיאה בעיניין כותה (סעיף 59 לחוות דעתה של הנשיאה): "למען הסר כל ספק נבהיר כי אין בכוונתנו לומר כי עצם הגשת תביעה להכרה ביחסי עובד ומעסיק מהוה כשלעצמה חוסר תום לב, וחוסר תום הלב הוא מכלל נסיבות העניין, כאשר הנטל להוכיח זאת מוטל כאמור לעיל על המעסיק". וראו גם: סעיף 32 לחוות דעתה של השופטת דוידוב – מוטולה בעיניין כותה.
...
כללו של דבר: בנסיבות המקרה, אין מקום לבחון אם יש לשלול את ההכרה במערערים כעובדי החברה בשל התנהלות הנגועה בחוסר תום לב. זכויות המערערים: לנוכח המסקנה אליה הגיע, בית הדין האזורי לא דן ולא הכריע בשאלות הטעונות הכרעה ובכלל זאת נסיבות סיום ההתקשרות בין המערערים לבין החברה, מהן נגזרות זכויותיהם לפיצויי פיטורים וזכויות נוספות; מהות התשלום בסך של $15,000 ששולם לסובל עם סיום ההתקשרות והאם קיימת לו מניעה מהעלאת תביעות נוספות.
לפיכך, אין מנוס מלהחזיר את עניינם של המערערים לבית הדין האזורי לבחינת זכויותיהם של המערערים.
סוף דבר: הערעור מתקבל ואנו קובעים כי התקיימו יחסי עבודה בין המערערים לבין החברה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לא הוכח שהתקיימו יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים: מעדות יועץ המס עולה שהתובע הנו בעל עסק עצמאי; לא הוצגו פנקסי החשבוניות המצויים בידי התובע ולא הוגשו כל הדיווחים למס הכנסה ומע"מ, לפיכך יש לקבוע כי התובע הסתיר ראיות שעשויות להעיד שהיו לו לקוחות נוספים פרט לנתבעת; יש להעדיף את עדותו של המנכ"ל לפיה התובע הוא זה שבקש לעבוד כעצמאי לנוכח העובדה שרצה לעבוד עם מקומות נוספים במקביל; מהראיות עלה כי התובע סיפק לנתבעת שירותים בהקף משתנה, בהתאם לזמינותו; כלי העבודה העקרי של התובע היה הרכב שלו אשר בבעלותו.
לפיכך על הניתוח העובדתי הקונקרטי של המקרה הנידון מתווסף ההקשר הענפי, התומך בקבלת התביעה להכרה ביחסי עובד ומעסיק.
טענתו זו גם אינה עולה בקנה אחד עם העובדה שאישר, לפיה לעיתים הגיע ברכבו הפרטי (עמ' 44, ש' 5), או לפיה לעיתים האוטובוס היה מגיע לנתניה כאשר עליו כבר חלק מהמטיילים (עמ' 44, ש' 16).
...
לפיכך, אנו קובעים כי יחסי הצדדים הסתיימו ביום 22.10.2017 (נסיבות סיום היחסים לא הובררו אך הן אינן נדרשות להכרעתנו).
לפיכך אנו דוחים את התביעה שכנגד.
סוף דבר על יסוד כלל האמור לעיל אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפקדות לפנסיה ולפיצויים בסך 39,254 ש"ח, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.9.2014 (אמצע תקופה).
יתר התביעות, לרבות התביעה שכנגד - נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מתן חשבוניות בעבור קבלת שירות מלמד ככלל על כך שלא קיימים יחסי עובד מעסיק אלא קבלת שירותים כקבלן עצמאי (אייל זמיר "עובד או קבלן" משפטים כ"ב 114 128 (להלן: זמיר) (1992)).
בית הדין הארצי קבע בע"ע 1568-04-18 כותה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 07.04.2021) (להלן: "פס"ד כותה") שני שלבים לבחינה והכרה של יחסי עובד ומעסיק בדיעבד.
העברת תחומי אחריותו לעובדי הנתבעת לא מלמד על כך שהתקיימו יחסי עובד מעסיק של התובע עם הנתבעת, קל וחומר לאור העובדה שלא מונה מחליף יחיד וקבוע בנתבעת ,חלק מהפונקציות, והתובע לא הוכיח איזה, לא קויימו עוד וחלק בוזרו.
...
תביעת התובע נדחית מכל וכל.
נוכח הפסיקה בתביעות מסוג ובהיקף זה, והצורך של הנתבעת להידרש למכלול הטענות שנסתרו ונדחו, אחת לאחת, מצאנו כי יש לחייב את התובע בסכום משמעותי בגין הוצאות הנתבעת.
רק בהתחשב בגילו ומצבו, מותן השיעור ,והתובע ישלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 30,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר רואי דהן (להלן – התובע) להכרה ביחסי עובד ומעסיק, בינו ובין חברת ספייס פארמה מו"פ ישראל בע"מ (להלן – הנתבעת) וכן קבלת זכויות הנובעות מכך ובכלל זה זכויות סוציאליות, הפרישי שכר, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין, דמי הודעה מוקדמת וכן פיצוי בגין עוגמת נפש.
בערב יום כיפור שוחח התובע עם מר ימין וגם עם מר דדוש, דיבר עמם באופן חצוף ובוטה והודיע להם, שאם הנתבעת לא תפעל על פי הוראותיו המופרכות (קבלת 5% ממניות חברת האם ללא תמורה, חתימה על ההסכם בהתאם לרצונותיו שהשתנו), כי הוא משהה את מתן השירותים לנתבעת.
מר ימין מצהיר בעיניין זה כי התובע לא זכאי להפרשי שכר, שכן באמצעות חברת אור אד הוא קיבל את מלוא התשלומים שהוא זכאי להם, לרבות בגין חודש 8/18, וכי התובע לא הגיש חשבונית ביחס חודש 9/18 על כן, אין לנתבעת כל חובות כלפיו ויש לדחות את תביעתו בגין הפרישי שכר.
...
כעבור זמן מה ובניגוד לסיכום בין הצדדים, מר ימין הודיע לתובע כי לאור בעיות בתזרים המזומנים וכן בסוגיות אחרות הקשורות בחברת האם הנתבעת מבקשת לדחות את מתן 5% ממניות חברת האם וכי עליו להתאזר בסבלנות.
לאור האמור לעיל, ובהתחשב בכך שמדובר בפיצוי הנתון לשיקול דעתו של בית הדין, מסקנתנו הינה כי בנסיבות העניין, אין להעניק לתובע פיצוי לא ממוני.
סוף דבר תביעת התובע להכרה ביחסי עבודה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכום הבא, אשר ישולם תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין: הפרשי שכר בגין חודש 9/18 בסך של 19,080 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו